۲۴ آذر ۱۳۹۳، ۹:۰۷

سارا اسکندری در گفتگو با مهر:

گریم مینی‌مال «مرگ فروشنده»/ چهره‌پردازی پدری که از فرزندش جوانتر است

گریم مینی‌مال «مرگ فروشنده»/ چهره‌پردازی  پدری که از فرزندش جوانتر است

سارا اسکندری طراح گریم نمایش «مرگ فروشنده» با اشاره به استفاده از گریمی مینی‌مال در طراحی چهره پردازی بازیگران این نمایش از چگونگی تغییر سن بازیگران با استفاده از مو و طراحی خطوط سخن گفت.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «مرگ فروشنده» به کارگردانی نادر برهانی مرند در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است. این نمایش که از جمله متون شناخته شده دنیای درام و مهمترین نمایشنامه آرتور میلر به حساب می آید روایت‌گر زندگی فروشنده‌ای است که درگیر تغییرات ناخواسته زندگی مدرن می شود.

ویلی لومان با موهای خاکستری و چهره ای مستاصل، مرزبین درماندگی و بی چارگی را روایت می‌کند. مرزی که اگر رعایت نشود به راحتی می‌توان نقش را فراموش شده دانست. جدا از بازی قابل قبول حمیدرضا آذرنگ و دیگر بازیگران نمایش نباید گریم متناسب بازیگران و انطباق درست چهره آنها با نقش‌هایشان را فراموش کرد. به همین بهانه با سارا اسکندری طراح گریم «مرگ فروشنده» درباره چگونگی چهره پردازی این اثر نمایشی گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید:

اجرای نمایش مرگ فروشنده

اسکندری درباره رئالیستی بودن شخصیت‌های این نمایش و تاثیرشان بر گریم کار به خبرنگار مهر گفت: در هر صورت چون «مرگ فروشنده» یک نمایش رئالیستی بوده و معمولا مخاطبان نیز متن را می‌شناسند طی صحبتی که با نادر برهانی مرند انجام دادم، قرار شد گریم شخصیت ها به شکلی مینی‌مال انجام شود و به سمت و سویی حرکت نکنیم که مخاطب درگیر چهره شخصیت ها شده و طراحی چهره پردازی کار زیاد به چشم بیاید.

وی به نزدیک بودن سن برخی شخصیت ها به هم و دشواری که این ویژگی در گریم آنها به وجود می آورد، اشاره کرد و گفت: چهار تا از پرسوناژهای ما یعنی لیندا و ویلی لومان در یک سن و بیف و هپ در سن و سالی نزدیک به هم باید گریم می‌شدند که این امر تا حدی کار ما را سخت می‌کرد. چرا که می‌خواستم گریم چندانی انجام ندهم پس برای این که نسبت‌ها و سن‌ها را درست نشان بدهم، سراغ مدل مو رفتم. بدون این که بخواهم خط و خطوط زیادی روی صورت بیاورم.

اسکندری با اشاره به این نکته که حتی در گریم بن که در رویای ویلی است نیز سن و چهره او را واقع گرایانه به تصویر کشیده است، توضیح داد: در طراحی شخصیت بن نیز تلاش کردم بیشتر با مدل مو شخصیت سازی کنم. همچنین سن حمیدرضا آذرنگ در واقعیت از داریوش موفق و رحیم نوروزی که نقش فرزندان وی را در این نمایش ایفا می کنند، پایین تر است بنابراین من تلاش کردم با مدل متفاوت مو و سفید کردن آن این باور را به وجود بیاوریم که آذرنگ پدر این دو شخصیت است. داستان نمایش متعلق به اواخر دهه 40 آمریکا است بنابراین شیوه آرایش موهای آن دوران به ما کمک کرد تا بتوانیم به شخصیت های نمایش نزدیک تر شویم و کار را متعلق به آن دوران کنیم.

اسکندری در پایان صحبت هایش درباره تفاوت اجرا در سالن اصلی با دیگر سالن‌های مجموعه تئاتر شهر گفت: با توجه به این که کار در سالن اصلی اجرا می‌شد، طی صحبتی که با کارگردان داشتم، گریم متناسب با بزرگی تالار و فاصله تماشاگر با صحنه طراحی شد اما شاید اگر نمایش در تالار قشقایی یا چهارسو اجرا می‌شد تا این اندازه موها را سفید نمی‌کردم ولی با توجه به عمق و فاصله این اندازه گریم درست و دلخواه بود.

اجرای نمایش مرگ فروشنده

نمایش «مرگ فروشنده» به کارگردانی نادر برهانی مرند و بازی حمیدرضا آذرنگ، نسیم ادبی، رحیم نوروزی، داریوش موفق، محمودرضا رحیمی، حمیدرضا نعیمی، هادی عامل و ... هر روز ساعت 19:30 در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا می‌شود.

کد خبر 2442679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha