دكتر جلال الدين ايزديان در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، با بيان اين مطلب افزود: فرهنگ گزينش دانشجو در آزمون هاي تستي قابل قبول نيست و بايد براي گزينش افراد، مجموعه نمرات سال هاي تحصيلي محصل مدنظر قرار گيرد و آزمون هاي تستي بايد قستمي از ملاك هاي ارزيابي براي ورود اين افراد به تحصيلات تكميلي باشد.
وي در خصوص چالش هاي علم رياضي اظهار داشت: عمده ترين مشكل در آموزش رياضيات مربوط به افراد غيرمتخصص است به اين دليل كه با تحصيلات قديمي و بدون شناخت خصوصيات خاص اين درس و كاربردهاي رياضي در زندگي اجتماعي و علمي درس را تدريس مي كنند پس جاي تعجب ندارد كه دانش آموزان نسبت به اين درس ديد منفي داشته باشند.
اين استاد رياضيات تصريح كرد: علم رياضي شامل دروسي است كه بايد براي يادگيري و تسلط در آن تكرار و تمرين كرد و چون دانش آموزان اين كار را پر زحمت مي دانند در يادگيري آن ناموفق هستند.
دكتر ايزديان در ادامه گفت: در زمينه دروس دبيرستاني و دانشگاهي، دروس رياضيات در حد قابل قبولي به روز است كه موفقيت هاي دانش آموزان و دانشجويان ايراني در المپياد و مسابقات رياضي اين مساله را به اثبات مي رساند ولي در كل چون گرايش تحصيلات در سمت موفقيت هاي مرحله اي در كنكور است، بدون درك، رياضيات آموزش و آموخته مي شود كه ادامه اين روش در بين دانش آموزان سبب تقليل قدرت استدلال و تفكر منطقي مي شود.
وي دليل گريزان بودن دانش آموزان از درس رياضي را روش هاي آموزشي اين علم در كشور دانست و افزود: دو مورد اساسي در اين بحث مد نظر است، يكي اينكه معلم غير علاقمند يك تدريس را به شكل نامتعارف و تحميلي انجام مي دهد و ديگر اينكه ضرورت تمرين به دليل حجم زياد امكان تكرار و تمرين را در زمان كلاس كم مي كند.
دكتر ايزديان درباره مهمترين وظايف كشور براي فرهنگ سازي و يادگيري علم رياضي گفت: از مهم ترين وظايف مسئولين، گزينش دبيران خوب رياضي در مقاطع ابتدايي و راهنمايي و فراهم كردن زمينه هايي براي برگزاري سمينارها و ارائه مقالات كوچك بوسيله دانش آموزان است تا علوم پايه و كاربرد رياضيات در زندگي اجتماعي و علمي شناخته شود.
نظر شما