به گزارش خبرنگار مهر، سیدنصرالله سجادی که همراه با مازیار ناظمی رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت ورزش و علی فقهی مسئول ارتباط با رسانه های این وزاتخانه در خبرگزاری مهر حضور یافته بود، در خصوص مسائل و مشکلات موجود پیش روی ورزش از جمله بحث بودجه و نیز اتفاقاتی که بین این وزارت و فدراسیون فوتبال پیش آمده، به سوالات مطرح شده پاسخ داد. معاون وزیر ورزش کمبود بودجه در این وزارتخانه را جدی عنوان کرد و از دست اندرکاران خواست فضای آرامش را بر ورزش حاکم کنند.
توقع بالا و توجه کم مسئولان به ورزش
نصرالله سجادی در ابتدای گفتگویش با خبرنگاران مهر در خصوص بودجه وزارت ورزش و سهم اندکی که به فدراسیونها تعلق میگیرد، باید عنوان کنم برنامهریزیها یک بخش از کار را تشکیل میدهد و تامین منابع، بخش دیگر که در این بین تامین منابع مهمتر از برنامه ریزیهاست. برنامه ریزی باید روی اصول باشد. درست است که در کشور ما فعلا منابع مالی اهمیت زیادی دارد و امکانات و تجهیزات یک نیاز ضروری است، اما اساسا آن نیازی که ورزش دارد را تامین نمیکنند در عوض توقعات زیادی نسبت به آن دارند.
وی ادامه داد: باید بگویم توجه مسئولان به ورزش کم است. درحالی که باید برعکس باشد. جامعه ورزش را قبول دارد و همواره توقع پیروزی را در رشتههای مختلف دارد. البته ما هم این را میخواهیم ولی باید بپذیریم که ورزش جنبههای پیروزی و شکست را دارد و اینطور نمیشود که همیشه برنده شد.
معاون وزیر ورزش خاطرنشان کرد: در درجه اول و در شرایط کنونی باید کسب سهمیه المپیک کنیم. چرا که شرکت در المپیک بسیار مهم بوده ولی در عین حال خوب ظاهر شدن از آن مهمتر است و بالاتر از اینها کسب مدال است که همه اینها به حمایت نیاز دارد، اما متاسفانه توجهات بر اساس توقعاتی که از ورزش میرود، نیست.
بودجه ورزش را پایین گرفته اند
سجادی در ادامه گفت: ما از مسئولان مطالبه داریم، اما میدانیم کشور اولویتهایی دارد و ورزش در اولویتها نیست. در هر صورت، شرایط جامعه را باید درک کرد. انتظار این است که توجهات بیشتر از توقعات باشد ولی یک موضوع مهم وجود دارد که از همان ابتدا بودجه ورزش را بسیار پایین در نظر گرفته بودند تا جایی که اگر 200 درصد هم به آن اضافه شود، هیچ اتفاق خاصی رخ نمیدهد.
بودجه فدراسیونها
وی در ادامه گفتگویش با خبرنگار مهر، افزود: از سال گذشته ما روی فدراسیونها تمرکز کردیم تا پولی که در اختیار فدراسیونها قرار می گیرد و عنوان آن کمک به فدراسیونهاست، کاملا بر اساس محوریت خاصی صورت بگیرد. از طرفی، خود فدراسیونها برند هستند و باید درآمدزایی کنند. حتی ما بر اساس تفاهم نامه رقم درآمدزایی فدراسیونها را نیز اعلام کردیم. به عنوان مثال، کمک ما به فدراسیون فوتبال 8 میلیارد و 550 میلیون تومان بوده که تنها 550 میلیون تومان از این مبلغ باقی مانده است. خود فدراسیون هم تعهد کرده که حداقل 70 میلیارد تومان درآمدزایی داشته باشد، از طرفی آنها درآمد بالایی را از حضور در جام جهانی کسب کردهاند. فدراسیون فوتبال باید به سمت آن برنامههایی برود که مصوب شده است.
فدراسیون فوتبال از همه بیشتر پول گرفته است
ما بر اساس محور برنامه پول میدهیم، نه موردی. فدراسیونها نیز محورهای تفاهمنامه را باید مدنظر قرار بدهند که مواردی از جمله حضور در رویدادهای بینالمللی، برگزاری مسابقات داخلی، مسابقات بانوان، کمک و پشتیبانی به هیاتها، ورزش همگانی و... آن را شامل میشود. این تفاهم نامه برای همه یکی است و خودشان باید سرفصلها را تعیین کنند. ما مبلغ 8 میلیارد تومان فدراسیون فوتبال را در همان سه ماهه اول سال پرداخت کردهایم، در حالی که بقیه فدراسیونها بین 45 تا 60 درصد از بودجه خود را دریافت کردهاند.
فوتبالی ها بهانه جویی می کنند
نصرالله سجادی در ادامه انتقاداتش به فدراسیون فوتبال گفت: چرا والیبال نمیآید عنوان کند لیگ جهانی پیش روی ما قرار دارد؟ یا کشتی بخاطر مسابقات مختلف، طلب پول کند؟ این یک روال بوده که فدراسیون فوتبال هر جا خواسته برود، بهانه جویی میکند و پول میخواهد. اینکه نمیشود ما بخاطر هر مسابقهای به آنها پول بدهیم. بودجه آنها را پرداخت کردیم و باید مدیریت کنند. تازه سازمان لیگ درآمدهای محیطی را از برگزاری لیگ نیز در اختیار می گیرد.
برای اردوی آفریقای جنوبی پول نمی دهیم
فدراسیون فوتبال برای اردوی آفریقای جنوبی به طور مستقیم از ما بودجه نخواسته، اما اگر چنین درخواستی هم بدهد، جواب ما مشخص است ما که نمیتوانیم موردی بودجه بدهیم. 46 فدراسیون وجود دارد که در المپیک موثرتر هم عمل میکنند، ولی فوتبال و بخصوص هیات رئیسه آن باید بررسی دقیقتری انجام دهند.
بودجه حق پخش تلویزیونی
اینکه بودجه حق پخش تلویزیونی در اختیار وزارت ورزش قرار گیرد یا فدراسیون، یک لایحه است که در کمیسیونهای مختلف مجلس بررسی شده و پس از آن در صحن مجلس قرائت میشود. آنها موضوعی را تصویب نمیکنند که مغایر با پیشرفت جامعه باشد. البته این را هم باید بگویم که این جزء وزارت ورزش نخواهد بود.
شانس میزبانی جام ملتها
معاون وزیر ورزش در مورد احتمال میزبانی ایران در جام ملت های آسیا گفت: از سال گذشته که این امیدواری بوجود آمده بود تا ایران میزبانی جام ملتها را برعهده بگیرد، به فدراسیون فوتبال اعلام کردیم که هر جا نیاز است بگویند تا ما حمایتهای لازم را انجام دهیم. در این باره چند جلسه برگزار کردیم تا گزارشهای خوبی تهیه شود، الان هم باید منتظر جلسه هیات اجرایی AFC بمانیم.
به نظر من، این مسائل که در خصوص میزبانی مطرح میشود، تعیین کننده نیستند چرا که افراد در هیات اجرایی رأی میدهند، نه کشورها. وقتی افراد هستند می توان حالتهای دیگر را هم متصور بود. به نظر من، با توجه به امکاناتی که داریم الان حق ایران است که میزبانی جام ملتها را برعهده بگیریم این برای فوتبال ایران و فوتبال آسیا خوب است چون که ما جزو کشورهای فوتبالخیز هستیم، اما باید بگویم کار برای کسب میزبانی بسیار دشوار است.
28 سال است حضور مربیان خارجی بررسی می شود
نصرالله سجادی در ادامه گفتگویش با مهر خاطرنشان کرد: درباره انتخاب مربیان خارجی باید بگویم این موضوع مربوط به الان نیست و بیش از 28 سال است که در ورزش کشور هر مربی خارجی یا بازیکن یا تیمی بخواهد وارد کشور شود یا برعکس از کشور خارج شود، باید در شورای برونمرزی به تصویب برسد. این موضوع را فدراسیون ها آگاهی دارند و فدراسیون فوتبال با علم به این موضوع و تاکیداتی که در خرداد ماه داشتیم، جوانب را رعایت نکردند. آنها باید نظر شورای برونمرزی را در نظر می گرفتند البته ما نظر فنی نمی دهیم؛ چراکه در این شورا نماینده وزارت خارجه، وزارت اطلاعات، چهار معاون وزارت ورزش، دو مدیرکل و بنده حضور داریم که در طول هفته، 70 یا 80 مورد را مورد بررسی قرار می دهیم.
وی افزود: فوتبال مسیرش را درست نرفته بود و ما هم تذکر دادیم. روز گذشته فدراسیون دوومیدانی برای تمدید مربی که در داخل ایران مشغول به کار است، از شورای برونمرزی درخواست رسمی کرده بود. والیبال را هم این راه را رفته ولی رسانهای نمی کنند. خطاب من به هیات رئیسه فدراسیون فوتبال است که جنجال نکنند تا توپ را به سمت ما بیاندازند.
سجادی خاطرنشان کرد: افکار عمومی فکر میکند ما مخالف فرد هستیم، اما اینطور نیست. شورا با بررسیهایی که داشت نظرش را درباره کرانچار اعلام کرد و امیدوارم فضای ورزش را با اظهارات ناپخته متشنج نکنند. به نظر من در اتفاقات اخیر، عدم مدیریت فدراسیون فوتبال سهیم بوده و اگر ما صحبتی میکنیم برای این بوده که رسانهها از ما می پرسند و مجبوریم پاسخگو باشیم، در غیر این صورت هرگز به این سمت و سو نمی رویم که فضای ورزش از آرامش دور شود.
دنبال تنش با فدراسیون فوتبال نیستیم
وی ادامه داد: ما با فدراسیون فوتبال بر سر تیم امید اختلافی نداریم و اصلا به دنبال تنش نیستیم. فوتبال در بین رشتههای دیگر مستثنی نیست و وظیفه ما حکم میکند حمایتهای لازم را انجام بدهیم. وظایف ما موردی نبوده و باید از تیمهای ملی برای حضور در بازیهای آسیایی و المپیک حمایت کنیم. کمیته ملی المپیک هم باید اینطور عمل کند. مطمئن باشید هیچ اختلافی بین ما و فدراسیون فوتبال بر سر تیم امید نیست.
مخالف با تغییرات در فوتبال پیش از جام ملتها
نصرالله سجادی در ادامه گفتگویش با مهر در پاسخ به این پرسش که آیا در آستانه جام ملت ها احتمال تغییر برخی مسئولان فدراسیون فوتبال وجود دارد خاطرنشان کرد: در خصوص برکناری کفاشیان، نبی و آیت اللهی من چیزی نشنیدهام. قطعا عقل سلیم و منطق ایجاب میکند که قبل از جام ملتها هیچ اتفاقی در فدراسیون رخ ندهد. همانطور که ما ثبت نام چهار فدراسیون را پیش از بازیهای آسیایی متوقف کرده بودیم تا آنها با آرامش در اینچئون حاضر شوند و حالا کار ثبت نام از آنها شروع شده است. حتی اگر مجمع فوتبال هم بخواهد تصمیم بگیرد، نمیگذاریم این کار غلط صورت گیرد. فوتبال نیاز به آرامش دارد و همه باید به آن کمک کنند تا در جام ملتها نتیجه بگیرد. اگر ما صحبتی کرده بودیم فقط تذکر بوده نه اینکه فضا متشنج شود. هدف همه ما این است فضای ورزش کشور در آرامش کامل قرار گیرد.
نظر شما