به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث صالحی نیا عصر شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ثبت احوال اظهار داشت: سوم تا نهم دی ماه در تقویم ایران به پاسداشت هویت ایرانی به نام هفته ثبت احوال نامگذاری شده است تا آن را گرامی بداریم.
وی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال در راستای وظایف خود، سیاستهایی را بر مبنای قانون تعریف کرده است، افزود: نخستین هدف این سازمان، ثبت وقایع حیاتی است و تلاش میشود، پوشش وقایع به صد در صد نزدیک شود.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر اظهار کرد: در سال ۱۳۹۳، به صورت میانگین ملی برای ثبت وقایع ولادت ۹۷.۵درصد و برای وقایع وفات، ۹۶ درصد در مدت زمان قانونی پیش بینی شده است.
صالحینیا افزود: در برنامه استان بوشهر، ثبت وقایع ولادت ۹۸.۹۵ درصد و پوشش وقایع فوت ۹۷.۹۵ درصد در مهلت قانونی پیش بینی شده است که از میانگین کشوری نیز بالاتر است.
تبدیل شناسنامههای فعلی به شناسنامههای مکانیزه
وی ادامه داد: با هماهنگی و رایزنی های انجام شده با دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، بیمارستان ها، زایشگاهها، فرمانداریها و بخشداریها، موفق شدیم در ۹ماه نخست امسال پوشش ولادت را به ۹۹.۳ درصد و پوشش وقایع وفات را به ۹۹.۹۶ درصد افزایش دهیم و از این لحاظ از هر دو زمان پیش بینی شده در برنامه ملی جلوتر هستیم.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر دومین هدف سازمان متبوعش را بسترسازی برای ثبت دقیق و صحیح اطلاعات و صدور احکام محکم و متقن خواند و اضافه کرد: استان بوشهر در راستای تحقق این هدف، آرشیو الکترونیکی اسناد، بازبینی و نظارت بر داده و کنترل وضوح اطلاعات را انجام داده که آمار آن تا این لحظه، نظارت بر ۹۶۷ هزار و ۸۳ سند است.
صالحی نیا افزود: طبق این آمار، ۸۱ درصد از اسناد نظارت شده اند که ۸۳۴ هزار و ۷۷۲ سند آن قابل قبول بوده و در پایگاه کشوری ثبت شده است و مرحله بازبینی همچنان ادامه دارد تا به پایان برسد.
وی اظهار داشت: 16ایستگاه فعال ثبت دریافت کارت ملی هوشمند در استان وجود دارد که کافی نیستند و باید تعداد آنان به 43 ایستگاه برسد.
وی مدت زمان لازم برای صدور کارت هوشمند پس از درخواست افراد را 45 تا 60 روز عنوان کرد و گفت: از ابتدای امسال تا کنون 15 هزار و 639 واقعه ولادت در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 3.2 درصد رشد داشته است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر نرخ ولادت در 9 ماهه نخست امسال را 19.14 در هزار اعلام کرد و افزود: نسبت ولادت به وفات 5.66 است.
کاهش 16 درصدی طلاق در استان بوشهر
صالحی نیا همچنین تعداد وقایع وفات ثبت شده در امسال را 2هزار و 759 واقعه عنوان و اضافه کرد: این آمار در مقایسه با مدت مشابه پارسال 4.2 درصد کاهش داشته است.
وی نرخ وفات در استان را 3.5 در هزار اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال تا کنون شش هزار و 250 واقعه در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال با 15.51 درصد کاهش همراه است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر، نرخ ازدواج را به ازای هر دو نفر 7.8 اعلام کرد و ادامه داد: میزان طلاق ثبت شده استان در 9ماهه نخست امسال یک هزار و 382 واقعه است که نسبت به سال گذشته 16.44درصد کاهش داشته و نرخ طلاق 1.7 است.
محمد و حسین در پسران و فاطمه و زهرا در دختران داری بیشترین فراوانی
وی تصریح کرد: کسانی که تا کنون کارت ملی دریافت نکرده اند تا پایان سال فرصت دارند برای دریافت کارت هوشمند اقدام کنند و اگر در این مدت مراجعه نکنند، پرداخت یارانه به آنان قطع خواهد شد.
صالحی نیا گفت: مردم می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.mrc.ir نسبت به ثبت نام دریافت کارت هوشمند اقدام کنند.
وی تاکید کرد: مردم حتما وقایع ولادت، وفات و مهاجرت حتی درون شهری را به ادارات ثبت احوال اطلاع دهند زیرا جابجایی جمعیت به لحاظ تامین امنیت، مولفه مهمی به شمار می رود.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر اظهار داشت: محمد، حسین، امیرعلی، علی و امیرحسین، به ترتیب بیشترین فراوانی اسامی انتخاب شده برای پسران متولد شده امسال در استان هستند و فاطمه، زهرا، زینب، رقیه نیز بیشترین فراوانی نام دخترانه هستند.
مادران بالای 50 سال استان بوشهر 31 نوزاد به دنیا آوردند
صالحی نیا گفت: در گروه سنی مادرانی که امسال فرزند متولد کردهاند، گروه سنی کمتر از 15 سال، 14 موالید، گروه سنی 15تا19سال یکهزار و 104موالید، بین 20 تا 24سال سه هزار و 888 موالید و 25تا 29سال با بیشترین فراوانی 5هزار و 132 موالید داشتهاند.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر افزود: در گروه سنی مداران بیش از 50 سال نیز، 31 موالید ثبت شده است.
وی، بیشترین علتهای فوتی امسال در استان را قلبی و عروقی با 886 واقعه عنوان کرد و افزود: 32 مورد فوت زیر یکسال نیز در 9 ماهه نخست امسال ثبت شده است.
کیومرث صالحی نیا بیشترین فراوانی فوت امسال در استان بوشهر را مربوط به گروه سنی بیش از 75سال و 566 واقعه اعلام کرد.
وی بیان داشت: تبدیل شناسنامههای فعلی به شناسنامههای مکانیزه از دیگر اهداف سازمان هستند که از دو سال پیش شروع شده و ادامه دارند.
افتتاح ۱۰ دفتر پیشخوان خدمات ثبت احوال در استان بوشهر
صالحی نیا اظهار کرد: استقرار سازمان الکترونیک از دیگر اهداف سازمان ثبت احوال است که استان بوشهر در این زمینه پیشتاز بوده و تا کنون همه سامانه های الکترونیکی ایجاد شده توسط سازمان در استان مستقر شده اند.
وی ادامه داد: در راستای انتشار آمار و اطلاعات جمعیتی نیز ماهنامه، فصلنامه و خبرنامه منتشر میکنیم ضمن اینکه اطلاعات در پورتال ثبت احوال استان نیز منتشر می شوند.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه بازنگری تشکیلات اداری استان کاملا ساماندهی شده و ارتقای نمایندگی شهرستان عسلویه به اداره نیز صورت گرفته است، ابراز داشت: در بخش های مختلف، نمایندگی سازمان دایر شده و تا کنون پنج دفتر پیشخوان خدمات روستایی و پنج دفتر پیشخوان خدمات شهری نیز در استان افتتاح شده است.
صالحی نیا به رونمایی از اسناد شهیدان مجید بشکوه و ماهینی در هفته بسیج نیز به عنوان عمل به اهداف سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: استاندارد و مناسب سازی فضاهای فیزیکی و تجهیزات، ارتقای سطح دانش، مهارت و رفاه کارکنان نیز در شهرهای بوشهر، گناوه، جم، کنگان، دیر و دشتی نیز از دیگر کارهای صورت گرفته سازمان است.
نظر شما