به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهدی پیر صالحی افزود: داروهایی که از لحاظ ریالی بیشترین مصرف را دارند، جزو این موارد محسوب می شوند که در این زمینه سقفی تعیین کرده ایم و برای داروهایی که بیشتر از این سقف قیمت داشته باشند، مشمول واردات موازی می شوند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو در نظر دارد قیمت آن دسته از داروهایی را که کمتر از سال قبل فروش داشتند را در مذاکرات با شرکت ها کاهش دهد.
پیر صالحی تصریح کرد: این سازمان جهت کمک به بیماران و کاهش قیمت دارو از مبدا با شرکت های واردکننده وارد تعامل شده که پیش از این سیاست گذاری های قیمتی بر این بود که قیمت توسط واردکننده اعلام شود، البته از گذشته نیز این مبحث جزو ضوابط وزارتخانه بوده که چندکشور به عنوان کشورهای مرجع اعلام شده و لازم بود قیمت های شرکتهای دارویی با این کشورهای مرجع برابری می کرد.
معاون داروی سازمان غذا و دارو اظهارداشت: اما متاسفانه به مرور زمان به این ضوابط اهمیتی داده نشد و شرکت های مادر قیت گذاری شان در ایران را با ضوابط خودشان انجام می دادند که متوجه شدیم بسیاری از قیمت ها در بازار دارویی ایران از قیمت آن داروها در کشورهای مرجع بالاتر است.
پیرصالحی گفت: در همین راستا جلساتی را به همین منظور با شرکت های واردکننده برگزار کردیم و شرکت ها نیز قول همکاری دادند و مقرر شد جهت کاهش قیمت ها با شرکت های تولیدکننده هماهنگی های لازم را انجام دهند که در این میان واردات موازی مطرح شد تا از این طریق بتوانیم قیمت ها را کاهش دهیم.
وی گفت: بر این اساس داروهایی که بیشترین مصرف ریالی را در کشور داشتند یعنی حدود 206 قلم دارو را انتخاب کردیم و طی یک فراخوان عمومی مقرر شد شرکت هایی که می توانند از کشورهای همسایه این داروها را تامین کنند، قیمت را علام کنند که پس از بررسی قیمت ها در عمده موارد خود شرکت های نماینده توانستند کاهش قیمت را لحاظ کنند و به دنبال انجام این اقدامات 105 میلیون یورو صرفه جویی برای این 206 قلم دارو در یک دوره 6 ماهه انجام شد.
پیرصالحی خاطرنشان کرد: در همین راستا از مهر ماه واردات این محصولات آغاز و در مجموع در اقلامی خاص از این 206 قلم دارو از 10 تا 80 درصد کاهش قیمت داشتیم که به طور متوسط حدود 28 درصد کاهش قیمت دارند.
معاون داروی سازمان غذا و دارو افزود: روند واردات این داروها با قیمت های جدید از مهرماه امسال آغاز شده و امیدواریم بیماران این کاهش قیمت را به خوبی احساس کنند.
پیرصالحی گفت: پس از آغار به کار دولت یازدهم تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد که براساس این تفاهم نامه 186قلم داروی اصلی بیماران خاص و صعب العلاج به قیمت سال قبل از آن بازگشت و موجب شد بیمه مابقی داروها را نیز 70درصد پوشش قیمت دهد و فشاری که مردم برای تهیه داروها احساس می کردند، کمتر شود.
وی یاد آور شد: در راستای امضای تفاهم نامه علاوه بر 186 قلم دارو، اعلام کردیم هرداروی خاص و صعب العلاجی که از قلم افتاده را اضافه خواهیم کرد به طوری که امسال تعداد این اقلام دارویی به 290 قلم رسید که این روند هنوز ادامه دارد و هر داروی بیمار خاص و صعب العلاح که گران است را تحت پوشش بیمه قرار می دهیم، به این ترتیب هم اکنون بیمه 90 درصد و در برخی اقلام تا 95 درصد قیمت را تحت پوشش دارد.
نظر شما