به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا پزشکپور، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر گرگان، شامگاه چهارشنبه در نشست یادواره شهدای پنجم آذر گرگان، گفت: برای ثبت ملی رور پنجم آذر در گرگان تلاشهای فراوانی شده و قرار است این موضوع در شورای فرهنگ عمومی بررسی شود، ولی هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
وی با بیان این که ۵ آذر از حلقههای تاریخ ایران و برگی زرین در تاریخ کشور است، افزود: این واقعه در کنار وقایع دیگر موجب پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد که در جریان آن ۱۵۰ شهروند مجروح و ۱۴ نفر هم در راه انقلاب شهید شدند.
در ادامه، غلامرضا خارکویی، تاریخ نگار انقلاب اسلامی در گرگان گفت: این اتفاق از وقایع بزرگ کشور است اما ناشناخته مانده است.
وی با بیان این که ۳۶ سال برای معرفی این روز و قیام تلاش شده است، افزود: در مدارکی که از شهربانی آن زمان به دست آمده بیش از ۳۰ هزار نفر از مردم گرگان و شهرهای اطراف در اطراف امام زاده عبدالله گرگان جمع شده بودند تا راهپیمایی مسالمت آمیزی انجام دهند.
وی ادامه داد: در این روز نیروهای شهربانی و ساواک در شهری به کوچکی گرگان ۸ هزار گلوله شلیک کردند که نشان دهنده تلاش آن ها برای سرکوب تظاهرات کنندگان است.
خارکویی خاطرنشان کرد: متاسفانه این رویداد با تحصن ۶۰ روزه مطبوعات مصادف شد و از ثبت در رسانه ها جا ماند، به همین دلیل مانند سایر وقایع در کتابهای درسی مدارس و دانشگاهها نامی از آن نیست.
وی تاکید کرد: درخواست مردم گرگان این است که واقعه پنجم آذر در تقویم رسمی کشور ثبت شود.
وی اظهار کرد: این روز باید در کتابهای درسی مدارس و دانشگاهها درج شود و مردم گرگان بتوانند در این روز با رهبر معظم انقلاب دیدار داشته باشند.
خارکویی افزود: در سال ۹۱ این واقعه بزرگ در میراث فرهنگی ثبت و رونمایی شد و در بنیاد شهید نیز این روز به همراه ۱۲ دی روز گالیکش به عنوان روز گلستان ثبت شد.