به گزارش خبرنگار مهر، آنچه تاکنون از خدمت مخلصانه به زوار ابا عبدالله الحسین (ع) و همچنین زائرین و عشاق آن حضرت شنیده ایم بیشتر در خاک عراق و در شهرهایی مثل کربلا و نجف بوده است ولی سال به سال کربلا بزرگ و بزرگتر می شود و از خاکهای عراق نیز عبور می کند. شلمچه به گذرگاه عاشقانی مبدل شده است که به راحتی می توان کربلا را اینجا مجسم کرد.
عبور زائرین حسینی بدون ویزا از شلمچه
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خرمشهر از عبور زائران اربعین حسینی(ع) از مرز شلمچه بدون ویزای کشور عراق تا روز اربعین خبر می دهد.
حجتالاسلام عادل رویوران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: با توجه به هماهنگی به عمل آمده توسط مسئولان کشورهای ایران و عراق در مرز شلمچه، عبور زائران اربعین حسینی(ع) تا روز اربعین از این مرز نیاز به ویزا ندارد.
رویوران می افزاید: این امر در راستای فراهم کردن تسهیلات و آسان سازی عبور مردم مشتاق و عاشق ابا عبدالله الحسین(ع) و همکاری خوب مقامات عراقی فراهم شده است تا امسال شاهد بزرگترین تجمع و همایش جهان تشیع بوده و به دشمنان اسلام به ویژه جاهلان تکفیری و داعش نشان دهیم که تهدید برای شیعه عاشق معنا ندارد زیرا حیات اسلام ناب محمدی با خون حسین(ع) و یارانش در عاشورا رقم خورده است.
رویوران می گوید: سیل عظیم عاشقان ابا عبدلله الحسین(ع) در مرز شلمچه حال و هوای عاشورایی را در این منطقه به وجود آورده است و زن و مرد، پیر و جوان به عشق زیارت سرور و سالار شهیدان سر از پا نمی شناسند و برای عبور از مرز لحظه شماری می کنند.
رئیس اداره تبلیغات خرمشهر اظهار می کند: خوشبختانه امسال با تمهیدات اتخاذ شده زائران حسینی با کمترین توقف در مرز و خدمات رسانی مناسب توسط هیئت ها و تکایای مستقر با خاطره ای خوب از خرمشهر به زیارت عتبات عالیات مشرف می شوند.
روزانه 30 هزار پرس غذا از سوی تکایای خودجوش مردمی
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خرمشهر و مسئول کمیته تبلیغات و ساماندهی تکایا می گوید: بیش از ۳۱ هیئت و تکیه در محل پارکینگ یادمان شلمچه مستقر شده اند و این هیئت ها به طور تقریبی روزانه ۳۰ هزار پرس غذا در میان زائران توزیع می کنند.
رویوران اظهار می کند: کمیته تبلیغات و ساماندهی تکایا و هیئت های محلی در مرز شلمچه مستقر شده است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خرمشهر با اشاره به حال و هوای مرز شلمچه عنوان می کند: ۱۲ هیئت مذهبی با نصب بیرق و برپایی موکب در حال خدمت رسانی به زائرین هستند و ۵۰۰ بیرق حسینی در طول مسیر نصب شدند.
وی با بیان اینکه برنامه های فرهنگی در این روزها انجام می شود، می افزاید: این برنامه ها در قالب نصب بنر، توزیع کارتهای ادعیه، بروشور و کتابچه در حال انجام است و مراسم زیارت عاشورا، زیارت وارث، زیارت ناحیه مقدسه و زیارت اربعین از دیگر برنامه های ما برای زائرین ایرانی است.
وی با بیان اینکه یکی از محورهای اساسی در قیام کربلا اقامه نماز اول وقت است، عنوان می کند: با اعزام مبلغان در سه نوبت صبح، ظهر و مغرب نمازهای پنج گانه زائران به صورت جماعت اقامه میشود. و برخی از مبلغان هم با حضور در چادرهای هلال احمر و هیئات مذهبی مستقر به ارائه مشاوره های اعتقادی و اجتماعی برای همه زائران می پردازند.
آمده ام سلام امام رضا (ع) را به امام حسین (ع) برسانم
مرضیه خاتون پیرزنی نحیف به خبرنگار مهر در شلمچه می گوید: از تربت حیدریه استان خراسان آمده ام تا در رکاب عاشقان امام حسین (ع) به کربلا بروم.
وی با لهجه زیبای خراسانی عنوان می کند: آمده ام سلام امام رضا (ع) را به امام حسین (ع) برسانم و هزاران کیلومتر را به عشق امام حسین (ع) طی کرده ام و اکنون که به مرز شلمچه رسیده ام تصور می کنم وارد کربلا شدم زیرا به قدری این مکان زیبا و معنوی است که احساس نمی کنیم نقطه صفر مرزی باشد.
خدمت به زائران افتخار است
تکایای مردمی حاضر در شلمچه به طوری در حال خدمت به زائرین امام حسین (ع) هستند که قلم و دوربین نیز از انعکاس این خدمت عاجز است.
سعید یکی از خادمان تکایا به خبرنگار مهر می گوید: ما در این تکایا برنامه ریزی کرده ایم که به صورت سه شیفته در خدمت زوار باشیم.
وی می افزاید: صبحانه، نهار، شام و میان وعده ها از برنامه های غذایی ما برای زوار است که این خدمت کوچکی به این عزیزان است و از خداوند می خواهیم اندکی از ثواب عاشقان کربلا را نیز نصیب ما کند.
سعید خدمت به زائران را افتخاری برای خود می داند چرا که می گوید: یقین دارم که خدا و پیامبر و اهل بیت این خدمات ما را به زائران می بینند و این خود افتخار بزرگی است که یک سال تا رسیدن این ایام برای آن لحظه شماری می کنیم.
سید حسین نیز از اهالی مردم آبادان که با زن و دخترانش تکیه ای در شلمچه نصب کرده است با او هم صحبت شدم.
سید حسین که در حال پخش نان و همسرش در حال سرخ کردن کباب برای شام زائران بود می گوید: من و تمام خانواده ام فدای امام حسین (ع) و زائران امام حسینیم، وقتی از او سئوال کردم که در این چند روزه که اینجا هستید خسته نشده اید، می گوید: خدمت به امام حسین (ع) و زوارش خستگی ندارد و هرچه بیشتر کار می کنیم انرژی بیشتر و علاقه بیشتری به این عزیزان پیدا می کنیم.
ایستگاه صلواتی واکسی
در گوشه ای دیگر از این تکایا که قدم می زدم چیز عجیب و جالبی نظرم را به خود جلب کرد، ایستگاه صلواتی واکسی. نمیدانم این چه رازی است که همه از هر قشر عاشق امام حسین (ع) می شوند و هرکس با کاری می خواهد خدمتی به زائرین آن حضرت کنند، به هر اندازه هم توانت بالا باشد باز نمی توانی این شور و حماسه و عشق را توصیف کنید.
حسین سعیدی زائری که با پای پیاده از شهرستان شیراز به سمت شلمچه در حرکت است. وی در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: امسال با اراده ای جدی قصد رفتن به کربلا و شرکت در مراسم اربعین را دارم. سال های قبل هم می رفتم ولی امسال با هدف دیگری قصد رفتن دارم. حالا که داعشی ها در حال کشتار شیعیان هستند مبادا آنها فکر کنند که شیعیان امام علی(ع) و فرزندانش، از ترس جنایت های آنها در مراسم اربعین فرزند پیامبر شرکت نمی کنند.
سعیدی می افزاید: آنها باید بدانند که ما قرار نیست از ترس جنایت های آنها، اهل بیت(ع) را تنها بگذاریم زیرا در سینه زنی های خود همیشه گفته ایم که حاضریم خون خود را فدای اباعبدالله(ع) کنیم و این روزها، روز راستی آزمایی شعارها و سینه زنی های ما فرا رسیده است.
یکی از افرادی هم که قصد داشت از طریق مرز شلمچه به کربلا برود، یک جوان 20 ساله معلول بود که با کمک همراهانش در حال عبور از مرز به منظور شرکت در مراسم پیاده روی اربعین امام حسین(ع) بود. وی در این خصوص می گوید: حاضرم سینه خیز هم برای زیارت و اعلام ارادت برای امام حسین(ع) به کربلا بروم. من تنها می توانم روی زانوهایم حرکت کنم و همین کار را می کنم تا آقا بداند ما فقط در حرف عاشق ایشان نیستیم.
به گزارش خبرنگار مهر، شلمچه یادگار شهدا و رزمندگان، امروز گذرگاه عاشقانی شده است که هم رکاب با یاران امام حسین (ع) تمام خطرهای راه را به جان خریده اند و راهی سرزمین کربلاء شده اند.
.........................................................
گزارش و عکس: مهدی بحرانی پور
نظر شما