۹ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۱۱

مهر گزارش می دهد،

فرش قرمز کرمانی ها برای سرمایه گذاران خارجی

فرش قرمز کرمانی ها برای سرمایه گذاران خارجی

کرمان – در حالی مدتهاست که شاهد افزایش رفت و آمد گروههای مختلف بین المللی برای سرمایه گذاری در کرمان هستیم که کارشناسان معتقدند این رایزنی ها باید در عمل به سرمایه گذاری در کرمان منجر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان یکی از استانهای غیر نفتی کشور است که سعی دارد در زمینه صادرات کالاهای غیر نفتی و ارز آوری در این زمینه فعال شود و گوی سبقت را از سایر استانها برباید، در این راستا طی ماههای اخیر رایزنیهای مختلفی با تاجران کشورهای مختلف صورت گرفته و هر روز نیز شاهد حضور جمعی جدید از تجار کشورهای تاثیر گذار در استان کرمان هستیم.

با روی کار آمدن دولت جدید و مدیریت علیرضا رزم حسینی که خود یکی از تاجران موفق قبل از آغاز مدیریتش در کرمان بوده است رویکردهای جذب سرمایه در کرمان با وجود همه قوانین دست و پا گیر و بروکراسیهای پیچیده پر رنگ تر شده است و وی سعی کرده که سرمایه گذاران داخلی و خارجی را برای سرمایه گذاری در استان کرمان ترغیب کند.

با وجود تمام مشکلات موجود از جمله تحریمها اما رایزنی ها در این خصوص همچنان ادامه دارد و گروههای مختلفی از کشورهای عربی، اروپایی و آسیای دور و روسیه برای سرمایه گذاری در کرمان صف بسته اند اما انتظار این است که این رایزنیها در عمل به افزایش سطح مراودات کرمان با دنیای خارج بیانجامد.

در حالیکه بودجه های محدود دولت نمی تواند دردی از پروژه های کرمان درمان کند هم اکنون نگاه به سمت جذب سرمایه های سرگردان در استان کرمان است تا شاید بتوان بخشی از کارهای بر زمین مانده را عملیاتی کرد.

در حالیکه بودجه های محدود دولت نمی تواند دردی از پروژه های نیمه تمام کرمان درمان کند هم اکنون نگاه مدیریت ارشاد و کارشناسان اقتصادی استان کرمان به سمت جذب سرمایه های سرگردان در استان کرمان است تا شاید بتوان بخشی از کارهای بر زمین مانده را عملیاتی کرد.

شهرداری کرمان نیز بارها سعی کرده با جذب سرمایه گذاران خارجی به خصوص سرمایه گذاران عربی پروژه های مختلفی را در کرمان اجرا کند که به ترانوا، تله کابین شهر کرمان، احداث پارکینگهای طبقاتی و پروژه کود خشت مالها می توان اشاره کرد اما متاسفانه اجرای بسیاری از این طرحها که توسط بخش دولتی و خصوصی در حال پیگیری هستند در نهایت به پیچ و خم بروکراسی موجود در استان کرمان ختم می شود.

حالا که عمانیها در سالهای اخیر به مکانی برای رایزنی های سیاسی و رفع برخی موانع تبدیل شده اند هم اکنون تجار کرمانی نیز به سمت تجارت با عمانیها متمایل شده اند.

این روزها کلکسیونی از گروهها تجاری از کشورها و قاره های مختلف هر روز در کرمان حضور می یابند و زمینه های همکاری را بررسی می کنند و امید می رود که حضور این افراد که با چراغ سبز استاندار جدید در کرمان انجام می شود بتواند در جذب سرمایه در کرمان تاثیر گذار باشد از سوی دیگر توجه به جذب سرمایه های داخلی به خصوص سرمایه صنعت پسته در کرمان بتواند دردهای نهفته اقتصادی استان کرمان را برطرف کند.

برای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن می کنم

علیرضا رزم حسینی در دیدار با تاجران عمانی شب  گذشته در جمع خبرنگاران با نشان دادن تمایل شدید خود به همکاری را تاجران عمانی اظهارداشت: تمام توان خود را برای جذب سرمایه های مختلف به کار می بریم تا بتوانیم استان کرمان را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهیم.

وی به شناسایی قوانین و عوامل مزاحم در جذب سرمایه در کرمان اشاره کرد و گفت: ما باید در راستای تسهیل حضور سرمایه گزاران در کرمان گام عملی برداریم و در این مسیر از همه پتانسیلها استفاده کنیم.

استاندار کرمان تاکید کرد که در کرمان برای سرمایه گذاران فرض قرمز پهن می کند و تمام شرایط را برای اجرای طرحها و پروژه های مشترک و سرمایه گذاری داخلی و خارجی به کار خواهد بست.

همه مسئولان کرمان باید از سرمایه گذاران حمایت کنند

وی که تمام توان خود را بر روی رونق سرمایه گذاری در کرمان به کار گرفته و در سخنرانیهایش نیز از وجود قوانین دست و پاگیر گلایه داشته است خواستار همکاری، مسئولان، نمایندگان و مردم و رسانه های کرمان برای جذب سرمایه در کرمان شد.

وی گفت: کرمان شرایط خوبی برای سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی دارد و از سرمایه گذاران کاملا حمایت خواهد شد.

استاندار کرمان افزود: هم اکنون حدود 15 میلیارد دلار در صنایع فولاد و معادن استان کرمان در حال سرمایه گذاری و حدود 10 میلیارد دلار در زمینه انرژی، معادن و صنعت به صورت موافقت نامه در حال اجراست.

وی همچنین به بخش کشاورزی و گردشگری کرمان نیز اشاره کرد و این موارد را زمینه های بسیار مطلوب برای سرمایه گذاری دانست.

کرمان پتانسیلهای اقتصادی بهتر از نفت دارد

محمد ارزنده، استاد دانشگاه در حوزه اقتصاد در گفتگو با مهر اظهارداشت: کرمان مزیتهایی دارد که شاید کمتر استانی در کشور را آن مواجه باشد ما نفت نداریم اما چیزهایی در استان کرمان وجود دارد که بسیار از نفت بهتر است، وجود بناهای تاریخی در کرمان زمینه را برای توسعه یک اقتصاد پایدار به نام توریسم در کرمان فراهم کرده است اگر توریسم بین المللی محدود می شود می توان گردشگران داخلی را به کرمان آورد و زمانی که مانع برای حضور گردشگران خارجی نباشد می توان از حضور این افراد برای توسعه اقتصادی بهره برد که خود می توان زمینه توسعه سرمایه گذاری در سایر حوزه ها را نیز فراهم کند.

سهم کرمان از بازار کشورهای عربی و جام جهانی قطر چیست

وی به مزارع گسترده کشاورزی در جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: کشورهای عربی میلیونها دلار خرج می کنند تا میوه و تره بار خود را از افریقا و آمریکا هر روز به بازرهای مصرف خود برسانند این درحالی است که مزارع ما در جنوب کرمان تنها چند ساعت از راه دریا با این بازارها فاصله دارند و به راحتی می توان محصولات را به بازارهای عربی رساند در حال حاضر هم که فرودگاه جیرفت با همت استاندار فعلی راه اندازی شده می توان محصولات را به کشورهای عربی رساند.

وی با اشاره به تحریم روسیه گفت: روسیه با محصولات کشاورزی نیاز دارد ما این محصولات را در جنوب کرمان به وفور داریم و باید بازریابی مناسبی در این خصوص انجام دهیم و میوه های کرمانی را سر سفره روسها ببریم.

ما سالانه 1.7 میلیارد دلار پسته در استان تولید و صادر میکنیم سوال این است این پول کجا می رود و در کدام کشورها سرمایه گذاری می شود

وی تصریح کرد: ما سالانه 1.7 میلیارد دلار پسته در استان تولید و صادر میکنیم سوال این است این پول کجا می رود و در کدام کشورها سرمایه گذاری می شود چرا رسانه ها این مسئله را پیگیری نمی کنند که این همه ارز در نهایت در کدام کشور سرمایه گذاری می شود.

وی ادامه داد: جام جهانی به زودی در قطر برگزار می شود و هزاران ساختمان و صدها ورزشگاه در این کشور در حال احداث است سوال این است سهم ما از این بازار پر منفعت در قطر چیست ما معادن گسترده سنگهای ساختمانی و صنعتی داریم آیا بخشی از این بازار در دست ما قرار دارد یا نه پیش از این تاجران قطری به کرمان امدند و تجار ایرانی به قطر رفتند سرانجام این سفرها چه شد و آیا توانستیم از بازار جام جهانی فوتبال در قطر سهمی داشته باشیم.

وی به صنایع دستی از جمله قالی اشاره کرد و گفت: قالی ما بستری مقتدر برای اقتصاد خانوار در کرمان است سوال این است چرا دارهای قالی هنوز برپا نشده است و چرا این صنعت جان نمی گیرد.

وی به وجود معادن در کرمان اشاره کرد و گفت: کرمان بهشت معادن است از این بهشت برای توسعه اقتصادی استان تا چه حد استفاده شده است سالهاست زغالسنگ کرمان به اصفهان می رسد و با قیمت اندکی به فروش می رسد و سنگ آهن استان نیز به این استان می رود به تازگی برخی استانهای هم جوار هم در این زمینه سهم خواهی می کنند و می خواهند کارخانه فولاد راه بیندازند و مواد معدنی کرمان به صورت خام به بهانه داشتن آب به استانهای همجوار ببرند حالا ما برای ایجاد چرخه فولاد در کرمان چه کرده ایم.

کد خبر 2452494

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha