۳۰ مهر ۱۳۸۴، ۱۳:۲۱

معاون فني و اجرايي بورس فلزات تهران در گفت و گو با "مهر":

تا كنون بيش از 15 هزار معامله كوچك و بزرگ در بورس فلزات انجام شده است

تا كنون بيش از 15 هزار معامله كوچك و بزرگ در بورس فلزات انجام شده است

معاون فني و اجرايي بورس فلزات تهران ،افزايش رقابت در ميان عرضه كنندگان ، رسيدگي به شكايات ، نحوه كشف قيمت در تالار بورس و دلايل نوسانات قيمت فولاد طي سالهاي اخير را تشريح كرد.

روح الله صمدي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر درباره اقدامات انجام شده براي افزايش تعداد عرضه كنندگان كالا در بورس و رقابت بيشتردرميان آنها گفت: يكي از مهمترين وظايف و اختيارات بورس براي افزايش رقابت در تالار، پذيرش برقراري امكان عرضه محصولات كارخانه هاي متعدد مي باشد.

وي افزود: تا كنون تعداد 44 كارخانه توليدي داخلي و خارجي شامل 28 كارخانه داخلي ( اعم از دولتي و خصوصي) و 16 كارخانه خارجي در بورس فلزات پذيرش شده اند و مي توانند محصولات خود را در تالار بورس عرضه كنند.

معاون فني و اجرايي بورس فلزات تهران با اشاره به اينكه در ميان شركتهاي پذيرش شده ، كارخانه هاي بزرگي از بخش خصوصي كشورهاي خارجي نيز حضور دارند، تصريح كرد: براي پذيرش كارخانه نيز هيچ گونه محدوديتي وجود ندارد مشروط بر اينكه محصولات آنها، استاندارد لازم را داشته باشد. 

وي درباره استاندارد كالاهاي عرضه شده در بورس خاطر نشان كرد: بطور معمول كالاها يا مشمول استاندارد اجباري هستند يا استاندارد اختياري كه در ارتباط با استاندارد اجباري ، موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي كشورتوافق نامه اي را امضاء نموده ايم و بر اساس آن هر توليد كننده كه بخواهد محصول خود را در بورس فلزات عرضه كند بايد حتما گواهي لازم را از موسسه مذكوراخذ نمايد.

به گفته وي، در مورد كالاهاي مشمول استاندارد اختياري نيز توليد كنندگان بايد براي پذيرش كالاي خود در بورس از آزمايشگاههايي  كه مورد تاييد موسسه استاندارد مي باشد گواهي دريافت نموده و در بورس ارايه كنند.

صمدي درباره رسيدگي به مشكل كيفيت برخي از محصولات تحويلي به مشتريان گفت: بورس فلزات با سه شركت بين المللي فني و مهندسي معتبر قرارداد دارد كه بر حسب مورد از آنها خواسته مي شود كالاي تحويلي مشتري معترض را بازيد و گزارش لازم را به بورس ارايه دهند و سپس بر اساس گزارش آنها كميته رسيدگي به شكايات به موضوع رسيدگي و تصميم لازم براي جبران خسارت مشتري توسط توليد كننده تصميم لازم را اتخاذ مي كند.

وي درباره روند رسيدگي به شكايات در بورس فلزات تهران افزود: از ابتداي فعاليت بورس تا كنون بيش از 15 هزارمعامله كوچك و بزرگ انجام شده كه تعداد 110 مورد شكايت واصل شده كه به 98 مورد آن رسيدگي و حل و فصل شده و 12 مورد ديگرنيز درحال رسيدگي مي باشد.

معاون فني و اجرايي درباره برخورد با تاخيرات كارخانه هاي عرضه كننده در تحويل كالا به خريداران تصريح كرد: خوشبختانه با تصويب آيين نامه اتاق پاياپاي بورس فلزات توسط شوراي بورس هيچ گونه ابهامي در اين خصوص وجود ندارد و اتاق پاياپاي در مقابل فروشنده مانند خريدار عمل مي كند و در مقابل خريدار نيز مانند فروشنده .

وي خاطر نشان كرد: هركدام از طرفين معامله چنانچه به تعهدات خو در مورد پرداخت مبلغ معامله و يا تحويل به موقع كالا عمل نكنند ، اتاق پاياپاي طبق آيين نامه ملزم به تامين تعهدات است و پس از آن بر اساس آيين نامه با متخلف برخورد و جرايم مترتبه اخذ مي شود.   

صمدي درباره نوسانات قيمت فولاد طي سالهاي اخير گفت: ميزان مصرف فولاد در كشورسالانه بالغ بر 13 ميليون تن است كه حدود 40 درصد آن از طريق واردات تامين مي شود كه با هرگونه نوسان  درقيمتهاي جهاني  قيمتهاي داخلي نيزتغيير مي كند و اين واقعيت و همسويي در نمودارهاي مقايسه قيمتهاي جهاني با قيمت در بورس و بازار آزاد كاملا مشهود است.

وي درباره مكانيزم قيمت گذاري در تالاربورس فلزات تهران افزود: سيستم قيمت گذاري دربورس فلزات مبتني بر حراج حضوري با استفاده از نرم افزارالكترونيكي است به اين معني كه قيمت كالا ها در تقابل عرضه و تقاضا در يك محيط كاملا شفاف و قانونمند و نظارت شده كشف مي شود.

 

      

 

کد خبر 243999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha