۱۴ آذر ۱۳۹۳، ۱۳:۱۷

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

وضعیت بیمه مهمترین داروی سکته های قلبی و مغزی

وضعیت بیمه مهمترین داروی سکته های قلبی و مغزی

مهمترین دارویی که در زمینه سکته های قلبی و مغزی در کشور ما استفاده می شود، "پلاویکس" است که متاسفانه بیمه نیست.

دکتر نریمان صدری مدیر عامل شرکت تولید کننده داروی "پلاویکس" در ایران، در حاشیه برگزاری همایش یک روزه "آتروترومبوزیس"، به خبرنگار مهر گفت: بیماری های قلبی و مغزی در ایران و دنیا، جزو دلایل اصلی مرگ و میر افراد است. در همه کشورهای در حال توسعه که شکل بیماری ها مثل کشورهای توسعه یافته می شود، عوارض عروقی، پیش زمینه مرگ انسان ها می شود.

وی افزود: با توجه به اینکه مهمترین دارویی که در زمینه سکته های قلبی و مغزی در کشور ما استفاده می شود، "پلاویکس" است که تحت لیسانس شرکت سنوفی در شرکت داروسازی دکتر عبیدی تولید می شود، به دنبال این هستیم که تازه ترین تحقیقات علمی برای بهتر مدیریت کردن این بیماری ها را، مرور کنیم.

صدری با اشاره به حضور پروفسور "لافونت" ریاست قبلی انجمن قلب و اروپا در این همایش، اظهارداشت: تمام تلاش ما این است که برگزاری این قبیل همایش ها به نجات جان انسان های بیشتری که بر اثر سکته های قلبی و مغزی جان خود را از دست می دهند، کمک کند.

به گفته وی، اصلی ترین دارویی که برای این قبیل بیماری ها در دنیا استفاده می شود، آسپرین است.

صدری در همین زمینه افزود: در ایران نیز، چندین شرکت دارویی در حال تولید آسپرین با بهترین کیفیت هستند. اما داروی دوم در کنار آسپرین، "پلاویکس" است که خوشبختانه این دارو هم در یکی از بهترین شرکت های داروسازی کشورمان تولید می شود.

وی در ارتباط با وضعیت پوشش بیمه ای داروی پلاویکس، گفت: با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، بیمارانی که در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی تحت عمل جراحی آنژیوپلاستی قرار می گیرند، می توانند دوزهای اولیه این را تحت پوشش طرح تحول نظام سلامت است، دریافت کنند. 

صدری افزود: اما بیمار پس از ترخیص از بیمارستان، دارو را باید از داروخانه ها تهیه کند که متاسفانه بیمه نیست. اما شرکت سنوفی در حال همکاری است که بتواند قیمت دارو را به گونه ای تعیین کند که برای همه بیماران به خصوص قشر متوسط جامعه، قابل تهیه و استفاده باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که چگونه داروی پلاویکس وارد چرخه طرح تحول نظام سلامت شد، گفت: با اجرای این طرح در کشور، ما اعلام آمادگی کردیم و گفتیم در کنار بیمارستان های دولتی و دانشگاهی هستیم که این دارو با قیمت مناسب در اختیارات بیماران قرار بگیرد.

صدری در ارتباط با میزان مصرف داروی پلاویکس در کشور، افزود: بررسی های ما نشان می دهد که پلاویکس و بقیه داروهایی که از خانواده این دارو هستند، حدود 250 هزار بیمار از آنها استفاده می کنند که سهم پلاویکس به تنهایی در حدود 80 هزار بیمار باشد.

وی در ارتباط با وضعیت مصرف پلاویکس در دنیا، گفت: در دنیا هم هنوز که هنوز است، پلاویکس جزو 10 داروی پرمصرف دنیاست و این طبیعی است. چون، به خاطر تغییر سبک زندگی، بیماری های قلبی و عروقی رو به افزایش است و در نتیجه داروهای مرتبط با این بیماری ها نیز زیاد می شود.

صدری در خصوص نوع تقلبی داروی "پلاویکس" که در مقطعی وارد چرخه بازار دارویی کشور شد، افزود: در حدود 9 سال است که در کنار اداره بازرسی سازمان غذا و دارو، مشغول مبارزه با داروهای تقلبی و قاچاق هستیم و حتی یک روز را نیز تحت عنوان روز مبارزه با داروهای تقلبی، اختصاص دادیم. داروی پلاویکس نیز جزو آن دسته از داروهایی بود که طی سالهای گذشته مشابه تقلبی بیشتر از سایر داروهای دیگر، وارد بازار دارویی کشور شد. اما خوشبختانه الان سه سال است که گزارشی از نوع تقلبی این دارو در بازار نداریم.

همايش روز ملي آتروترومبوزیس، با همکاری انجمن های آترواسکلروز، قلب، سکته های مغزی و اینترونشنال کاردیولوژی و بخش قلب و عروق شرکت سانوفی، روز جمعه در تهران برگزار شد.

کد خبر 2436288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha