حجت الاسلام رضا آشتياني عراقي عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر" با تأكيد بر ضرورت ايجاد فرهنگ حق طلبي و عدالت طلبي در جامعه اظهار داشت : همه افراد جامعه با هر شرايط و سطح علمي بايد به ايجاد عدالت در جامعه اعتقاد واقعي داشته باشند .
وي با اشاره به عدالت در جامعه امام علي(ع) گفت: اگر عدل در جامعه تثبيت شود، جامعه آسوده خواهد بود چرا كه از ظلم و بي عدالتي رهايي يافته است، امام علي (ع) نيز در تلاش بود تا عدل را برپا دارد و قوانين را رعايت كند تا هر كس به آنچه كه قابليت آنرا دارد، دست يابد .
حجت الاسلام آشتياني گفت: از آنجا كه تحمل عدالت براي برخي مردم بسيار سخت مي نمود، امير المومنين (ع) در هنگام برپايي عدل در جامعه و براي تحمل مشقات اين مفهوم از جانب مردم از احسان بهره بردند تا نشاطي را در مردم ايجاد كنندة، در اين راستا اگر عدل اجراي قوانين است احسان نشاط و لطف دادن به عدل خواهد بود و باعث مي شود كه مفهوم عدالت براي مردم سخت جلوه نكند .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس در ادامه به مفهوم عدل اشاره كرد و گفت: امير المؤمنين علي (ع) عدل را با مفهوم قرار دادن هر چيز در جايگاه خود بيان مي كند و ظلم را در مقابل اين مفهوم مي پندارد، از اين رو مقصود امام علي(ع) آن بود كه عدل را با آن مفهومي كه در قرآن كريم آمده است برپا دارد آنچنانكه در قرآن عدل راه نزديك شدن به تقوي مطرح شده است .
وي در ادامه حضرت علي (ع) را شهيد راه عدالت اعلام كرد و گفت: يكي از محققان در رابطه با شهادت امام علي (ع) مي گويد كه آن حضرت به دليل شدت عدالتي كه داشت در محراب به شهادت رسيد چرا كه دشمنان ايشان توان تحمل عدالت امام و مقابله ايشان با ظلم را نداشتند .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: براي ايجاد فرهنگ حق طلبي و عدالت طلبي در جامعه، دانشگاهها، آموزش و پرورش و اصناف مختلف بايد فعاليتهاي عميق و وسيعي را در اين رابطه انجام دهند تا زمينه هاي فرهنگي لازم براي ايجاد عدالت در جامعه فراهم شود .
وي افزود: ايجاد فرهنگ عدالت طلبي و قرار گرفتن اين موضوع در برنامه هاي جامعه به منزله زمينه هاي فرهنگي لازمي است كه براي مجري اين طرح مهيا مي شود و فراهم آمدن اين زمينه ها عملكرد مجري را مطلوبتر خواهد كرد .
حجت الاسلام آشتياني با اشاره به اينكه گفتگوي تنها در مورد عدالت كافي نخواهد بود گفت: اگر در اين باره تنها به يك گفتمان در جامعه بسنده كنيم در افراد نوعي بدبيني نسبت به اين مفهوم متعالي ايجاد مي شود از اين رو عدالتي كه در جامعه مطرح مي شود بايد براي مردم ملموس و قابل درك باشد تا اين تصور در مردم ايجاد نشود كه آنچه با عنوان عدالت براي آنان مطرح شده است تنها در حد حرف بوده و به عمل نمي آيد، از اين رو اين مفاهيم زماني مؤثر خواهند بود كه به عمل بيايند .
نظر شما