۴ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۵۶

صادقیان مطرح کرد:

تمرکز زدایی صنایع آلاینده مهم ترین راه کاهش آلاینده های اصفهان/ عدم تاثیر سوخت یورو ۴ بر ماشین های فرسوده

تمرکز زدایی صنایع آلاینده مهم ترین راه کاهش آلاینده های اصفهان/ عدم تاثیر سوخت یورو ۴ بر ماشین های فرسوده

اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس اداره امور آزمایشگاه های محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه استفاده از سوخت یورو ۴ در خودروهای فرسوده هیچ تاثیری در کاهش سوخت و آلودگی هوا ندرد، گفت: تمرکز زدایی یا کوچک سازی صنایع آلاینده از مهم ترین راه های کاهش آلایندگی های هوای اصفهان است و برای جابه جایی واحدهای صنایع بزرگ اقداماتی در حال انجام است.

بابک صادقیان در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سئوال که چرا با وجود اقداماتی همچون توزیع بنزین یورو ۴ و پلمب دستگاه های مازوت سوز نیروگاه ها همچنان شاهد هوای بسیار آلوده در اصفهان هستیم و چه اقداماتی در راستای رفع این آلودگی ضروری است، اظهار داشت: آلودگی هوا دلایل طبیعی و انسانی بسیاری دارد و بر همین اساس اقدامات مختلف در زمینه کاهش آلودگی هوا نیز جنبه های مختلفی دارد و یک دو مورد به تنهایی کافی نیست.

وی افزود: به طور مثال استفاده از سوخت یورو ۴ گرچه در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوای اصفهان تاثیر دارد اما برای ماشین های فرسوده جوابگو نیست.

رئیس اداره امور آزمایشگاه های محیط زیست با اشاره به اینکه آلودگی هوای اصفهان ناشی از منابع مختلف است که حمل و نقل بخشی از آن را تشکیل می دهد، بیان داشت: میزان مصرف سوخت بالا و آلایندگی زیاد در بسیاری از وسایل نقلیه مشهود است به ویژه موتورسیکلت ها که استانداردهای اولیه جهانی در آنها رعایت نشده است و بر این اساس سوخت یورو ۴ در این وسایل هیچ تاثیری ندارد.

وی اضافه کرد: البته برنامه های درازمدتی برای رفع این مشکل در نظر گرفته شده است که ورود موتورسیکلت های برقی به شهر یکی از این موارد است.

صادقیان کود و پسمادهای تخلیه شده در شمال شرق اصفهان، ریزگردهای ناشی از بیابان و سوخت نیروگاه های اصفهان را از جمله موارد آلاینده هوای اصفهان برشمرد و گفت: آلایندگی شهر اصفهان در سه یا چهار دهه اخیر به دلیل بارگذاری نامناسب منابع ایجاد شده است.

تمرکز صنایع بزرگ در اصفهان در در دهه های اخیر از عوامل اصلی آلایندگی است

وی در پاسخ به این سئوال که صنایع اصفهان با توجه به اینکه به تازگی فولادمبارکه نیز پس از هفت سال جزو صنایع آلاینده شناخته شده است تا چه اندازه در این آلایندگی تاثیرگذار هستند، اضافه کرد: تمرکز صنایع بزرگ در اصفهان حتی در صورت استاندارد بودن، به دلیل  تعداد زیاد این صنایع عظیم به نسبت محیطی کوچک به شکل طبیعی آلاینده محیط زیست خواهد بود.

رئیس اداره امور آزمایشگاه های محیط زیست بیان داشت: محیط زیست اصفهان واحدهای صنعتی را چندین بار در سال مورد پایش قرار می دهد چراکه در بسیاری از موارد صنایع سبز نیز ممکن است به دلیل به روز نشدن در لیست صنایع آلاینده قرار بگیرند.

وی درباره آلاینده ترین صنعت اصفهان خاطرنشان کرد: از لحاظ میزان آلایندگی ذوب آهن اصفهان وضعیت خوبی ندارد؛ البته نیروگاه های اصفهان نیز بسیار آلاینده بودند که درباره نیروگاه ها نیز با تمهیدات لازم توانستیم تاکنون از استفاده از مازوت جلوگیری کنیم.

صادقیان دلیل این آلایندگی را خروجی های مختلف و حجم فعالیت های بالای ذوب آهن دانست و تصریح کرد: البته این کارخانه بر روی واحدهای آلاینده مانند اغلب خروجی ها و بخش کک سازی سرمایه گذاری هایی برای کاهش آلایندگی داشته است اما این اقدامات راندمان لازم را در پی نداشته است.

وی در پاسخ به این سئوال که تمرکز زدایی برخی از کارخانجات تا چه میزان می تواند در کاهش آلایندگی هوای اصفهان موثر باشد، گفت: این مسئله یکی از سیاست های موردنظر این سازمان در راستای کاهش آلایندگی است و بر این اساس اجازه تاسیس واحدهای جدید صنعتی تا شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان داده نشده است.

تاثیر کوچک سازی واحدهای صنعتی بزرگ در کاهش آلودگی هوای اصفهان

رئیس اداره امور آزمایشگاه های محیط زیست با اشاره به اینکه بر این اساس این تمرکز زدایی از سال ها قبل آغاز شده است، تصریح کرد: خارج کردن واحدهای بزرگ از اصفهان از نظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تبعاتی در پی دارد و به همین دلیل بر استانداردسازی این واحدها از نظر آلایندگی تاکید ویژه داریم و سختگیری بیشتری نیز در این زمینه انجام می شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه کوچک سازی واحدهای بزرگ را می توان به جای جابه جایی مدنظر قرار داد، ابراز داشت: برای جابه جایی واحدهایی از این کارخانجات که جابه جایی آنها از نظر فنی امکان پذیر است اقداماتی در حال انجام است و به طور مثال بخش روغن کشی کارخانه روغن نباتی ناز به خارج از اصفهان منتقل شده است.

کد خبر 2428482