حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امسال در بحث استقبال از زائرین چه عموم زائرین که سه میلیون نفر هستند و چه ۲۰۰ هزار زائر پیاده که توسط ستاد مردمی ثبت نام کرده اند و محل اسکان آنها مشخص شده، تلاش شده که محور فعالیتها بر عهده خود شهروندان مشهد باشد.
وی افزود: رویکرد مدیریت شهری، شورای شهر و شهرداری مشهد بیشتر، بسترسازی و آماده سازی ظرفیت هایی است که باید در اختیار ستادهای مردمی قرار بگیرد، است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، امور اجتماعی و زیارت شورای شهر تصریح کرد: علاوه بر این اقدامات در ایستگاه های که در ورودی های شهر مشهد از جمله نیشابور، قوچان، کلات، سرخس، طرقبه و شاندیز و همچنین ایستگاه محوری که در میدان شهدا توسط شهرداری طبق روال سالیان گذشته ایجاد خواهد شد تلاش می شود تا خدمات بهداشتی، استراحت گاه موقت، نمازخانه برای خواهران و برداران به صورت مجزا و ایستگاه های صلواتی که عمده آن با حضور مردم و خیرین است مشغول به فعالیت باشند.
وی اضافه کرد: در بازدیدی که سال گذشته از ایستگاه های خدمات دهنده به زائرین داشتیم بیشتر شاهد حضور و فعالیت مردم در این عرصه بودیم و شهرداری تنها بسترهای مناسبی مانند غرفه را در برای آنها فراهم کرده بود.
اخلاقی ادامه داد: در کنار این ایستگاه ها، تلاش شده تا ورودی های اصلی شهر مشهد از نظر فضاسازی جاده ای تبلیغات متناسبی با فضای عزاداری و دهه آخر صفر نیز صورت بگیرد.
وی به اعزام شهروندان داوطلب در قالب اردوی یک روزه جهت خدمت رسانی به زائرین اشاره کرد و گفت: در این اردو خدمات متعدد و متنوعی برای زائرین در نظر گرفته شده که از رسیدگی به کارهای جزئی زائرین تا مشاوره به آنها توسط دانشجویان، محصلان و روحانیونی که مشخص شده و آموزش دیده اند را شامل می شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، امور اجتماعی و زیارت شورای شهر در ارتباط با بحث اسکان زائرین پیاده اظهار کرد: در بحث اسکان زائرین، شهرداری ۱۱ سالن بحران خود را که در طول سال برای ورزش استفاده می شوند را برای اسکان اضطراری زائرین به ویژه در شرایط آب و هوایی نامناسب خالی نگه داشته است.
وی عنوان کرد: همچنین قبل از ورودی های اصلی شهر مشهد اتوبوس هایی برای زائرین به ویژه افراد سالمند و کودکانی که مسیر طولانی را پیاده طی کرده و یا به هر دلیل نیاز به استراحت داشته باشند در نظر گرفته شده است که می توانند با استفاده از آنها مسیر داخلی شهر را طی کنند.
اخلاقی بیان کرد: کمپ غدیر نیز در این ایام آماده و پذیرای زائرین است و عمده اسکان زائران پیاده توسط ستاد مردمی با هماهنگی که با آموزش و پروش خراسان رضوی، هیئت امنای حسینیه ها و تکایای شهر مشهد شده است در مدارس اطراف حرم رضوی، حسینیه ها و تکایا است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، امور اجتماعی و زیارت شورای شهر به نقش رسانه ها به عنوان تاثیرگذار ترین عامل در فرهنگ سازی و نهادينه كردن فرهنگ میزبانی از زائر در شهروندان مشهد اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری رسانه بتوانیم فرهنگ میزبانی و استقبال از زائرین را در ایام آخر صفر در مردم تقویت و نهادینه کنیم و شاهد افزایش و گسترش خدمات آنها در سال های آینده باشیم.
وی ادامه داد: همچنین سیاست شورای چهارم در این زمینه تقویت ارتباط و تعامل خود با رسانه ها است تا این تعامل در مدیریت شهری به صورت روان و مستمر ادامه پیدا کند.
نظر شما