۱۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۶:۱۶

اکبری‌ مطلق:

معلولان روستایی خراسان جنوبی زیر خط فقر زندگی می‌کنند

معلولان روستایی خراسان جنوبی زیر خط فقر زندگی می‌کنند

بیرجند- مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه اشتغال مهمترین مشکل معلولان است، گفت: معلولان روستایی استان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن اکبری‌مطلق ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارکرد: قانون جامع حمایت از حقوق معلولین در خردادماه سال ۸۳ در مجلس شورای اسلامی مصوب و در همان سال توسط دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

وی هدف از تصویب قانون جامع معلولین را رسیدگی به مشکلات معلولین و دسترسی معلولان به عدالت اجتماعی عنوان کرد و افزود: در این قانون به حداکثر نیاز معلولین توجه شده که معافیت از سربازی، پرداخت هزینه درمان، مناسب‌سازی فضای شهری، اختصاص سه درصد اشتغال معلولان در دستگاه‌های اجرایی و ساخت مسکن در این قانون لحاظ شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه اجرای این قانون دارای نواقصی بوده است، گفت: این قانون مجددا بازنگری شده و ۱۶ ماده به ۶۳ ماده افزایش یافته و همچنین در این قانون سهمیه سه درصد اشتغال معلولین به پنج درصد در دستگاه‌های اجرایی ارتقا یافته است.

کوتاهی دستگاه‌ اجرایی در مناسب‌سازی فضای شهر

وی با بیان اینکه براساس قانون حمایت از حقوق معلولان سالانه باید ۳۰ درصد از معابر شهری مناسب‌سازی شود، تصریح کرد: مناسب‌سازی فضای شهر از سال ۸۳ در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته که بر اساس این قانون باید مناسب‌سازی فضای شهری در سال ۸۷ به پایان می‌رسید.

اکبری‌مطلق عنوان کرد: به دلیل وجود مشکلاتی در دستگاه‌های اجرایی در اجرای این قانون موانعی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی، عضو کمیته مناسب‌سازی فضای شهر هستند؛ اظهارکرد: بر اساس قانون جامع معلولین باید دستگاه‌های اجرایی از محل اعتبارات عمرانی اقدام به مناسب‌سازی کنند که به دلیل عدم همکاری دستگاه‌ها هم اکنون تنها ۳۵ درصد فضای شهری خراسان جنوبی مناسب‌سازی شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در قانون جامع حمایت از معلولین آمده است که دستگاه اجرایی منوط به نداشتن کسری بودجه باید مناسب‌سازی را انجام دهند که این عامل سبب عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در سطح جامعه نگرش منفی نسبت به معلولین وجود دارد، بیان کرد: مردم به جای توجه به نقاط مثبت معلولین به نقاط منفی آنها توجه می‌کنند که با فرهنگ‌سازی این نگرش باید تغییر یابد.

اکبری‌مطلق اشتغال را از مهمترین مشکلات معلولین خراسان جنوبی عنوان کرد و بیان داشت: اشتغال مشکل اصلی معلولین در جهان بوده و مهوترین مشکلات معلولین در زمینه اشتغال نداشتن تحصیلات تکمیلی و مهارت فنی خاص برآورد شده است.

اشتغال معلولین و زنان سرپرست خانوار مهمترین چالش بهزیستی خراسان جنوبی

وی یکی از چالش‌های پیش روی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی را مشکل اشتغال معلولین و زنان سرپرست خانوار دانست و گفت: در زمینه اشتغال معلولین در بخش‌های غیردولتی مشوق‌هایی توسط بهزیستی برای کارفرمایان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: در زمینه ایجاد اشتغال برای معلولین با کمبود اعتبار مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه در خصوص تامین وسایل کمک توانبخشی و بهداشتی معلولین نخاعی با مشکل مواجه هستیم، بیان کرد: مشکلات معیشتی و فقر مادی ‌ترین مشکلات معلولان خراسان جنوبی در روستاها است.

اکبری‌مطلق تصریح کرد: اکثر معلولین در روستاهای استان زیر خط فقر زندگی می‌کنند که شایسته است با تغییر نگاه فرهنگی مردم برای کمک به معلولان گام موثری برداشته شود.

وی در پایان پرداخت شهریه به دانشجویان، پرداخت هزینه پرستاری به معلولین نخاعی، پرداخت هزینه مناسب‌سازی مسکن و شناسایی معلولان در سطح روستاها را نمونه‌ای از اقدامات ارائه شده به معلولان عنوان کرد.

کد خبر 2435565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha