به گزارش خبرنگار مهر، جانمایی مجتمع پتروشیمی بندر چابهار و خطرات زیست محیطی احتمالی ناشی از ایجاد این صنایع که پیش از این موجب ایجاد دغدغه در بین دوستداران محیط زیست و مردم بومی به ویژه صیادان شده بود با ورود جدی سازمان محیط زیست از ادامه فعالیت بازماند.
مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که بر چه اساسی قبل از بررسی ملاحظات زیست محیطی اجازه فعالیت به این مجتمع پتروشیمی داده شده بود، بیان داشت: پیش از این طرح ارزیابی احداث مجتمع پتروشیمی به سازمان محیط زیست ارسال شده بود اما امروز که به علت ناکافی بودن دلایل و عدم رعایت الزامات زیست محیطی اجازه ادامه کار از این مجتمع سلب شد.
سعید محمودی در گفتگو با مهر بیان داشت: سازمان محیط زیست به عنوان متولی و همچنین حافظ منافع مردم و محیط زیست باید به درجه ای از باور برسد که اجرای این طرح عظیم هیچ خطری برای مردم و یا حیات زیستگاه جانداران خشکی و دریایی ندارد.
وی ادامه داد: رعایت فاصله ایجاد این مجتمع با سکونتگاه های رسمی بسیار مهم و مورد توجه است و لذا متولیان مجتمع پتروشیمی بندر چابهار باید طرحی را با دلایل محکم و تضمین های قانونی و علمی ارائه کنند که هیج آسیبی متوجه زیستگاه های این منطقه نمی شود.
وی بیان داشت: تا زمانی که ارزیابی محیطی به صورت علمی در این منطقه انجام نشود نباید اجازه هیچ گونه فعالیتی صادر کرد.
وی در خصوص رعایت ملاحظات زیست محیطی بیان داشت: استقرار این مجتمع در خلیج چابهار از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و به دلیل اینکه در اینده از آب خلیج برای خنک سازی این مجتمع استفاده خواهد شد لذا رعایت قوانین و مقررات زیست محیطی بسیار ضروری است.
محمودی ابراز داشت: مردم و مسئولان استان علاقمند به توسعه و شکوفایی سیستان و بلوچستان هستند و لذا سازمان محیط زیست نیز به دلیل علاقه به پایداری توسعه و سلامت آینده بندر چابهار با حساسیت بیشتری این موضوع را دنبال می کند.
نمک پتروشیمی به چشم مردم می رود
عضو هیئت رئیسه شورای عالی استانهای کشور نیز با بیان اینکه جانمایی مجتمع پتروشیمی چابهار در مکان فعلی مناسب نیست بیان داشت: شهروندان چابهاری بارها درخواست خود را از طریق نمایندگان در شورای شهر و همچنین مجلس شورای اسلامی در خصوص تجدید نظر در جابجایی واحدهای پتروشیمی چابهار مطرح کرده بودند که تاکنون توجهی به آن نشده بود.
دوست محمد بلوچ در گفتگو با مهر بیان داشت: شمار زیادی از مردم منطقه ضمن تمایل به اجرا و حتی شتابگیری واحدهای پتروشیمی چابهار در عین حال خواستار تجدید نظر درجانمایی طرحهای در دست مطالعه و احداث با اولویت محیط زیست طبیعی و انسانی هستند.
عضو شورای شهر بندر چابهار بیان داشت: آب حاصل از خنکسازی توربینها که در آینده در این مجتمع به کار خواهد رفت نمک بر جای خواهد گذاشت و انتقال این نمکها به خلیج، در دراز مدت خلیج چابهار را دچار ضایعه می کند.
وی در خصوص نگرانیهای به وجود آمده ناشی از احداث پتروشیمی چابهار گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد ماهیهای کشور از طریق خلیج چابهار تامین میشود و لذا نباید برای ایجاد ۱۰ فرصت شغلی، ۱۰هزار فرصت شغلی دیگر را نابود کرد.
بلوچ اظهار داشت: با احداث این واحد صنعتی و بر اثر دفع فاضلاب آن به دریا، صید ماهی در دریای چابهار و منطقه مختل می شود و لذا این موضوع موجب دغدغه صیادان شده است.
وی متذکر شد: مجتمع پتروشیمی چابهار قرار است در آینده ۴۰ هزار نیرو را به کار گیرد و این بدان معنا است که منطقه آزاد باید بتواند ۲۰۰ هزار نفر را ساماندهی کند در صورتی که خود منطقه آزاد سربار چابهار بوده و هیچ مطالعه اجتماعی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی بیان داشت: ایجاد ۲۱ مجتمع پتروشیمی در چابهار و تبدیل این منطقه به سومین قطب پتروشیمی کشور علاوه بر خوشحالی مردم به منظور رشد و توسعه موجب نگرانیهای کارشناسان محلی و محیط زیست شده که باید با توجه بیشتری در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا اسکندری رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران چابهار پیش از این در گفتگو با مهر بیان کرده بود مجتمع پتروشیمی مکران چابهار هیچ خروجی پساب یا فاضلابی به خلیج چابهار نخواهد داشت و با توجه به اینکه از گاز شیرین برای تولید محصولات پتروشیمی در این مجتمع استفاده خواهد شد لذا آلودگی زیست محیطی که منجر به آزار مردم و آسیب به محیط زیست شود حاصل نمی شود.
نظر شما