به گزارش خبرنگار مهر، یحیی سخنگویی در نشست خبری روز جهانی معلولان، افزود: تا پایان سال معلولینی که خدمات در منزل دریافت میکنند، از 7 به 9 هزار نفر افزایش پیدا میکند و با توجه به اینکه بیشترین علل واگذاری معلولان به مراکز، فقر مالی است، به همین دلیل با اجرای طرحی جدید به خانوادهها کمک هزینه نگهداری در منزل ارائه میشود.
وی تاکید کرد: هماکنون 303 هزار معلول، 100 هزار تومان برای نگهداری آنان پرداخت میشود که امیدواریم تا پایان سال تعداد آنها را افزایش دهیم.
سخنگویی همچنین ویزیت 18 هزار معلول در منزل خبر داد و گفت: طبقهبندی نوین معلولیت بر اساس آخرین متدهای جهانی انجام میگیرد، به طوری که برای 10 هزار نفر کارت صادر میکنیم.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی از ثبت 16 هزار ضایعه نخاعی در کشور خبر داد و گفت: از این تعداد 12 هزار و 500 نفر تحت پوشش هستند و امیدواریم تا پایان سال با افزایش اعتبارات 3 هزار و 500 نفر دیگر نیز تحت پوشش قرار گیرند.
وی تاکید کرد: سال گذشته 105 هزار تومان هزینه حق پرستاری به این افراد داده می شد که این مبلغ در سال جاری به 120 هزار تومان افزایش یافت.
سخنگویی همچنین از ارائه خدمات توانبخشی به 120 هزار معلول در سال جاری خبر داد و گفت: تعداد معلولین که در سال گذشته خدمات توانبخشی دریافت کرده بودند، 50 هزار نفر بودند.
به گفته معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، گسترش مراکز روزانه توانبخشی، مراکز توانبخشی حرفه ای و... از جمله اهداف دیگر در سال جاری برای ارائه خدمات به معلولان دنبال می شود.
وی با اشاره به اینکه 15 درصد افراد جامعه دچار معلولیت هستند، گفت: 1.5 میلیون نفر از این تعداد دچار معلولیت شدید و خیلی شدید هستند.
سخنگویی از راه اندازی مراکز ویژه اوتیسم در تمام استان های کشور خبر داد و گفت: در سال های گذشته فقط تعداد کمی از استان ها مراکز اوتیسم داشتند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی به چالش بهزیستی اشاره کرد و گفت: یکی از چالش های مهم ما در زمینه بیماران روانی مزمن است، به طوری که هزینه نگهداری این افراد بالا است و افراد پشت نوبت سازمان بهزیستی نیز زیاد است. بر همین اساس، قصد داریم به صورت چرخشی بیماران روانی را از مراکز ترخیص و برخی دیگر را جایگزین کنیم و همچنین در برخی از استان ها با صدور مجوز تاسیس مراکز شبانهروزی مشکل پشت نوبت بودن بیماران روانی مزمن را برطرف خواهیم کرد.
نظر شما