به گزارش خبرنگار مهر، جمشید خواجه زاده در نشستی خبری با اشاره به صادرات ماهانه چهار تا پنج محموله میعانات گازی از پایانه گاز سیراف در خلیج فارس، گفت: هر یک از این کشتیهای نفتکش در هر نوبت گیری حدود 30 تا 33 هزار تن میعانات گازی پالایشگاه فجر جم را به بازارهای جهانی صادر می کنند.
این مقام مسئول با اعلام اینکه به طور متوسط سالانه حدود 50 کشتی نفتکش در پااینه گازی سیراف پهلوگیری و اقدام به بارگیری میعانات گازی صادراتی ایران می کند، تصریح کرد: در مجموع سالانه حدود 10 میلیون بشکه میعانات گازی از پایانه سیراف به بازارهای جهانی ارسال می شود.
رئیس بهره برداری پایانه گازی سیراف با تاکید بر اینکه کشورهای آسیایی به ویژه ژاپن، کره جنوبی و برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مهمترین مقاصد صادراتی میعانات گازی پالایشگاه فجر جم هستند، اظهار داشت: تمامی مراحل بارگیری، مهار نفتکشها و عملیات دریایی بدون حضور خارجیها توسط متخصصان داخلی انجام می شود.
خواجه زاده با اشاره به انجام مراحل صادرات میعانات گازی از طریق گوی شناور موجود در پایانه گاز سیراف، بیان کرد: در طول 25 سال گذشته تاکنون هیچ گونه حادثه ای در این پایانه به وقوع نپیوسته و پایانه سیراف ایمن ترین پایانه صادرات میعانات گازی در خلیج فارس است.
معاون پایانه گاز سیراف با اشاره به اجرای طرحی به منظور اتصال پایانه گاز سیراف به پایانه گاز عسلویه به منظور افزایش توان صادرات میعانات گازی کشور در حوزه خلیج فارس، تاکید کرد: هم اکنون ظرفیتی بریا پهلوگیری و بارگیری کشتیهای نفتکش 40 هزار تنی در این پایانه گاز وجود دارد.
این مقام مسئول در شرکت گاز در تشریح تاسیسات پایانه گاز سیراف هم توضیح داد: چهار مخزن 40 هزار مترمکعبی ذخیره سازی میعانات گازی در این پایانه وجود دارد که محصولات گازی از طریق دو خط لوله 10 اینچی به تاسیسات فراساحلی انتقال و سپس در نفتکش ها تخلیه می شود.
وی با بیان اینکه طرح ایمن سازی و توسعه پایانه گاز سیراف در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: هم اکنون تمامی مراحل اندازه گیری و سنجش کمی و کیفی محمولههای صادراتی میعانات گازی مطابق با استانداردهای بینالمللی در پایانه سیراف انجام می شود.
نظر شما