به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای پیشهمایش، دکتر اسماعیل حسنزاده -عضو هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ- هدف مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را یافتن راهکاری برای پیشرفت اسلامی و یافتن پاسخ این سؤال دانستند که آیا از مبانی فکری، دینی و ایرانی می توان الگویی برای توسعه و پیشرفت استخراج کرد؟
وی، الگوی پیشرفت را دغدغه دیرین بشر دانست و ادامه داد از زمانی که اندیشههای غرب در اوایل دوره قاجار وارد ایران شد ذهن صاحبان خِرد را بیشتر از گذشته به خود جلب کرد. مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز به دنبال یافتن خردی جمعی برای پیشرفتهای دنیایی و اخروی است؛ پیشرفتی برای تکامل انسانی و مسائل دنیایی و پیوند این دو.
وی، همکاری انجمن ایرانی تاریخ و دبیر علمی پیشهمایش -دکتر ولوی- با مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را یکی از اقدامات شایسته در جهت تحقق اهداف و نیات مسئولان، قلمداد و پیشهمایش را مقدمهای برای کنفرانس آتی الگو که در ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت سال آینده برگزار می شود معرفی کردند.
سپس، دکتر شهرام یوسفیفر، رئیس انجمن ایرانی تاریخ، پیشهمایش را نتیجه کار مشترک انجمن ایرانی تاریخ و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دانستند. وی، ضمن معرفی سابقه این نشست، اولین کنگره تاریخدانان ایران در سال ۱۳۹۱ در همدان را سرآغاز همکاری با مرکز معرفی کردند که نتیجه آن به مشارکت وسیعتر و عملیاتیتر با مرکز منجر شد.
یوسفیفر با معرفی جایگاه انجمن ایرانی تاریخ در جامعه علمی، مسائل ملی کشور، شامل پیشرفت، الگوپردازی و نظریهپردازی را از مأموریتهای اصلی آن برشمرد.
رئیس انجمن ایرانی تاریخ، سپس از عوامل و برگزارگنندگان پیشهمایش و همچنین دکتر داریوش رحمانیان، رئیس سابق هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ، دکتر ولوی، دبیر علمی پیشهمایش، دکتر واعظ زاده، رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و دکتر اکبرزاده، دبیر چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایران پیشرفت و دکتر محمدتقی امامی خوئی قدردانی نمودند.
نظر شما