۱۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۵۰

نقاشی:

ملی شدن صنعت نفت نقطه عطف فعالیت‌های دانشجویی است

ملی شدن صنعت نفت نقطه عطف فعالیت‌های دانشجویی است

اصفهان - دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران به فعالیت‌های دانشجویی صورت گرفته در جریان ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد و گفت: این اقدام دانشجویان نقطه عطف فعالیت‌های دانشجویی در کشور بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نقاشی پیش از ظهر امروز در نشست "هویت فراموش شده، رسالت ناتمام" که به همت انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در تالار صدر دانشکده اقتصاد و دارایی دانشگاه اصفهان برگزار شد با بیان اینکه جریانات دانشجویی همزمان با راه‌اندازی دانشگاه تهران شکل گرفته است، اظهار داشت: یکی از اهداف مهم تاسیس دانشگاه اصفهان در واقع راه اندازی رویکرد سیاسی و ایدئولوژیک در کشور بوده است.

وی با بیان اینکه اعتراضات دانشجویی در خصوص وضعیت کشور از دو سال پس از تاسیس دانشگاه تهران آغاز شد، افزود: البته باید توجه داشته باشیم به دلیل وجود فضای بسته سیاسی بسیاری از اعتراض‌های دانشجویی در نطفه خفه می‌شد و به صورت جدی ثبت و نگهداری نمی‌شد

دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با بیان اینکه همزمان با سقوط پهلوی در سال ۱۳۲۰ با هجوم متفقین به کشور فضای بسته سیاسی رنگ باخت و جای خود را به فضای باز سیاسی داد، گفت: در این زمان بود که بسیاری از جریان‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویی در دانشگاه‌های کشور ایجاد شد.

وی با بیان اینکه در سال‌های ۱۳۲۱ تا ۱۳۲۳ انجمن‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها راه‌اندازی شد، ادامه داد: این انجمن‌ها در کنار سایر جریانات سیاسی غیر دینی مانند حزب توده و مارکسیست ایجاد شد و با شکل‌گیری این نهاد نشاط سیاسی در دانشگاه‌ها به دنبال بی تدبیری شاه جوان ایران به وجود آمد.

نقاشی به فعالیت‌های دانشجویی صورت گرفته در جریان ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد و بیان داشت: این اقدام دانشجویان نقطه عطف فعالیت‌های دانشجویی در کشور بود.

وی با اشاره به برخی دیگر از فعالیت دانشجویان تهران پس از کودتای ۲۸ مرداد سال ۳۲ نیز اظهار داشت: دانشجویان در ۱۶ آذر ۳۲  با فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده و دقیق فضای دانشگاه‌ها را علیه رژیم شاهنشاهی سوق دادند و با اعتراض گسترده نسبت به سفر یکی از مقامات رسمی آمریکا به ایران قدرت خود را به نظام شاهنشاهی نشان دادند.

هدف پهلوی از راه‌اندازی دانشگاه تربیت نیروهای بروکرات بود

دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران هدف پهلوی اول از تاسیس دانشگاه را تربیت نیروهای بروکرات برای خود، ترویج ایدئولوژی باستان‌گرایی و مقابله با سنت‌های ایرانی اسلامی دانست و افزود: این در حالی بود که دانشگاه در واقع به محلی برای مقابله با سیاست‌های مستبدانه رژیم پهلوی تبدیل شد و از دل همین دانشگاه نیروهای مبارز انقلابی بیرون آمدند.

نقاشی تقویت تشکل‌های دانشجویی در ۲۰ سال گذشته را نیز اقدامی مثبت ارزیابی کرد و بیان داشت: تشکیل کانون‌های گسترده فرهنگی، تشکیل دو تشکل اصولگرای جنبش عدالت خواه دانشجویی و انجمن اسلامی مستقل و پویایی نشریات دانشجویی در آن سال‌ها منجر به تربیت روزنامه نگاران و خبرنگاران خبره ای شد که کشور در سال های پس از آن از حضور و فعالیت آنها استفاده‌های بسیاری برد.

کد خبر 2437881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha