۲۴ آذر ۱۳۹۳، ۱۳:۴۰

گيلاني:

خوزستان پتانسيل هاي متعددي در بخش كشاورزي دارد

خوزستان پتانسيل هاي متعددي در بخش كشاورزي دارد

اهواز- سرپرست معاونت پژوهشی مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از وجود پتانسيل هاي متعددي در بخش كشاورزي استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلي گيلاني پيش از ظهر امروزدر مراسم هفته پژوهش و فناوري در دانشكده كشاورزي شهيد چمران عنوان كرد:‌ در زمينه توليد محصولات كشاورزي و با توجه به وجود ظرفيت هاي كافي و متعدد، استان خوزستان در موقعيت مناسبي در سطح كشور قرار دارد.

وي بيان كرد: در استان مراكز تحقيقاتي وجود دارند كه در بهبود كشاورزي استان بسيار اثر گذار هستند. مركز تحقيقاتي اهواز، بهبهان، صفي آباد و موسسه خرما و ميوه هاي گرمسيري از جمله اين مراكز تحقيقاتي است كه در ايجاد يك محيط تحقيقاتي به وجود آمدند.

گيلاني افزود: در پي سياست ها و راهبردهاي اجرايي طرح مقام معظم رهبري و احياي اراضي دو استان خوزستان و قسمتي از اراضي استان ايلام، اولين پروژه با چنين حجم وسيعي و منابع مالي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اجرا مي شود.

سرپرست معاونت پژوهشی مركزتحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی اظهار كرد: از وظايف مركز تحقيقات كشاورزي، مطالعات اجتماعي، توانمند سازي تشكل ها، ارائه چشم انداز طرح 550 هزار هكتاري، افزايش توليدات كشاورزي و نگاه علمي به وضعيت آب و خاك استان در كاشت و برداشت محصولات است.

گيلاني با اشاره به مشكلات كشاورزي در استان بيان كرد: يكي از مشكلات ما وجود آب هاي سرگردان است كه امروزه در دنيا با  نهايت درايت و تدبير از اين آب هاي سرگردان  استفاده مي شود و ما نيز مي توانيم با مديريت درست و برنامه ريزي هاي مناسب از اين آب ها به منظور كنترل سيل و زمين لرزه ها استفاده كنيم.

وي عنوان كرد: مركز تحقيقات كشاورزي استان همچنين در زمينه ريزگرد ها به وظيفه خود عمل مي كند و به دنبال منشاء اين ريزگردها و راه كارهاي مقابله با آن است.

سرپرست معاونت پژوهشی مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی افزود: علاوه بر فعاليت هاي ذكر شده، اين مركز در اصلاح بذر و تكثير بذور پرورشي و مادري گندم، جو و كلزا و تامين علوفه هاي دامي كشاورزي در استان است.

گيلاني با اشاره به مقام سوم استان خوزستان در برنج كاري عنوان كرد: با توجه به داشتن مقام سومي در برنج كاري الزامي است كه مديريت در توليد اين محصول را علمي تر كرد و تغييراتي در سطح كشاورزي اين محصول ايجاد شود.

وي، همكاري با موسسات بين المللي و ملي را در راس هدفهاي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي در خوزستان دانست و گفت: با موسسات علمي در سطح كشور و كشورهاي ديگر صورت گرفته است كه اينگونه بتوان سطح كشاورزي و توليد محصولات در استان را ارتقا داد و كشاورزي را به كيفيت و كميت مناسبي رساند.

سرپرست معاونت پژوهشی مركزتحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به دستاوردهاي اين مركز در بخش هاي مختلف بيان كرد: در بخش آب و خاك، گياه پزشكي، محصولات باغي، دامي و بسياري ديگر از زمينه ها فعاليت هاي مختلف و كارآمدي انجام گرفته است.

گيلاني افزود: در رابطه با گل و گياه زينتي در استان، مركز تحقيقاتي دزفول كه در توليد اين نوع محصولات اثر بخشي بيشتري دارد، كارهاي خوبي انجام گرفته كه استان در توليد گل و گياه زينتي بتواند حرفي براي گفتن داشته باشد.

وي با اشاره به مساعد بودن رشد علف هرز در مزارع خوزستان عنوان كرد: به دليل آب و هواي خوزستان و موقعيت خوبي كه براي رشد علف هرز وجود دارد اين مركز در مزرع نيشكر با استفاده از رويش هاي تلفيقي اين معضل را تا حدودي كنترل كرده است.

سرپرست معاونت پژوهشی مركز تحقیقات كشاورزی اساسي ترين مشكل در استان را وجود اراضي لب شور و نامسطح دانست و گفت: از اساسي ترين مشكلات ما در كشاوزري وجود اراضي لب شور و تسطيح نامناسب است كه با مديريت بهينه در آبياري و كاشت اين اراضي به مقابله با اين مشكل برخواستيم.

وي در پايان گفت: استفاده از تكنولوژي هاي جديد نيازمند بسترسازي و فرهنگ سازي لازم است، بايد براي وارد كردن تكنولوژي به كشاوزري استان بسترهاي آن را نيز ايجاد كنيم.

کد خبر 2443717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha