به گزارش خبرنگار مهر، تقی کهوریان ظهر چهارشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان و تولیدکنندگان برتر آذربایجان غربی با بیان اینکه راه اندازی مناطق ویژه اقتصادی زمینه ساز توسعه تجارت و اقتصاد است اظهارداشت: این مناطق اقتصادی شامل سلماس، ارومیه - سرو، خوی، نقده، میاندوآب - بوکان، مهاباد و پیرانشهر می شود.
وی به مزیت های اقتصادی و تجاری استان اشاره کرد و ادامه داد: وجود منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو یکی از این مزیت هاست که امیدواریم با اهتمام ویژه مسئولان کشوری و برنامه ریزی برای بازدید هیات های تجاری خارجی، زمینه شکوفایی این منطقه و استان فراهم شود.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه حضور بخش خصوصی، عامل محرک توسعه تجارت خارجی ایران است عنوان کرد: حضور بخش خصوصی با تاثیرگذاری بر میزان رقابت پذیری تجاری، عامل محرک توسعه تجارت خارجی ایران است.
کهوریان با اعلام اینکه میزان رقابت پذیری تجاری کشورمان در دنیا، بسیار کم است و در بین 148 کشور دنیا در رتبه هشتاد و سوم قرار داریم اضافه کرد: این در حالی است که رتبه کشورهایی نظیر ترکیه، امارات متحده عربی، قطر و عربستان در منطقه در این خصوص از ایران بسیار بهتر هستند.
وی اظهارداشت: در این فهرست، کشورهایی نظیر سوئیس، سنگاپور در صدر قرار دارند و این نشان می دهد که افزایش رقابت پذیری ارتباطی به مکان جغرافیایی کشورها ندارد و باید در این خصوص برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
آیین نامه کنترل صادرات مواد خام بازنگری شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز در این همایش گفت: چنانچه آیین نامه کنترل صادرات مواد خام مورد بررسی قرار نگیرد با مشکل کاهش صادرات مواجه می شویم.
کیامرز کیهانفر اظهارداشت: اگر صادرات در اختیار تولید و بالعکس نباشد نمی توان به بازار جهانی ورود یافت و کیفیت محصولات قابل عرضه در بازار رقابتی جهان را نخواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه یاد آور شد: نباید هدف را فقط افزایش صادرات غیر نفتی در نظر گرفت بلکه باید به فرآوری محصولات و منابع خام نیز توجه کرد.
کیهانفر گفت: در شرایط حاضر بیشتر استفاده های تجاری معادن و منابع آذربایجان غربی نصیب خارج از استان می شود و توجه به این امر می تواند دغدغه اشتغال را که یکی از اصلی ترین مسائل در به مخاطره انداختن امنیت اجتماعی است حل کند و بدین منظور نیازمند برنامه ریزی های میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت هستیم.
وی آینده نگری را در رشد و توسعه اقتصاد کشور حائز اهمیت خواند و افزود: چنانچه از سالهای گذشته از سود حاصل صادرات نفتی اقدام به احداث چند پالایشگاه می شدیم امروز با وجود تحریم های ظالمانه علیه ایران از ارزش افزوده بالاتری بهره مند بودیم.
در این همایش 14صادرکننده نمونه استان برحسب ارزیابی های کارشناسان اداره بازاریابی توسعه صادرات سازمان و مطابق دستورالعمل صادره سازمان توسعه تجارت کشور و براساس نمرات مکتسبه از معیارها و شاخصهای ارزیابی انتخاب و تجلیل شدند.
الگوهاي موفق در عرصه صادرات استان، در گروه های کالایی مصالح ساختمانی، آبمیوه و کنسانتره، صنایع غذایی، ماشین آلات، لوازم خانگی، صنایع شیمیایی و بازرگانی عمومی از مهمترین فاکتورهای این انتخاب بود.