به گزارش خبرنگار مهر، شهرام آدم نژاد در نشستی خبری با اشاره به برگزاری نخستین همایش سیستم های حمل و نقل هوشمند جاده ای، گفت: این همایش با هدف افزایش ایمنی در جاده ها از 30 دیماه تا اول بهمن امسال برگزار می شود.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به برنامه های سازمان راهداری برای توسعه شبکه سیستم های هوشمندجاده ای با بیان اینکه 620 دستگاه دوربین نظارت تصویری در شبکههای شریانی کشور داریم، گفت: سایتی به آدرس WWW.141.IR طراحی شده که از امروز افتتاح می شود و کابران جاده ای می توانند عکس جاده ها را با دوربین های نظارت تصویری ببینند.
وی افزود: آخرین عکس از جاده برای 5 دقیقه قبل است و 4 عکس دیگر هم مربوط به 3 تا 15 دقیقه قبل از جاده هم گذاشته می شود تا کاربران اطلاعات کاملی از آخرین وضعیت ترافیکی جاده ها به دست بیاورند.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه اپلیکیشن موبایلی این سیستم هم تاپایان سال آماده می شود، اظهار داشت: تلفن اپراتوری 141 هم فعلا در استان تهران راه اندازی شده است و تاپایان سال کل کشور به این سامانه متصل می شود.
آدم نژاد با بیان اینکه تاکنون خدمات جاده ای سخت افزاری بود اما الان نیاز به کار نرم افزاری هم هست، گفت: اگر کاربری در جاده با مشکل خرابی خودرو و یا بنزین روبرو شد می تواند از طریق تماس با سامانه 141 خدمات دریافت کند.
وی به تابلوهای ترافیکی برخط برای اطلاع از زمان تقریبی سفر باتوجه به سرعت و ترافیک محور اشاره کرد و افزود: تاکنون یک نمونه از این تابلو در کرج راه اندازی شده است و به زودی در دیگر مسیرها هم مورد استفاده قرار میگیرد.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه 200 دوربین ثبت سرعت در جاده های شریانی کشور داریم که نزدیک به همین تعداد هم در اختیار پلیس است اما با هماهنگی انجام شده تمامی این دوربین ها در اختیار سازمان راهداری قرار گرفته است، گفت: یک میلیون و 900 هزار رکورد تخلف را به ثبت رسازندیم که از طریق پست برای کاربران ارسال کردیم که این منجر شد تا از اول اردیبهشت تا سوم آذر میانگین سرعت در جاده های مجهز به این سامانه 7 کیلومتر کاهش یابد.
آدم نژاد تصریح کرد: 34 هزار و 633 کیلومتر راه شریانی در کشور داریم که این شبکه مسیرهای ترانزیتی، پرترافیک و یا متصل به مراکز شهرها را شامل می شود که در حال حاضر 400 دستگاه ثبت تخلف سرعت نصب شده و باید به 1900 دوربین برسد.
وی با بیان اینکه تاسال 1395 تمام شبکه راه ها را به این سیستم مجهز می کنیم، بیان کرد: با اعتبار 950 میلیارد تومان که شامل نصب، بهره برداری، پشتیبانی، نگهداری و انتقال دیتا است این سیستم نصب می شود.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه 1200 دستگاه تردد شمار در جاده های شریانی کشور داریم، اظهار داشت: تاپایان سال این دستگاه ها به 1900 دستگاه می رسد که تمام راه های شریانی کشور مجهز به این سامانه خواهد شد.
آدم نژاد افزود: آمارگیری مبدا و مقصد از سال 81 تاکنون انجام نشده است به همین منظور از اردیبهشت 94 این کار در 240 نقطه ایستگاه انجام می شود و برای اولین بار خودروهای شخصی هم در آمار محاسبه خواهد شد.
وی به نظارت سامانه ای اشاره کرد و گفت: ساختاری به نام سامانه نظارت مستقل تعریف کردیم که بر حمل و نقل عمومی بار و مسافر نظارت داشته باشیم.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به نصب سیستم توزین در حال حرکت در جاده ها اشاره کرد و گفت: فعلا در کشور 17 دستگاه داریم که امسال به 30 دستگاه افزایش پیدا می کند که اگر 54 دستگاه در جاده های شریانی کشور نصب کنیم می توانیم اضافه بار و تناژ کامیون ها را در تمام جاده ها کنترل کنیم.
آدم نژاد به نصب GPS در ناوگان حمل و نقل کشور اشاره کرد و افزود: روز گذشته تفاهم نامه ای را با پلیس راهور داشتیم که با هماهنگی سازمان راهداری تمام ناوگان به سیستم های ردیابی مجهز شوند.
وی با بیان اینکه سیستم الکترونیکی عوارض را در تمام عوارضی های کشور نصب می کنیم، بیان کرد: سیستم مدیریت حوادث و سوانح حمل و نقل جاده ای کشور هم راه اندازی شده است که تاکنون 35 هزار واقعه را به ثبت رسانده است.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تصریح کرد: موضوع پنجره واحد در آینده نزدیک اجرایی می شود که تمامی فعالیت های ارتباط با مشتریان می تواند به حالت مجازی هم فعالیت کند که تا نیمه اول سال 94 این موضوع به اتمام میرسد.
نظر شما