سعید محمودی در گفتگو با مهر بیان داشت: به منظور افزایش آگاهی جوامع محلی با گونه های نادر و تحت حفاظت به ویژه خرس سیاه آسیایی در جنوب سیستان و بلوچستان تاکنون دوره های آموزشی متعددی در سطح مدارس و مساجد روستاهای زیستگاه های خرس سیاه به ویژه در شهرستان نیکشهر برگزار شده است.
وی بیان داشت: اداره کل محیط زیست برنامه ای مدون برای آموزش و ارتقای سطح دانش جوامع محلی در دستور کار دارد که تاکنون با حضور کارشناسان محیط زیست در بخش های مختلف اعم از دریایی، انسانی و طبیعی بستر آشنایی و شناخت هر چه بیشتر دانش آموزان با مسائل زیست محیطی، مدیریت سبز و اهمیت و جایگاه محیط زیست و حفظ تنوع زیستی فراهم شده است.
وی با بیان اینکه خرس سیاه گونه ای نادر و منحصر به فرد در حیات وحش استان و کشور است افزود: لزوم نگهداری و حفاظت از این حیوان موجب شد تا جوامع محلی با حضور در دوره های آموزشی با مباحثی از جمله خصوصیات، ویژگی ها، رفتار، تغذیه و تولید مثل و همچنین فواید و مضرات این گونه در منطقه آشنا شوند.
محمودی وضعیت جمعیت گونه در استان و کشور، پراکنش خرس سیاه در دنیا و نقش جوامع محلی و دانش آموزان را در حفاظت و مدیریت خرس سیاه در شهرستان نیکشهر از جمله محور های این کارگاه های اموزشی بیان کرد.
وی بیان داشت: دراین کارگاه های آموزشی نحوه همکاری افتخاری دانش آموزان و جوامع محلی با سازمان حفاظت محیط زیست به صورت همیار محیط بان و همیار محیط زیست، نقش و تاثیر خرس سیاه در توسعه ی گردشگری و طبیعت گردی شهرستان و نحوه پرداخت خسارت به خسارت دیدگان ناشی از حمله خرس سیاه و سایر گونه های حیات وحش مورد آموزش قرار گرفته است.
وی گفت: بر همین اساس اداره آموزش و پژوهش اداره کل محیط زیست مجری برنامه های آموزشی زیست محیطی در مدارس استان قرار داشته و طبق برنامه ای منسجم با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان اقدام به برگزاری کلاس هاس آموزشی در خصوص مسائل زیست محیطی با محوریت شناخت محیط زیست کرده است.
نظر شما