به گزارش خبرنگار مهر، امروز وقف و ضرورت ایجاد راههای مناسب برای تبلیغ و اشاعه فرهنگ این موضوع بسیار مورد توجه است و آنچه بیش از همه این سنت را میتواند در میان قشرهای مختلف مردم نهادینه سازد اصل آموزش و آشناسازی عمومی با وقفهای جدید است که باید به صورت مستمر و ساده اجرایی شود.
البته توجه به وقفهای جدید و اینکه چگونه مردم و خیران را با این نوع از وقفها آشنا کرد نیز مسئله ای جدی است که وظیفه اطلاع رسانی آن بر عهده رسانهها و روحانیون است تا بتوانند با این ابزار سیاست وقف را گسترش دهند.
برای آشنایی بهتر با اقدامات اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی هفته وقف را بهانه ای مناسب برای این امر دانسته و گفتگویی انجام داده ایم.
حجت الاسلام مصائبی ضمن اشاره به اقدامات این اداره کل تاکیدی زیادی بر احیای سنت حسنه وقف در جامعه دارد و نقش رسانه ها را در این خصوص مهم ارزیابی می کند وی معقتد است رسانه ها می توانند در این خصوص پیشقدم باشند.
امسال در هر شهرستان یک مسجد تعمیر و مرمت می شود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی با بیان اینکه احداث، مرمت و بازسازی مساجد یکی از اولویت های این اداره است اظهارداشت: مسجد سازی از جمله کارهای خیر و خداپسند است که از سوی افرادی خیر، مومن و متعهد انجام می شود و در این خصوص در قرآن توصیه های فراوانی شده است.
حجت الاسلام علی مصائبی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آیات و روایات اظهار داشت: پاکترین و بهترین مکان، مسجد است که از قدیم مردم متولی ساخت و نگهداری از آن بوده اند و هم اکنون نیز این اماکن مقدس با کمک مالی افراد خیراندیش احداث می شود.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 20 مسجد جدید با مشارکت خیرین ساخته می شود البته تعمیر و مرمت مساجد بیش از این تعداد است عنوان کرد: امسال در هر شهرستان یک مسجد انتخاب شده و به صورت کامل تعمیر و مرمت می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی در ادامه از اختصاص کمک دو میلیارد ریالی به مساجد خبر داد و گفت: در سالجاری نزدیک دو میلیارد ریال به مساجد کمک شده است که از این میزان پنج میلیون ریال از اعتبارات استان بوده است.
لزوم توجه به احداث مساجد در شهرک های جدید التاسیس
حجت الاسلام مصائبی همچنین با تاکید بر ساخت مساجد مختلف در شهرک های جدید التاسیس اعلام کرد: مسئولان اجرایی استان باید در این زمینه همکاری های لازم را با سازمان اوقاف و امور خیریه استان داشته باشند تا بتوانیم احداث مساجد جدید در این مناطق را آغاز کنیم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی در خصوص تامین زمین های مورد نیاز مساجد خواستار تامین زمین مورد نیاز برای مسجدسازی های جدید در شهرک های اطراف شهرهای استان شد و افزود: ادارات راه و شهرسازی و شهرداری های استان می توانند با ارائه زمین هایی برای احداث مسجد در شهرک های جدید التاسیس اداره کل اوقاف و امور خیریه استان را در این زمینه یاری کنند و در این زمینه شهر ارومیه در اولویت قرار دارد.
حجت الاسلام مصائبی با اشاره به اینکه 80 درصد زمین های اختلافی بین منابع طبیعی و اداره کل اوقاف آذربایجان غربی حل شده است، گفت: 20 درصد باقی مانده نیز به دبیرخانه سازمان اوقاف جهت بررسی و رفع اختلافات ارسال شده است.
تعداد موقوفات جدید استان به 170 فقره می رسد
حجت الاسلام مصائبی در پاسخ سوال خبرنگار مهر در خصوص ثبت و سنددار کردن موقوفات استان اظهارداشت: در سال گذشته شاهد روند صعودی ثبت موقوفات جدید بودیم به طوری در سال گذشته 91 موقوفه جدید ثبت شد اما امسال این رقم در سال جاری به 70 موقوفه رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی گفت: با توجه به تلاش های تبلیغی و ترویجی در راستای اشاعه فرهنگ وقف و اجرای صحیح نیات واقفین پیش بینی می شود تا پایان سال تعداد موقوفات جدید استان به 170 فقره برسد.
وی خواستار فرهنگ سازی در خصوص احیای سنت حسنه وقف در استان شد و خاطرنشان کرد: با توجه به نیازهای استان ضروری است که به بحث وقف بیش از پیش پرداخته شود تا عدالت اجتماعی به بار نشیند.
حجت الاسلام مصائبی به نقش ویژه رسانه ها در خصوص احیای سنت وقف اشاره کرد و اظهار داشت: در شرایط حاضر شبکه های مختلفی که علیه دین تبلیغ می کنند از سوی سرمایه داران و شرکت های خصوصی حمایت مالی می شوند این درحالی است که در جامعه ما به این مسئله بی توجهی می شود.
ضرورت ورود فعالانه رسانه ها در عرصه وقف
وی تاکید کرد: خیران باید برای حمایت و پشتیبانی از رسانه های ارزشی و دینی اموالشان را وقف کنند تا از طریق رسانه به شبهات پاسخ داده و اهداف اصیل دین را به دنیا تبیین کنیم.
حجت الاسلام مصائبی با بیان این که هر جا رسانه فعالانه وارد شده، توانسته است اقدامات خوبی انجام دهد، خاطرنشان کرد: رویکرد فعال رسانه در حوزه وقف و امور خیریه، تولید آثار فاخر با محوریت امامزادگان، بقاع متبرکه و وقف های جدید می تواند در بسط و گسترش فرهنگ وقف تاثیرگذار باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی تعمیم ثروت جامعه، کمرنگ شدن فقر و محرومیت، ایجاد رفاه عمومی و توسعه اجتماعی و ثبات و رشد اقتصادی را از جمله پیامدهای افزایش موقوفات در جامعه برشمرد.
وی گفت: در کشورهای دنیا که دارای ثبات و رشد اقتصادی هستند بحث وقف و افراد خیر پررنگ تر و تأثیر گذار است، بزرگ ترین دانشگاههای دنیا با کمک افراد خیر اداره و حفظ می شوند.
حجت الاسلام مصائبی یادآور شد: برقراری عدالت اجتماعی، مبارزه با خود محوری، امنیت اجتماعی، بسط و گسترش روحیه گذشت، تعاون و ایثار همه در زیر چتر وقف میسر می شود.
حکم 2000 هئیت امنای مساجد صادر شد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی در خصوص تجدید سند اجاره موقوفات استان نیز به خبرنگار مهر گفت: از10 هزار سند اجاره منقضی سه هزار و 700 مورد تجدید سند شده است.
وی صدور احکام هیئت امنای مساجد امامزادگان را از اقدامات مهم این اداره کل اعلام و خاطرنشان کرد: دو هزار حکم هیئت امناء مساجد و 156 مورد حکم هیئت امنای امامزادگان و بقاع متبرکه استان صادر شده است.
وی اجرای عملیات عمرانی در موقوفات را یکی از اقدامات مهم این اداره کل دانست و گفت: عملیات تعمیر در عرصه و اعیان موقوفات به میزان 4 هزار و 160 متر مربع انجام شده است.
به گفته حجت الاسلام مصائبی در حال حاضر 5 پروژه عمرانی در استان با مشارکت بخش خصوصی با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی از وجود شش هزار موقوفه در استان خبر داد و گفت: این استان در مجموع از 34 هزار رقبه برخوردار است.
نظر شما