۱ آبان ۱۳۸۴، ۱۰:۳۸

پژوهشگر حكمت و فلسفه اسلامي در مراسم برزگداشت حكيم شعراني :

حكيم شعراني بر ايمان مبتني بر تعقل تأكيد داشت

استاد ثبوت، پژوهشگر و مؤلف فلسفه و حكمت اسلامي، در مراسم بزرگداشت حكيم شعراني گفت: استاد شعراني ايمان مبتني بر تقليد و گمان را با جديت تخطئه مي كرد و بر تعقل، خرد ورزي و به كارگيري عقل تأكيد داشت.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" استاد اكبر ثبوت، پژوهشگر و مؤلف فلسفه و حكمت اسلامي، در مراسم بزرگداشت حكيم و عارف ميرزا ابوالحسن شعراني يادآورشد : استاد ذوفنون علامه ابوالحسن شعراني تهراني از علماي بزرگي بود كه حداقل در سده هاي اخير كسي را به جامعيت علمي او نمي توان يافت.

وي در ادامه افزود : استاد شعراني بيش از هر كاري به تدريس مي پرداخت و دهها سال حوزه درس داشت. مدتي به دستور مرحوم مدرس، در مدرسه عالي سپهسالار رياضيات و گاهي نيز در مدرسه مروي كه بخشي از تحصيلات وي در آنجا انجام گرفته بود تدريس مي كرد. وي در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران استاد بود و فلسفه تدريس مي كرد.

استاد ثبوت با اشاره به جامع العلوم بودن مرحوم شعراني اظهار داشت : وي در مسجد جد خود امامت مي كرد و در جلسات ديني به مذاكره و گفتگو مي پرداخت. چنان كه در مجلس تبليغ مرحوم حاج سيد ابوالحسن طالقاني و مرحوم حاج عباسقلي بازرگان تبريزي مطالب ارزنده اي در باب نبوت و اثبات حقانيت اسلام و پاسخ به شبهات مخالفان و معندان، بويژه برخي از مبلغان مسيحي مطرح مي كرد .

اين پژوهشگر فلسفه اسلامي به ذكر اخلاق و سلوك مرحوم شعراني پرداخت و گفت : استاد شعراني در زهد و پارسايي يگانه بود عليرغم اينكه با خاندان اعيان و اشراف هم طبقه بود اما در خود او كمترين نشانه اي از اخلاق و سلوك ارباب دنيا نبود.

استاد ثبوت در ادامه به ذكر يكي ديگر از نكات علمي مرحوم شعراني پرداخت و افزود : استاد شعراني ايمان مبتني بر تقليد و گمان را با جديت تخطئه مي كرد و بر تعقل، خرد ورزي و به كارگيري عقل تأكيد داشت.  

وي همچنين به نظريات انتقادي استاد شعراني از برنامه هاي درسي حوزه ها اشاره كرد و گفت : ويژگي ديگر استاد شعراني نظرات انتقادي وي نسبت به برنامه هاي درسي حوزه ها و شجاعتي بود كه در ابراز اين نظريات داشتند. مرحوم شعراني با اين كه خود از فقيهان و اصوليان مبرز بودند و بسياري از اوقات خود را به تعلم و تعليم ، تصنيف، ترجمه و شرح كتابهاي فقه و اصول اختصاص داده بود اما اهتمام بيش از حد حوزويان به فقه و اصول و غفلت آنان از معارف ديگر را سخت تخطئه مي كرد و اين امر را ناشي از دلبستگي اهل علم به امتيازات دنيوي و مادي مي دانست.

کد خبر 244416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha