۳ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۲۳

کارنامی اعلام کرد:

طرح ملی " جنگل یاری مشارکتی " در استان فارس آغاز می شود

طرح ملی " جنگل یاری مشارکتی " در استان فارس آغاز می شود

شیراز- مدیر کل محیط زیست فارس گفت: در راستای اجرایی شدن طرح جنگل یاری مشارکتی مقارن5 دی بطور همزمان در استان با رویکرد احیاء جنگلهای زاگرس ، دانه های بلوط در رویشگاههای این گونه کاشته می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی ابراهیمی کارنامی با اشاره به اهمیت جنگلهای بلوط گفت: این جنگلها نقش مهمي در تثبيت خاک داشته و از فرسايش آن جلوگيري مي کنند. درختان بلوط علاوه بر توليد اکسيژن، در پالايش و رفع آلودگي هاي موجود هوا نيز موثر است و همانند فيلتر هاي طبيعي گرد و غبار و ذرات معلق را به برگ هاي خود جذب مي کنند.همچنین وجود جنگل هاي بلوط پتانسیلی  در جهت جذب گردشگران محسوب می گردد که مي توان با برنامه ريزي صحيح و هم گام با طبيعت از آن بهره برد ،وی افزود جنگلهای زاگرسی نقش موثري در کاهش اثرات ريزگردها که امروزه معضلی برای بسیاری از شهرها و روستاهای کشورمان شده است دارد.

وی افزود: اجرای این طرح با همکاری منابع طبیعی استان،هلال احمر،بسیج و همچنین مشارکت و حضور فعال سازمانهای مردم نهاد (سمن) انجام خواهد شد .
ناحیه رویشی زاگرس از شهرستان پیرانشهر در آذربایجان غربی شروع شده و با پوشش دادن تمام یا قسمتی از 11 استان تا منطقه فیروزآباد در استان فارس تداوم می‌یابد. کل مساحت جنگلهای این ناحیه 5/5 میلیون هکتار است (40 درصد جنگلهای کشور).

گونه شاخص منطقه زاگرس بلوط ایرانی است، گونه های درختی و درختچه‌ای دیگر نظیر بنه، بادام کوهی، ارژن، کیکم، گلابی وحشی و... در این ناحیه دیده می‌شود. این جنگلها از جنبه‌های متعدد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی برای منطقه و کشور از اهمیت بالایی برخوردارند، در سالهای اخیر تغییر شرایط اکولوژیک و
پیامدهای ناشی از آن، در کنار سایر چالش‌های موجود اكوسيستم های جنگلی زاگرس را تحت تاثير قرار داده است. در این راستا اثرات تجمعی ناشی از حضور و گستردگی برخی از عوامل طبیعی و غیر طبیعی مشکلات متعددی در این نواحی جنگلی ايجاد کرده  است.

در همين ارتباط پدیده خشکیدگی جنگل‌های بلوط غرب ایران پس از وقوع در برخی استان‌های غربی کشور، به سرعت گسترش یافته و منجر به آسیب دیدن بخش قابل توجهی از رویشگاه‌های جنگلی بلوط گردیده است. بررسی‌های انجام شده بر روی منابع اطلاعات  نشان می‌دهد که پدیده خشکیدگی جنگل‌ها و زوال بلوط یک معضل جهانی است و بسیاری از کشور‌ها در گذشته نیز با آن روبرو شده‌اند.

کد خبر 2448346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha