ولی یعقوبی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: در این مراکز متناسب با فعالیت روزانه یا شبانه خدمات گفتار درمانی، کاردرمانی، فیزوتراپی، روانشناسی، مهارت های زندگی و خدمات پزشکی و پیراپزشکی ارائه می شود.
وی افزود: در عین حال خدمات تخصصی مراقبتی در مراکز شبانه روزی به اضافه خدمات مددکاری به معلولان ارائه می شود.
معاون توانبخشی بهزیستی استان با بیان اینکه در بیشتر مواقع نگه داری از معلول ذهنی با مقاومت خانواده همراه است، اضافه کرد: تعداد معلولان ذهنی که در مراکز شبانه روزی نگهداری می شوند به مراتب بیشتر است.
به گفته وی ۳۹۵ معلول ذهنی زن و مرد از خدمات مراکز نگهداری شبانه روزی استفاده می کنند در حالی که ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی روزانه به ۱۷۶ معلول انجام می شود.
یعقوبی تعداد مراکز شبانه روزی را شش مورد برشمرد و افزود: مراکز نگهداری در شهرهای اردبیل، مشگین شهر، گرمی، پارس آباد و خلخال دایر است.
وی با تاکید به اینکه نگه داری معلول در مرکز نگهداری هزینه قابل توجه برای بهزیستی به دنبال دارد، اضافه کرد: در عین حال خلا عاطفی ناشی از جدایی معلول از محیط خانه و خانواده آسیب جدی به دنبال دارد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان با اشاره به اجرای طرح خروج معلول از مراکز نگهداری تصریح کرد: در قالب این طرح سه برابر مستمری فعلی بهزیستی معادل یک میلیون و ۵۵۰ هزار ریال به خانواده معلول به صورت ماهانه و به منظور نگهداری از معلول پرداخت می شود.
وی تاکید دارد که با توجه به تقاضای خودخواسته برخی خانواده ها در نگهداری از عضو معلول در وهله اول ممکن است استقبال مطلوبی از طرح صورت نگیرد.
یعقوبی این مهم را نیازمند فرهنگ سازی دانست و افزود: نباید فرد معلول از خانواده خود جدا شود.
نظر شما