۱۳ دی ۱۳۹۳، ۱۴:۴۷

مهر بررسی کرد؛

تلنگری که به دستگاههای فرهنگی لرستان زده شد/برای تحقق شعارسال چه کردید

تلنگری که به دستگاههای فرهنگی لرستان زده شد/برای تحقق شعارسال چه کردید

خرم آباد - نماینده ولی فقیه درلرستان طی خطبه های این هفته نمازجمعه تلنگری به مسئولان فرهنگی استان زد تادرماههای پایانی سال از آنها بخواهد گزارش عملکرد دستگاه خودبرای تحقق شعارسال رابه مردم ارائه دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، انتقادات و گلایه های حجت الاسلام سید احمد میرعمادی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در خطبه های این هفته نماز جمعه خیلی زود به سر خط رسانه ها رفت تا به موضوعی اساسی در این اظهارات پرداخت شود.

وی در سخنان خود به طرح یک سوال پرداخت و گفت: امروز که آخر سال است مسئولان فرهنگی لرستان پاسخ بدهند در سالی که مقام معظم رهبری آن را به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری کرده اند چه کاری انجام شده و عملکرد آنها در این زمینه چه بوده است؟

حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه ۱۷۶ طرحی که خود دستگاههای فرهنگی ابتدای سال ارائه داده اند را بررسی کرده ایم که چند درصد از آنها عملی شده و تاثیر گذار است عنوان کرد: دستگاههای فرهنگی گزارش بدهند و به اطلاع مردم برسانند که امسال در زمینه حجاب و عفاف، تحکیم نظام خانواده و سبک زندگی ایرانی- اسلامی چه کاری انجام داده اند.

ستادی که به همت نماینده ولی فقیه در لرستان شکل گرفت

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در ابتدای سالجاری و در حالی که فروردین ماه تنها ۲۰ روز خود را پشت سر گذاشته بود به منظور تحقق شعار سال به ویژه در حوزه فرهنگ نسبت به راه اندازی ستاد و دبیرخانه هماهنگ کننده برنامه های فرهنگی استان اقدام کرد تا دستگاهها بتوانند با هماهنگی و هم افزایی بیشتر در این حوزه گام بردارند.این سخنان نماینده ولی فقیه در استان لرستان تلنگری بود به دستگاههای فرهنگی استان تا با بازخوانی و مرور فعالیتهای یکساله خود بررسی کنند که چقدر در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ گام برداشته اند.

این در حالیست که خود نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در ابتدای سالجاری و در حالی که فروردین ماه تنها ۲۰ روز خود را پشت سر گذاشته بود به منظور تحقق شعار سال به ویژه در حوزه فرهنگ نسبت به راه اندازی ستاد و دبیرخانه هماهنگ کننده برنامه های فرهنگی استان اقدام کرد تا دستگاهها بتوانند با هماهنگی و هم افزایی بیشتر در این حوزه گام بردارند.

در این ستاد دستگاههای مختلف اعم از دانشگاهها، مراکز آموزشی، حوزه های علمیه، آموزش و پرورش، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و رسانه ها حضور داشتند تا نسبت به تدوین پیشنهادات فرهنگی دستگاهها در راستای تحقق شعار سال در قالب یک برنامه مدون اقدام شود.

اما و اگرهای ارزیابی های صورت گرفته

این حرکت شایسته حجت الاسلام میرعمادی در زمینه تشکیل ستاد با ارائه ۱۷۶ طرح از سوی دستگاهها مواجه شد تا دستگاههای فرهنگی استان وعده دهند که طی امسال این برنامه ها را اجرایی خواهند کرد.

این در حالیست که ارزیابی های صورت گرفته از سوی دبیرخانه ستاد نشان می دهد از جمع برنامه های اعلام شده از سوی دستگاههای فرهنگی چهار درصد ملی، ۲۰ درصد استانی، ۲۱ درصد شهرستانی و ۵۴ درصد بخشی بوده اند که این امر یک ضعف محسوب شده و باید میزان برنامه های استانی افزایش یابد.

همچنین بر اساس این ارزیابی ۴۹ درصد برنامه ها در بهار، ۳۶ درصد تابستان، هشت درصد پاییز اجرا شده و طبق برنامه اعلام شده از سوی ادارات هفت درصد برنامه ها نیز در زمستان اسعملیاتی خواهد شد که بازهم به نظر می رسد گستره زمانی برنامه ها چندان مناسب نبوده و باید توزیع زمانی بهتری داشته باشند.

در ارزیابی صورت گرفته از سوی جهاد دانشگاهی استان لرستان اعلام شده است که ۱۰ درصد برنامه های فرهنگی در زمینه تحقق شعار سال تبیینی، ۷۹ درصد تبلیغی و ترویجی و ۱۱ درصد تحلیلی بوده است که این آمار نشان می دهد هدف از برنامه ها بیشتر تبلیغی بوده که باید در این روند نیز بازنگری صورت گیرد.

23 دستگاه فرهنگی گزارش عملکرد خود را ارائه کنند

این ارزیابی صورت گرفته شاخصهای دیگری هم دارد که با توجه به اینکه مقرر شده ارزیابی دیگری به صورت عمیق تر و با مشارکت بیشتر دستگاهها تکرار شود ارائه جزئیات بیشتر موکول به ارزیابی نهایی برنامه ها می شود.

۱۰ درصد برنامه های فرهنگی در زمینه تحقق شعار سال تبیینی، ۷۹ درصد تبلیغی و ترویجی و ۱۱ درصد تحلیلی بوده است که این آمار نشان می دهد هدف از برنامه ها بیشتر تبلیغی بوده که باید در این روند نیز بازنگری صورت گیرد.با همین آمار و ارقام نیز می توان به نتایجی دست یافت که نشان از لزوم توجه و جدیت بیشتر دستگاههای فرهنگی برای اجرای برنامه ها این حوزه دارد، موضوعی که بارها مورد تاکید نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد نیز قرار گرفته است.

حجت الاسلام سعید مهدوی امین مدیر کل تبلیغات اسلامی استان لرستان در این رابطه به مهر گفت: در ابتدای امسال به همت نماینده ولی فقیه در استان لرستان دبیرخانه ای برای ستاد پیگیری و برنامه ریزی فرهنگی به منظور تحقق شعار سال ۱۳۹۳ تشکیل شد.

وی ادامه داد: در این زمینه جلسات متعددی از ابتدای سال به صورت فصلی با حضور آیت الله میرعمادی برگزار شد و به طور تقریبی در هر ماه نیز در یک دستگاه عضو ستاد حاضر و تشکیل جلسه دادیم.

دبیر ستاد پیگیری و برنامه ریزی فرهنگی برای تحقق شعار سال با بیان اینکه از سوی دبیرخانه طرح ها و برنامه های دستگاههای فرهنگی استان گرفته شد افزود: در این زمینه ۲۳ دستگاه فرهنگی لرستان عضو ستاد پیگیری و برنامه ریزی فرهنگی به منظور تحقق شعار سال هستند.

کم توجهی به برنامه های تحلیلی و محتوایی

حجت الاسلام مهدوی امین با بیان اینکه ۱۷۶ طرح از سوی دستگاههای فرهنگی استان به دبیرخانه ارسال شد افزود: در این زمینه از دستگاهها خواستیم که خروجی و گزارش عملکرد برنامه های خود را اعلام کنند که از مجموع ۲۳ دستگاه عضو ستاد ۱۶ دستگاه نسبت به ارائه گزارش عملکرد خود اقدام کردند.

وی با اشاره به ارزیابی صورت گرفته از سوی جهاد دانشگاهی از برنامه های دستگاههای فرهنگی عضو ستاد عنوان کرد: در ارزیابی ها مشخص شد که اکثر برنامه های فرهنگی جنبه تبلیغی داشته و کمتر به مباحث تحلیلی و محتوایی توجه شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان لرستان تصریح کرد: در این راستا انتظار می رود که دستگاههای فرهنگی استان در طراحی برنامه ها به سمت ارتقای محتوا و اثربخشی بیشتر حرکت کنند.

فرصت دیگری برای دستگاهها؛ گزارش عملکرد خود را ارائه دهند

حجت الاسلام مهدوی امین بیان داشت: در نهایت مقرر شده است که در چهارم بهمن ماه سالجاری مجموع طرح ها و برنامه های ستاد پیگیری تحقق شعار سال در همایشی با عنوان سبک زندگی ایرانی - اسلامی مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

به دنبال انتقادات نماینده ولی فقیه در استان لرستان دبیرخانه ستاد برنامه ریزی تحقق شعار سال بار دیگر از همه دستگاههای فرهنگی خواسته است که گزارشهای خود را به طور کامل ارائه دهند تا ضمن جمع بندی برنامه ها نسبت به ارزیابی نهایی و اعلام آن به مراجع مرتبط اقدام شود.وی با بیان اینکه ستاد پیگیری تحقق شعار سال برای نخستین بار در استان به همت و با حمایت نماینده ولی فقیه در لرستان تشکیل شد افزود: با توصیه های آیت الله میرعمادی برنامه استمرار فعالیت این ستاد در سالهای آینده به عنوان الگویی برای سایر استانهای کشور در دستور کار قرار دارد.

دبیر ستاد پیگیری و برنامه ریزی فرهنگی برای تحقق شعار سال در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بحث ارزیابی و ارزشیابی برنامه ها و فعالیت ها موضوعی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته و تا حدودی در استان و کشور ضعیف است افزود: متاسفانه برخی از دستگاههای عضو ستاد گزارش فعالیتهای خود را ارائه نکرده اند و همین امر بر روی ارزیابی صورت گرفته تاثیرگذار بوده است.

وی با یادآوری اینکه قرار است ارزیابی مجدد از فعالیت دستگاههای عضو ستاد صورت گیرد یادآور شد: به دنبال انتقادات نماینده ولی فقیه در استان لرستان دبیرخانه ستاد برنامه ریزی تحقق شعار سال بار دیگر از همه دستگاههای فرهنگی خواسته است که گزارشهای خود را به طور کامل ارائه دهند تا ضمن جمع بندی برنامه ها نسبت به ارزیابی نهایی و اعلام آن به مراجع مرتبط اقدام شود.

به هر روی امید می رود با ارائه گزارش دقیق فعالیتهای صورت گرفته از یک سو و استفاده از ماههای باقی مانده از سال ۹۳ از سوی دیگر ضمن بررسی همه جانبه برنامه های اجرا شده گام های بلندتر و موثرتری در زمینه تحقق شعار سال به ویژه در حوزه فرهنگ از سوی دستگاههای فرهنگی استان برداشته شود.

کد خبر 2454986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha