به گزارش خبرنگار مهر،حجتالاسلام علی خاتمی ظهر چهارشنبه در مراسم اختتامیه همایش پژوهشی امر به معروف و نهی از منکر از منظر نهجالبلاغه افزود: در حال حاضر با شرایط مطلوب در امر پژوهش حوزوی فاصله داریم.
وی ادامه داد: وظیفه مسئولان حوزوی این است تا شرایط انجام پژوهش در حوزههای علمیه را بیش از پیش مهیا کنند.
حجتالاسلام خاتمی افزود: خاصیت یک طلبه این است که باید همواره به دنبال رصد افقهای دوردست باشد.
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه زنجان افزود: اساس علوم حوزوی به خصوص فقه بر پایه پژوهش و نوآوری استوار است همچنین فقه به معنای فهم عمیق که پشتوانه استدلالی قوی مبتنی بر منابع کتاب، حدیث، عقل و اجماع دارد، است و هیچ فقیهی بدونه پژوهش و نوآوری به مرتبه استنباط نمیرسد.
حجت الاسلام خاتمی افزود: وجود بیش از ۳۰۰ فارغالتحصیل حوزههای علمیه خواهران در زنجان نشان از ظرفیت و استعداد فراوان بانوان زنجانی در امر تبلیغ دین است.
وی ادامه داد: این ظرفیت باید بالفعل شده و در این میان نباید از این مهم غافل بود که پژوهشها و ارائه راهحلهای مختلف از سوی حوزویان راه را برای مسوولان هموارتر میکند.
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه زنجان در ادامه بر لزوم توجه به توسعه فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: نگاه سیاسی و جناحی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر آن را از مسیر اصلی منحرف میکند.
حجت الاسلام خاتمی افزود: این فریضه به عنوان اصلی مهم در قانون اساسی آمده است و با فرافکنی نمیتوان مشکلات را حل کرد. این در حالی است که آمر به معروف و ناهی از منکر نباید همه جامعه را اهل ظلمت بداند. همچنین نباید منتظر معجزه از کلام خود داشته باشد و تنها باید به فرد بفهماند که به همان میزان که فعل او به جامعه ضرر میرساند، در کنار آن همچون هوایی مسموم، خود نیز از آن استنشاق میکند.
در این مراسم از صاحبان سه مقاله برگزیده این همایش به همراه پژوهشگران برگزیده حوزههای علمیه خواهران تجلیل شد و از کتاب "عشق در مشرب عارفانه امام خمینی(ره) " به قلم کبری طاهرنژاد، معاون پژوهشی حوزه علمیه الزهرا(س) زنجان رونمایی شد.
نظر شما