به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد پرورش امروز در نشست صنعت حمل و نقل هوایی با موضوع بهرهوری که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: صنعت هوایی از جمله صنایعی است که به واسطه تحریمها بیشترین چالش را در کشور داشته است اما بخشی از این چالشها مربوط به خود ما است.
وی افزود: به صنعت حمل و نقل هوایی در داخل کشور بیتوجهی شده است و از گذشته دولتها و مجلسها توجه چندانی به این صنعت نداشتند به همین جهت امروز با شرکتهای هواپیمایی منطقه فاصله زیادی داریم و پر کردن این شکافها هر روز سختتر میشود بنابراین در این راستا باید برنامهریزی مشخص داشت.
مدیرعامل ایرانایر با اشاره به اینکه نیازمند ایجاد اتاقهای فکر در صنعت حمل و نقل هوایی هستیم و باید ارتباط مناسب بین صنعت و دانشگاه برقرار شود، اظهار داشت: در حال حاضر فرودگاه امام خمینی مشکلاتی دارد و زمانی که فرودگاه طراحی میشد به این مشکلات توجهی نشده بود.
وی مشکل فعلی تهران را دو فرودگاهی بودن دانست و گفت: زمانی که فرودگاه امام خمینی (ره) ساخته شد فکری برای فرودگاه مهرآباد نشد ضمن آنکه در فرودگاه امام از نظر ظرفیت، فاصله تا شهر و زیرساختها مشکلاتی وجود داشت که هماکنون هم وجود دارد. روزی که قرار بود فرودگاه امام راهاندازی شود به ایرانایر دستور دادند که باید پروازهای بینالمللی خود را از آنجا انجام دهد و ما اولین ایرلاینی بودیم که به فرودگاه امام رفتیم، آن زمان فقط یک باند، یک ترمینال و یک برج وجود داشت.
پرورش با بیان اینکه هما به عنوان ایرلاین ملی سه آشیانه در مهرآباد دارد و در حال ساخت سه آشیانه در فرودگاه امام هستیم اما این هزینه زیادی را برای ما ایجاد کرده است، بیان کرد: پروازهای حج تمتع به فرودگاه امام منتقل شد و پروازهای عمره هم به تدریج به این فرودگاه منتقل میشود.
وی در خصوص مشکلات دو فرودگاهی بودن تهران، گفت: تا پیش از این با بوئینگ 747 از فرودگاه امام به کوالالامپور میرفتیم و پس از برگشت به فرودگاه امام مجبور بودیم با صندلی خالی به مهرآباد برگردیم تا پروازهای مدینه و جده را انجام دهیم و همین مورد موجب می شد تجهیزات، نیروی انسانی و دارایی ایرلاین بدون جهت، هزینه شود.
مدیرعامل ایرلاین هما تصریح کرد: زمانی که فرودگاه امام ساخته میشد باید به پروازهای داخلی، فرودگاه مهرآباد و پروازهای ایرلاینها نیز توجه میشد و ما از این بیتوجهی ضربه خوردیم.
پرورش با اشاره به اینکه در همین راستا شرکتهای هواپیمایی خارجی مسیرهای استانی ایران را هدف قرار دادند و در حال گسترش پروازهای خود به استانهای ایران هستند، افزود: این بدان جهت است که اگر مسافری از خارج کشور بخواهد از پرواز هما استفاده کند و به یکی از استانهای کشور سفر کند، ابتدا باید از مبدأ به فرودگاه امام پرواز کند و سپس با هزینهکرد مجدد به فرودگاه مهرآباد رفته و از آنجا به شهرستانهای کشور پرواز داشته باشد در حالی که با راهاندازی پروازهای خارجی توسط شرکتهای خارجی، به عنوان مثال مسافر به راحتی از استانبول به شیراز پرواز میکند.
وی با اشاره به اینکه همین مورد موجب شد که در گام اول ما 90 درصد از چنین مسافرهای خود را از دست بدهیم، بیان کرد: متاسفانه هنوز خط آهن فرودگاه امام و مهرآباد تکمیل نشده است که از دیگر مشکلات است.
مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی به دیگر مشکلات فرودگاه امام اشاره کرد و افزود: زمانی که یک بوئینگ 747 ما در فرودگاه امام احتیاج به جکآپ داشته باشد مجبوریم از آنجا به مهرآباد پرواز کرده و در آشیانه بوئینگ 747 تعمیرات را انجام دهیم. یک موتور بوئینگ 747 قدیمی در یک سیکل پروازی هزار دلار هزینه دارد و 4 موتور آن 4 هزار دلار هزینه روی دوش ایرلاین میگذارد تا بخواهیم از فرودگاه امام به فرودگاه مهرآباد پرواز کنیم.
پرورش تصریح کرد: از دیگر مشکلات این است که ما نمیتوانیم هواپیمای جایگزین در مهرآباد و فرودگاه امام همزمان داشته باشیم زیرا هزینه زیادی برای ایرلاین به همراه دارد.
نظر شما