جلال الدین شاهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: تورگردانی در دو مقوله داخل و خارج شهری تقسیم بندی می شود و در بخش خارج شهری یا تورگردانی طبیعت آموزش رکن اساسی است.
وی تاکید دارد که با وجود برخورداری استان از کوهنوردان ممتاز و سابقه طولانی مدت کوهنوردی در این منطقه عملا آموزش تورگردانان و راهنمایان کوه به صورت متمرکز و سازمان یافته نیست.
به گفته عضو هیئت رئیسه فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ایران یک فرد اگر بخواهد در کشورهای اروپایی کوهنوردی کند به سادگی با آژانس های مربوطه تماس گرفته و برنامه ریزی منسجم و مشخصی را تدارک می بیند.
وی معتقد است این موضوع عملا در اردبیل قابل پیاده شدن نیست و انیطور نیست که برای کوهنوردی و صعودهای ورزشی گردشگر با آژانس خاصی بتواند تماس حاصل کند.
شاهبازی تنها راه راه اندازی یک تور گردشگری را مراجعه مستقیم فرد به اداره ورزش یا هیئت کوهنوردی می داند و معتقد است رونق آموزش تورگردانان می تواند این خلا را پر کند.
وی با اذعان به اینکه میراث فرهنگی استان متولی آموزش تورگردانان است، ادامه داد: در عین حال فعالیت هایی از سوی جامعه راهنمایان نیز طی سال های اخیر مشاهده می شود.
مدیر شرکت گردشگری اردبیل افزود: هر چند آغاز به کار مفید و مناسب است اما آموزش ها در سطح حرفه ای نیست و اینکه فرد راهنمایی با استانداردهای جهانی آموزش ببیند مورد غفلت این دوره های آموزشی است.
به گفته وی بیشتر آموزش ها سنتی است و در زمانی که نیاز به پیاده سازی آن احساس می شود نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد.
شاهبازی معتقد است آموزش راهنمایان و تورگردانان باید منطبق بر نیاز و استانداردهای روز جهانی باشد تا بتواند گردشگر خارج از استان و حتی خارج از کشور را ترغیب به همراهی با این راهنما کند.
وی یکی از مهمترین عوامل موفقیت اردبیل در توسعه گردشگری را تقویت بدنه آموزش تورگردانان دانست و افزود: اردبیل تنوع گردشگری مختلفی را داراست و در عین حال از پتانسیل های موجود به نحو شایسته بهره گرفته نمی شود.
نظر شما