مهدی دریانی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان " واکنش صنعت پارت" در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان اینکه این شرکت در جهت ارتقاء تولید ملی و دستیابی به دانش فنی مواد نانو مقیاس فعالیت می کند، گفت: این شرکت برای اولین بار در خاورمیانه اقدام به تولید صنعتی "ایروژل آب گریز سیلیس" با نام تجاری ایرولیت کرده است.
وی عنوان کرد:ایروژل یا هواژل، سبکترین ماده جامد در جهان شناخته شده که چگالی آن، تنها، سه برابر هواست.
دریانی با بیان اینکه ایروژل یک ماده جامد و با دانسیته بسیار پایین تشکیل شده که از ژل مشتق می شود، اظهار داشت: در ایروژل اجزای مایع ژل با گاز جایگزین می شوند و در نهایت مواد جامد با دانسیته پایین، دارای چندین خاصیت استثنایی تولید می شود.
وی اظهار داشت:یکی از خواص مهم ایروژل عایق بودن آن است. این ماده با القاب دود یخ زده، دود جامد و یا دود آبی هم شناخته شده و علت این نامگذاری طبیعت نیمه شفاف این ماده و نحوه تفرق نور در ایروژل است.
دریانی با بیان اینکه ایروژل شبیه فوم استیرن است، افزود: با توجه به نگاه صنایع به سمت صرفه جویی هرچه بیشتر در هزینه های انرژی، استفاده از عایق ها با اقبال بیشتری روبرو شده، از این رو نسل جدید عایق های صوتی، حرارتی و برودتی که توسط پودر سیلیس در حال تولید هستند، جایگزین بسیار مناسبی برای عایق های قدیمی می توانند باشند.
وی با تاکید بر اینکه سالهاست در ایران بهره گیری از عایقهای حرارتی و برودتی در صنایع مختلف صورت گرفته و نیاز به استفاده از عایقها به صورت همزمان با راه اندازی هر فناوری لازم است، خاطر نشان کرد: ایروژل دارای ویژگی های منحصر به فردی همچون، آبگریزی، هدایت کم حرارتی ( 0.014 W/Mk در دمای اتاق)، سطح ویژه بسیار زیاد و خاصیت جذب اشعه ماوراء بنفش است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان یکی از ویژگی های اکوستیک ایروژل را، تبدیل به عایقی موثر در مقابل صدا می داند که این ماده کمترین ضریب شکست و ثابت دی الکتریک را در بین تمام مواد جامد دارد.
وی با اشاره به دیگر زمینه های کاربرد ایروژل ها عنوان کرد: ایروژل خاصیت آبگریزی دارد و استفاده از ایروژل به عنوان یک ابر عایق حرارتی، جاذب بسیار قوی مواد آلی و نفتی، یک سنسور، ماده ای با ثابت دی الکتریک پایین، و به عنوان یک منبع ذخیره کاربرد دارد.
دریانی افزود: همچنین از ایروژل می توان به عنوان عایق صوتی، جسمی مرکب و یک کاتالیست استفاده کرد و افزون بر آن در صنایع پوشاک، پارچه و پتوها و ساختمان، سردکننده ها، پنجره های سقفی از این ماده به کاربرد.