۱۰ آذر ۱۳۹۳، ۱۱:۲۶

امامی:

کشاورزی گلستان صرفه اقتصادی ندارد

کشاورزی گلستان صرفه اقتصادی ندارد

گرگان - نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: کشاورزی در گلستان صرفه اقتصادی ندارد.

عیسی امامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این که گلستان در سرانه درآمد وضعیت خوبی ندارد، افزود: درآمدهای استان متاثر از اقتصاد کشاورزی است که کشاورزی در استان هم از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

وی بیان کرد: زنجیره تولید در کشاورزی بسیار مهم است ولی این زنجیره در استان نیست و تاکنون از کامل کردن این بخش ها غافل بوده ایم، پنبه با مزیت های فراوان و اشتغال فراوانی که در استان داشت از چرخه تولید کشاورزی استان خارج شده است و تولید آن در حداقل هکتار و با کم ترین کیفیت است.

وی با بیان این که نگاه دولت این است که پنبه احیا شود، ادامه داد: این امر به شرطی که این بخش اقتصادی شود محقق می شود و اقتصادی کردن ه جز با کامل شدن زنجیره تولید و مکانیزه کردن کشاورزی امکان پذیر نیست.

امامی خاطرنشان کرد: توزیع یارانه برای فعالیت های کشاورزی می تواند برای کاهش قیمت هزینه های این بخش موثر باشد.

وی در ادامه  با اشاره به این که یکی از راه هایی که کشاورزی ما را اقتصادی می کند تامین منابع آب است، گفت: به شدت از کمبود منابع آبی چه در بخش شرب و چه کشاورزی رنج می بریم و باید با ایجاد زیرساخت ها مانند آب بندان ها، ایجاد سدها، مدیریت سیلاب و بهره مند شدن از آب، ارزش افزوده بیشتری را در کشاورزی شاهد باشیم.

وی در ادامه افتتاح پروژه راه آهن ایران - ترکمنستان را فرصت جدیدی برای ارتباط با روسیه ذکر کرد و گفت: با افزایش صادرات و واردات با این کشور و کشورهای مشترک المنافع مانند ترکمنستان و قراقستان و بهره برداری از حق ترانزیت می توانیم افزایش درآمد ها و بهبود فضای کسب و کار در استان را شاهد باشیم.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی در ادامه از راه آهن گرگان – مشهد هم به عنوان یکی از طرح های مهم استان نام برد که باید به نحوی مدیریت شود و از ظرفیت فاینانس برای تامین منابع اعتباری آن استفاده شود.

امامی افزود: این راه آهن به دلیل اینکه امتداد مسیر غرب به شرق کشور است از مطالبات جدی ما است و قطعا در ارزش افزوده استان موثر است.

وی در ادامه با بیان این که استان گلستان کشاورزی است و صنایع تبدیلی هم به دلیل محدودیت استان های شمالی در استان ما به وجود نیامده است گفت: به دلیل ضعف بانک های استان، دولت باید در این سفر برای خارج شدن استان از وضعیت کنونی خط ویژه اعتباری در نظر بگیرد و اگر ما مصوبه فوق العاده ای در این زمینه نداشته باشیم نمی توانیم تا سال های آینده هم به رشد متوسط کشوری برسیم.

وی گفت: تصمیم دولت بر این است که افتتاحیه با بهره برداری همراه باشد و اگر این گونه نباشد باید مسئولین در این زمینه پاسخگو باشند.

وی افزود: بعد از افتتاح خط عریض به داخل کشور ما می آید و دولت مصمم است در این پروژه شرایط ما و کشور ترکمنستان یک شرایط برنده – برنده باشد. مهم ترین موضوع در این پروژه این است که شمال – جنوب به هم پیوند می خورد و این خط ریلی ظرفیت جابجایی چندین میلیون تنی بار را در طول سال دارد و حق ترانزیت آن برای ما است.

کد خبر 2433364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha