به گزارش خبرنگار مهر، دوره آموزشی بهداشت عمومی و سلامت روستا با محوریت پیشگیری و کنترل تب مالت ظهر پنجشنبه با حضور بخشداران و دهیاران استان در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.
شیوا لقایی در این دوره آموزشی گفت: خوشبختانه در 10 سال گذشته از 89 تا 90 شاهد کاهش بیماری تب مالت و بروسلوز در استان بودیم اما در دو سال گذشته شواهدی از افزایش بیماری دیده می شود که باید با اطلاع رسانی مناسب در این زمینه اقدام کرد.
لقایی بیان کرد: در مناطق الموت، تاکستان، بو.ئین زهرا و قزوین روند کنترل بیماری مناسب بوده اما در آوج افزایش دیده می شود که به نظر می رسد هر جا مراقبت ها بیشتر بوده به نتایج خوبی دستی یافته ایم.
مدیرگروه پیگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: هیچ گروهی در ابتلا به بیماری بروسلوز در امان نیست و از کودک یک ساله تا پیرمرد 80 ساله را درگیر می کند لذا دهیاران و بخشداران لازم است با اطلاع رسانی و برگزاری دوره های آموزشی نسبت به آگاه سازی مردم روستا اقدام کنند.
لقایی تصریح کرد: در زمیه حیوان گزیدگی هم در استان شاهد کاهش این حوادث هستیم که بیشترین گزیدگی توسط سگ، گربه، گرگ، شغال، روباه، گاو، گوسفند، میمون، بوده است.
عطیه رزازی کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت استان هم در خصوص نقش تغذیه سالم در جلوگیری از بیمارها گفت: باورهای غلط در تغذیه موجب شده در برخی روستاها با بیمارهای ناشی از سوء تغذیه مواجه شویم که این روند باید اصلاح شود.
رزازی بیان کرد: شرط سالم زیستن داشتن تغذیه مناسب است و بهره گیری از هرم غذایی از جمله غلات، میوه و لبنیات سالم برنامه مدونی داشته باشیم.