محمد علی پورمختار در گفتگو با مهر اظهار داشت: مدیریت و برنامه ریزی در راستای کنترل و مصرف آب با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی جدید و روز دنیا باید در حوزه های مختلف اجرایی و عملی شود که متأسفانه در سالهای گذشته روند کندی در انجام این امر شاهد بوده ایم.
پورمختار گفت: در غرب کشور و به طور مشخص در استان کرمانشاه در طول سال میلیاردها متر مکعب آب هدر می رود در شرایطی که تا کنون برای مهار آبهای مرزی اقدام مناسبی انجام نشده است.
وی افزود: تغییر الگوی مصرف، کاشت محصولاتی که کمتر به آب احتیاج دارند، استفاده از بذرهای اصلاح شده و استفاده از تکنولوژی روز دنیا برای صنعت و احداث کارخانه های مهم در مصرف کاهش آب و جلوگیری از بحران آب تأثیری مهم و مستقیم دارد اما تا کنون شاهد کار عملی در این زمینه نبوده ایم.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در استان همدان نیروگاه شهید مفتح برای خنک کردن دستگاه های خود 10 برابر چاه های مجاز و غیر مجاز استان آب مصرف می کند و کسی به فکر آن نیست که دستگاه خنک کننده را عوض و تغییر دهند در حالیکه این اقدام چند سال قبل با نصب چند دستگاه خنک کننده خشک به راحتی امکان پذیر بود.
پور مختار در ادامه با انتقاد از شیوه و روش حال حاضر انسداد چاه های غیر مجاز در استان همدان گفت: چاه های غیر مجاز باید با مدیریت و برنامه ریزی درست و اصولی اداره شوند که اجازه برداشت با دبی مشخص و نصب کنتور هوشمند از جمله این موارد است.
پورمختار ادامه داد: دولت باید آب مورد نیاز کشاورزی که دارای زمین است را تأمین کند و اگر قرار است چاه های غیر مجاز به این ترتیب مسدود شوند باید آب زمین های آنان از طریق دیگری تأمین شود.
وی اظهار داشت: آب چاه های غیر مجاز در حوزه کشاورزی مصرف می شود و مالک چاه اجازه دارد طبق یک دبی مشخص در طول سال از آب چاه مصرف کند و حتی برای فروش سهم مشخص شده ممنوعیت قانونی وجود ندارد.
نماینده مردم بهار و کبوترآهنگ در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا با تغییر رویکرد و اصلاح الگوی مصرف توسط سه وزارتخانه نیرو،صنعت و معدن و کشاورزی که بیشترین مصرف آب در کشور را دارند و بازنگری در قانون چاه های غیر مجاز می توان از تشدید کمبود و بحران آب در کشور جلوگیری کرد.