به گزارش خبرنگار مهر؛ سید علی موسوی فرماندار قزوین به همراه سید کاظم مجابی رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای شهر، صبح پنجشنبه از مرکز ترک اعتیاد DIC (مرکز گذری خدمات کاهش آسیب) بازدید کردندو برای حل مشکلات اینگونه مراکز تصمیماتی اخذ کردند.
سید علی موسوی در حاشیه این بازدید و پس از اینکه در جریان مشکلات و نواقص این مرکز قرار گرفت، افزود: ایجاد شغل و آموزش مهارت به افرادی که بتازگی از دام اعتیاد رهایی یافتند، از مهمترین موارد است و پس از اینکه از کمپ ها خارج می شوند بنا به پیشنهاد بهزیستی به مراکز آموزش فنی و حرفه ای می روندو حرفه ای را آموزش می بینند و شاید همه آنها با توجه به موقعیت شهر و کشور، موفق به پیدا کردن کار نشوند که به دنبال این هستیم تا این مشکل را برطرف کنیم.
وی یادآورشد: به عنوان اولین شهر، من و همکارانم تلاشمان را می کنیم تا در راستای حل این مشکلات قدم برداریم و از سویی به دنبال گسترش گرم خانه هستیم تا افراد بیشتری از معتادین را تحت پوشش قرار دهد و سر پناهی برای کسانی باشد که جا و مکان مناسبی برای زندگی ندارند.
فرماندار قزوین گفت: حدود ۸۰ درصد مواد مخدر تولیدی جهان در افغانستان و کنار مرزهای ایران تولید می شودو این تولیدات نیز محل مصرف می خواهد که متأسفانه به دلیل نا آگاهی برخی افراد در کشور، دچار معضل اعتیاد شدندو این بینش باید به جوانان داده شودکه به این سمت گرایش پیدا نکنند.
وی ایمنی بیشتر مرزهای شرقی کشور و تدوین قوانین کارساز و قابل اجرا برای برخورد جدی با وارد کنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر را از ضرورتها برشمردو ادامه داد: قوانین بازدارنده ای که برای عرضه کنندگان مواد مخدر در کشور در نظر گرفته می شود شاید متناسب با آن جرم نباشد و شاید به این دلیل است که افراد به سمت وارد کردن توزیع و مصرف روی می آورند در حالیکه دیگر کشورها قوانین محکمتری را برای این موضوع در نظر می گیرند.
فرماندار با تأکید بر آگاه سازی نوجوانان و جوانان و تأثیرگذاری مدرسه، دانشگاه، جامعه و به ویژه خانواده در این بخش، عنوان کرد: پیشگیری سوء مصرف مواد مخدر و مبارزه با عرضه مواد همگی باید در کنار هم صورت گیرد.
موسوی کمپ های ترک اعتیادو مراکز بهداشتی را تأثیر گذار در کاهش آمار مبتلایان به معضل اعتیاد دانست و ادامه داد: با حمایتهای مسئولان از این مراکز و همت استاندار و تأکیدات وی، حدود ۵۰۰ نفر از کارتن خوابها جمع آوری و در کمپ های ترک اعتیاد نگهداری می شدندو حالا تعدادی در این کمپها تحت نظر بهزیستی و مراکز بهداشت و درمان هستند.
فرماندار در پایان تأکید کرد: تلاش برای رفع مشکلات و معضلات اجتماعی ادامه داردو این مهم در چارچوب قانونی خودو با همت مسئولان ادامه دارد.
توسعه و تجهیز گرمخانه قزوین تا پایان سال جاری
سید کاظم مجابی رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای شهر قزوین گفت: تلاش برای توسعه گرم خانه قزوین ادامه داشته و در صورت فراهم بودن شرایط با نگاه مثبت شورا و شهرداری، تا پایان سال تجهیز و به بهره برداری می رسد.
وی افزود: هم اکنون وسعت و امکانات مرکز DIC که به معتادان خدمات ارائه می دهد، کافی و مناسب نیست، ولی با این وجود تاکنون بیش از حد توان توانسته به جامعه هدف خود خدمات ارائه دهد.
این مسئول تأکید کرد: احداث گرم خانه (سرپناه و مکانی برای معتادان به اصطلاح کارتن خواب) برای تحت پوشش قرار دادن معتادینی که جا و مکان ندارند، از ضروریات است و این مهم به بهبود چهره جامعه و کاهش معضلات و مشکلات کمک خواهد کرد.
وی یادآورشد: پیش از این و در جلسه ای با حضور فرماندار قزوین انتخاب مدرسه ای برای اختصاص این فضا مورد بحث قرار گرفت که هم اکنون در حال رایزنی و انجام پیگیری های مربوطه برای به سرانجام رساندن کار هستیم.
مجابی تصریح کرد: در این بازده زمانی برخی از معتادان درمان شده و سلامت خود را بدست آوردند که بسی جای امیدواری داردو این نشان می دهد که با گسترش این فضا و ارائه خدمات بیشتر می توان به افراد بیشتری کمک کرد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه اعتیاد تهدیدی برای اجتماع و سلامت روح آدمی است، اذعان کرد: معتادان به طور حتم بیمار هستندو باید تحت درمان قرار بگیرندو کمکی که خانواده، جامعه و مسئولین می توانند به آنها داشته باشند، بسیار مهم و اساسی است.
رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورا بر ضرورت ایجاد شغل برای آنهایی که درمان شدندو دوباره می خواهند زندگی عادی خود را آغاز کنند، تأکید کردو گفت: به طور حتم این افراد باید منبع درآمدی برای ادامه حیات خود و خانواده شان داشته باشندو اگر حمایت نشوند ممکن است که دوباره به این سمت گرایش پیدا کنندو این صدماتی به جامعه و حتی دولت وارد خواهد کرد.
این عضو شورا در ادامه با یادآوری این نکته که کمیسیون بهداشت شورا تنها در راستای سلامت جسم شهروندان تلاش نکرده و حتی نشاط روحی خانواده ها و در نهایت جامعه مورد هدفش است، اضافه کرد: تلاش برای رفع تهدیدهایی که در جامعه وجود دارد ازجمله گامهای مثبتی است که کمیسیون بهداشت شورا به دنبال نهایی کردن آن است.
نظر شما