۱۸ آذر ۱۳۹۳، ۱۶:۵۰

عملیات عمرانی یکی از منابع اصلی تولید ذرات معلق در پایتخت

عملیات عمرانی یکی از  منابع اصلی تولید ذرات معلق در پایتخت

استاد دانشگاه علوم و تحقیقات با بیان یکی از منابع اصلی ذرات معلق در شهر تهران عملیات عمرانی شهرداری ها و ساخت و سازهای بی رویه است گفت: این رویه پایتخت را به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ذبیح الله منصوری روز سه شنبه در میزگرد بررسی رابطه بانکداری الکترونیک و ردپای اکولوژیک در شرکت ایران کیش افزود: تهران از بین 100 کلان شهر دنیا از لحاظ تراکم در ردیف هفتم تا هشتم قرار دارد یعنی جزو شهرهای پر تراکم دنیا از نظر نسبت جمعیت بر کیلومتر مربع است.

وی اظهار کرد: تهران جزو آلوده ترین شهرها در بین شهرهای آلوده دنیا است که متاسفانه بدون توجه به این موضوع، همچنان تراکم و ساخت و ساز بی رویه در آن انجام می شود.

منصوری با اشاره به اینکه منابع مختلف و پارامترهای هواشناسی مانند باد و پایداری جوی دلایل آلودگی هوای تهران است گفت: 50 درصد سال هوا در تهران پایدار و ساکن است، از سوی دیگر جزو شهرهای پرتراکم دنیا است در حالی که باید یک سوم تراکم کنونی را داشته باشد، این عوامل در کنار هم تهران را به شهری آلوده تبدیل کرده است.

وی تاکید کرد: ساخت و سازی های بی رویه ای که بدون رعایت کردن حقوق شهروندی در شهر انجام می شود به منابع تولید ذرات معلق تبدیل شده اند، همچنین حدود 4 میلیون خودرو در تهران تردد می کند که نسبت به بسیاری از کلان شهرهای دنیا کمتر است بنابراین علت چنین شرایطی ناهماهنگ بودن زیر ساخت ها، رعایت نکردن حقوق شهروندی و عدم توجه به حفظ محیط زیست است.

منصوری اظهار کرد: قطعا توسعه دولت الکترونیک موجب کاهش سفرهای درون شهری و ترافیک می شود که به دنبال آن کاهش آلودگی را به همراه خواهد داشت.

استاد دانشگاه علوم تحقیقات با اشاره به اینکه محیط زیست مشکل تمام دنیا است گفت: امروزه تمام دنیا بیش از ظرفیت به محیط زیست فشار وارد می کند، کشورهایی که سطح رفاهشان بالاتر است فشارش به محیط زیست نیز بیشتر است اما باید سعی کنیم رفاه اجتماعی افزایش و فشار بر محیط زیست کاهش یابد.

وی افزود: فشار بر محیط زیست موجب آسیب رساندن به چهار بخش می شود که تولید گازهای گلخانه ای و به تبع آن گرم شدن زمین، تغییر اقلیم، ذوب شدن یخ ها ، از بین رفتن برخی گونه های گیاهی و جانوری یک بخش است است، بخش دیگر آسیب زدن در سطح ملی است زیرا وقتی بیش از توان محیط زیست از آن استفاده کنیم به اقتصاد ملی نیز فشار وارد می شود چون موجب هدررفت انرژی خواهد شد.

منصوری ادامه داد: بخش سوم آسیب در سطح شهری است، وقتی قواعد و مقررات محیط زیستی رعایت نشود قطعا به بخش های مختلف شهری فشار وارد می شود، بخش چهارم خانواده است به عنوان مثال اگر سیستم گرمایش در یک خانه درست عمل نکند تمام خانواده تحت فشار قرار خواهند گرفت.

وی به بخش سوم یعنی آسیب در سطح شهری تاکید بیشتری کرد و گفت: این بخش از اهمیت بیشتری برخوردار است، متاسفانه برخی از سازمان ها و نهادها با عملکردشان عرصه محیط زیستی را بر مردم تنگ می کنند.

منصوری افزود: یکی از مراکزی که با حقوق شهروندی و محیط زیستی مردم ارتباط مستقیم دارد، شهرداری است، این نقش حتی از سازمان محیط زیست هم پررنگ تر است، شهرداری در این زمینه کارهای زیادی مانند ایجاد فضای سبز انجام داده است اما برخی اقدامات هم تهدید کننده زندگی شهری سالم است.

وی ادامه داد: فروش تراکم حتی در ارتفاعات یکی از این اقدامات است که شهر را به جایی رسانده که دیگر امیدی به بهبود آن نیست و فقط می توانیم آنرا در همین حد نگه داریم.

منصوری گفت: قطعا هر فردی در محل زندگی خود همواره با ساخت و سازهایی در اطراف منزل مواجه است در حالی که دیگر ظرفیت تهران برای ساخت و ساز به پایان رسیده است.

وی تاکید کرد: اجرای پروژه های متعدد نیز این شهر را به یک کارگاه عمرانی تبدیل کرده است، متاسفانه بسیاری از پروژه ها نیز ارزیابی زیست محیطی ندارند که این مساله باید مورد توجه جدی مسوولان قرار گیرد.

منصوری اظهار کرد: بحث آموزش در زمینه حفظ محیط زیست موضوع مهمی است که در کشور بسیار کم رنگ است و آنطور که باید به آن پرداخته نشده است در حالی که باید عموم مردم، سازمان ها و به ویژه رسانه ها توجه ویژه ای به محیط زیست داشته باشند

کد خبر 2439606

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha