۱۳ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۵۱

انتقاد معاون وزیر بهداشت از ورود کالاهای پزشکی بی‌کیفیت به کشور

انتقاد معاون وزیر بهداشت از ورود کالاهای پزشکی بی‌کیفیت به کشور

کیش - معاون وزیر بهداشت و درمان از ورود تجهیزات و کالاهای پزشکی بی کیفیت خارجی از مبادی قانونی به کشور انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول دیناروند صبح شنبه در نمایشگاه تجهیزات پزشکی در جزیره کیش به خبرنگاران گفت: تجهیزات و تکنولوژی های مدرن پزشکی به عنوان ابزار تشخیص و درمان در درمان و سلامت جامعه نقشی مهم و بی‌بدیل ایفا می کند.

دیناروند افزود: مردم توقع و انتظار دارند که از ابزار مدرن پزشکی بهره‌مند شوند.در این زمینه تنوع و پیچیدگی بالای تجهیزات پزشکی نظارت بر عملکرد آنها را به اندازه داروهای بیولوژیکی حساس کرده است.

وی افزود: مسئولیت مستقیم ایمنی وارزیابی تمامی دستگاههای پزشکی بر عهده مدیران و کارشناسان تجهیزات پزشکی در کشور است.

دیناروند تصریح کرد: بیمارستان‌ها ملزم هستند هیچ بیماری را برای تهیه دارو و تجهیزات به خارج از بیمارستان ارجاع ندهند. البته این امر مستلزم افزایش تجهیزات و امکانات کافی در یک بیمارستان است که تاکنون به صورت کامل محقق نشده است.

وی نهادسازی و سیستم سازی، پراکندگی چارت‌های اداری، صدور پروانه ساخت و پروانه ترخیص از گمرکات، بازنگری در ضوابط و مقررات حمایت از تولید داخل را از نیاز‌ها و برنامه‌های آتی سازمان غذا و دارو دانست.

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم محافظت از بازار تجهیزات در ایران با توجه به وارادات زیاد تجهیزات از منابع خارجی و بعضا بی‌کیفیت، افزود: باید با کنترل قیمت‌ها، بازار واردات را کنترل کرد و در بازار صادرات نیز حضوری درشان صنعت و اعتبار علمی ایران داشت.

در ادامه مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات پزشکی کشور از دانشگاه‌ها خواست تا در حوزه‌های نظارتی و خطوط تولید به صنعت تجهیزات پزشکی کشور یاری رسانند.

مهندس صفوی بیان داشت: بحث واگذاری نظارت به دانشگاه ها در نشست‌های هم اندیشی اجلاس مدیران و کار‌شناسان تجهیزات پزشکی کشور بررسی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه حوزه تولید تجهیزات نیاز به اقدامات زیادی دارد، عدم نظارت کافی را علت پایین بودن کیفیت تجهیزات شده برشمرد و تفویض خطوط تولید به دانشگاهها را راه حل افزایش تولید در کشورمان عنوان کرد.

صفوی ثبت تجهیزات وارداتی، درخواست از کمپانی‌های خارجی برای قبول تعهدات خدمات پس از فروش و آموزش کار‌شناسان داخلی، نیاز سنجی و تامین تجهیزات سرمایی را از جمله اقدامات در دستور کار سازمان دارو و غذا ذکر کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه در راستای اجرای نظام جدید، سلامت تجهیزات به حوزه معاونت غذا و دارو منتقل شده است، گفت: در ماه‌های گذشته علاوه بر تجهیز بیمارستان سوختگی شفا، بیمارستان فارابی و تجهیز‌ ام آر‌ای میناب این طرح نظام سلامت نیز در استان هرمزگان اجرایی شد.

بیست و یکمین گردهمایی مدیران و کار‌شناسان تجهیزات پزشکی سراسر کشور و نخستین نمایشگاه تجهیزات پزشکی با هدف تدوین برنامه‌های سال ۹۴ در اداره کل تجهیزات پزشکی کشور، بررسی مشکلات برنامه تحول نظام سلامت در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و تصویب چارت نهایی اداره کل تجهیزات پزشکی کشور در کیش در حال برگزاری است.

از دیگر برنامه‌های این همایش برگزاری دوره‌های آموزشی برای کار‌شناسان تجهیزات پزشکی و برگزاری نشست‌های تخصصی و رونمایی از کتاب «برنامه جامع مدیریت تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی» است.

همچنین نخستین نمایشگاه تجهیزات پزشکی «هرمز هلث» نیز با حضور صد شرکت تولید و عرضه تجهیزات پزشکی با هدف ارائه آخرین دستاورد‌ها و تکنولوژی‌های روز دنیا در زمینه تجهیزات پزشکی و برقراری تعامل مستقیم بین تولید کننده و مصرف کنندگان از روز پنج شنبه ۱۱ دی آغاز به کار کرده است.

کد خبر 2454733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha