به گزارش خبرنگار مهر، محمدجعفر علیزاده در حاشیه بازدید از بیمارستان الیگودرز در گفتگو با خبرنگار مهر تعداد مصلاهای در دست ساخت توسط سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی را دو مصلی برشمرد و اظهار داشت: مصلی مرکزی امام خمینی تهران و مصلای قم دو مصلای بزرگی هستند که در حال ساخت و تکمیل هستند.
وی افزود: از ابتدای امسال هم نمازهای عید و هم نمازهای جمعه در مصلای امام خمینی شهر تهران برگزار می شوند که ادامه عملیات ساخت آن در دست تکمیل است و ساختمان مصلای قم نیز تا پایان امسال تکمیل خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی به برنامه های کیفیت بخشی در حوزه ساختمان های دولتی اشاره کرد و بیان داشت: در تمام پروژه های دولتی نظام فنی اجرایی کشور رعایت می شود و در همه پروژه ها از مطالعات زمین شناسی گرفته تا طراحی انجام شده و در زمینه اجرا نیز از پیمانکاران واجد صلاحیت استفاده می شود.
علیزاده افزود: چندین سال است که با کمک مراکز مطالعاتی کشور کارهای تحقیقاتی وسیعی در زمینه های مختلف آغاز شده است که ارتقاء ایمنی لرزه ای ساختمان ها از جمله کارهای تحقیقاتی بوده که بزودی اثر خود را نشان خواهد داد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهایی که با مرکز انستیتو مصالح ساختمانی و بتن دانشگاه تهران بطور مشترک دنبال می کنیم ارتقاء مصالح بتن و تبدیل آن به بتنی با مقاومت ۵۰ مگا پاسکال است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی با بیان اینکه بتنی که هم اکنون در کشور به مصرف می رسد دارای مقاومت ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است افزود: هدف ما این است که بتوانیم ظرف ۱۰ سال آینده مقاومت بتن را به ۵۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع برسانیم و برای انجام این کار عزم خود را جزم کرده ایم.
علیزاده عنوان کرد: برای رسیدن به این هدف بزرگ لازم است اقدامات زیادی از جمله استفاده از کارگران آموزش دیده و بتن ساز، استفاده از مصالح مرغوب مورد نیاز برای تهیه بتن و همکاری دستگاه های مرتبط در این زمینه صورت گیرد.
وی یادآور شد: هم اکنون برای ساخت مصلی تهران از بتنی با مقاومت ۴۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع استفاده می شود که این یک موفقیت بزرگ بوده و توانسته ایم فرهنگسازی مناسبی در زمینه استفاده از بتن با مقاومت بالا در کشور داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی با اشاره به اینکه سیمان یکی از آلاینده ترین مصالح است گفت: برای تهیه هر تن سیمان انرژی زیادی مصرف می شود که اگر بتوانیم مقاومت بتن را افزایش دهیم در هزینه های مربوط به انرژی نیز صرفه جویی های زیادی صورت خواهد گرفت.
علیزاده اضافه کرد: استفاده از بتن با مقاومت بالا این فرصت را به ما می دهد که از نظر معماری نیز طراحی های بهتری داشته باشیم.
وی میانگین طول عمر ساختمان های دولتی را ۴۰ سال دانست و تصریح کرد: این طول عمر بعلت کم بودن مقاومت ساختمان و افزایش قیمت ساختمان است بطوریکه این افزایش قیمت باعث می شود افراد ساختمان های خود را تخریب کرده و برای استفاده بیشتر از زمین به ساخت آپارتمان روی بیاورند.
نظر شما