یوسف آرمودلی در حاشیه سفر به قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر، دستاوردهای این سفر را تشریح کرد.
آزمودلی گفت: در این سفر و بازدیدی که از چند دانشگاه و دو پارک علم وفنآوری صورت گرفت شاهد یک ظرفیت بسیار خوبی در زمینه علمی و توانایی های فنی و مدیریتی در استان بودیم به ویژه در حوزه مدیریتی هم در بخش برق و هم دانشگاهها استعداد و ظرفیت بسیار بالایی وجود دارد.
وی افزود: خوشبختانه نعمت های الهی در استان بالاست و منابع خدادادی زمین گرمایی، باد و خورشید بسیار قابل توجه است و انواع انرزی های تجدید پذیر را دارید که به جهت این که استان مانند شاهراه بزرگی است و مسیر قابل حمل قطعات انرژی تجدید پذیر را دارد لذا این امکان هست که از این منابع بخوبی بهره برداری شود.
مدیر عامل سازمان سانا یادآور شد: دانشگاههای بین المللی امام خمینی و آژاد اسلامی با ظرفیت علمی که دارند می توانند در توسعه نیروی انسانی و توسعه استفاده از منابع انرژِی تجدید پذیر و تحلیل آن در زندگی مردم نقش بیشتری ایفا کنند.
وی افزود: مراکز دانشگاهی می توانند تحلیل انرژی خورشیدی را جدی بگیرند و بررسی، اندازه گیری و رصد آن را دنبال کنند که از نظر علمی، تکنواوژی و علمی می تواند مورد ارزیابی قرار گیرد.
توسعه نیروگاههای بادی وخورشیدی شرط راه اندازی مرکز تخصصی در قزوین
آرمودلی یادآور شد: مرکز تخصصی انرژی های نو که توسط استاندار قزوین پیشنهاد شده می تواند در قزوین تاسیس شود اما به شرط انکه لوازم جانبی آن مانند نیروگاهها در منطقه توسعه پیدا کند تا این کار توجیه اقتصادی و علمی داشته باشد.
این مسئول بیان کرد: در حال حاضر در استان قزوین بیش از 800 مگاوات مجوز انرژی خورشیدی و بادی داده شده که این کار فعال شود و این مرکز هم می تواند راه اندازی شود.
وی افزود: مراکز رشد می تواند در تامین قطعات اولیه و ایحاد فرصت های شغلی بسیار تاثیرگذار باشد و در حل مشکلات فنی با ایجاد گروههای کوچک برای تعمیرات و نگهداری نیروگاهها مشارکت جدی داشته باشد.
تسهیلات بلاعوض برای نصب سیستم های خورشیدی
آرمودلی اظهار داشت: به منظور ترویج استفاده از انرژی های نو در دانشگاهها و مراکز بزرگ علمی تعداد 23 دانشگاه به سیستم پنل های خورشیدی مجهز شدند که برای هر دانشگاه سال گذشته 200 میلیون تومان کمک بلاعوض شد اما امسال سیاست ها تغییر کرده و از امسال نیمی از هزینه ها توسط سازمان سانا و نیمی باید توسط متقاضی و دانشگاه تامین شود.
وی اضافه کرد: این اعتبارات بر اساس قانون از محل دریافت عوارض 30 ریالی از سوی شرکت توزیع نیروی برق و توانیر در استانها به متقاضیان پرداخت می شود.
این مسئول در خصوص نحوه اداره نیروگاههای بادی و خورشدیدی در کشور اظهارداشت: وقتی تعداد نیروگاههای تجدید شونده اضافه شود مدیریت آنها در محل مناسب تر است که این کار به مناطق استانها سپرده می شود و سازمان سانا فقط نظارت کلی خواهد داشت.
مركز رشد واحدهای فنآور دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ظرفیت ارزشمندی است
این مسئول در خصوص ظرفیت های علمی پارک رشد دانشگاه آژاد اسلامی قزوین هم گفت: تولید خودروهای هیبریدی و الكتریكی و هم چنین موتورسیكلت برقی پاراكس توسط دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و دستآوردهای این دانشگاه در زمینه انرژیهای نو و تجدیدپذیر بسیار خوب و ارزشمند است و توان علمی دانشجویان و اساتید این واحد را نشان می دهدو فكر میكنم این ایدهها و مدیریتی كه روی مرز دانش در دانشگاه عمل میشود، خیلی میتواند موثر باشد، امیدوارم دانشگاهها نیز یك حركت خوبی در رابطه با انرژیهای تجدیدپذیر انجام دهند.
وی افزود: به دانشگاههای قزوین توصیه میكنم، خود را به امكاناتی مجهز كنند كه بتوانند از ظرفیتهای استان استفاده كنند.
دبیر ستاد توسعه فنآوری انرژیهای تجدیدپذیر كشور ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با توجه به ظرفیتهایی كه از نظر نیروی انسانی، استادان، آزمایشگاهها و امكانات سخت افزاری دارد، میتوانند اقدامات خوبی در زمینه انرژی های نو انجام دهد.
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران در خصوص همكاری با دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز تصریح كرد: ما سعی میكنیم با همه دانشگاهها و مراكز آموزش عالی تعامل و همكاری داشته باشیم و با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، با این دانشگاه نیز همکاری بیشتری خواهیم داشت.