به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد تقی سبحانی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حکمت نامه رضوى شامل یک درآمد، هشت بخش و ۴۵ فصل است.
وی ادامه داد: در آغاز این مجموعه گزارش کوتاهى از زندگى امام رضا(ع)، دوران امامت ایشان، سفر اجبارى امام رضا(ع) به خراسان، پذیرفتن ولایتعهدى مأمون، عظمت علمى و عملى ایشان، شمار احادیثى که از این امام نقل شده، و شهادت و زیارت آن بزرگوار ارائه میشود.
معاون فرهنگی، ارتباطات و امور بینالملل موسسه دارالحدیث افزود: سپس در بخش بعد حکمتهاى به یادگار مانده از امام رضا(ع) در زمینه مسائل عقلى، علمى، اعتقادى، سیاسى، عبادى، اخلاقى و پزشکى، با نظمى نوین در هشت بخش بیان میشود.
حجت الاسلام سبحانینیا با بیان اینکه بخش عظیمی از این حکمت نامه را مناظرات و پرسش و پاسخهای رضوی در مرو به خود اختصاص داده است، گفت: این مجموعه بسیاری از حکمتهای اعتقادی را شامل میشود و سؤالات و شبهات آن زمان درباره توحید، امامت و... دیگر چالشهای فکری را نشان میدهد.
جامعیت روایات رضوی و تنظیم و ترتیب منطقی
وی تصریح کرد: جامعیت روایات رضوی در قالب یک مجموعه و تنظیم و ترتیب منطقی این روایات اهداف اصلی تدوین این حکمت نامه بوده است.
معاون فرهنگی موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث خاطرنشان کرد: شاید روایات رضوی در دیگر منابع هم یافت شود اما بدون تنظیم و ترتیب منطقی است یا اینکه روایات ایشان در کنار روایات سایر ائمه(ع) ذکر شده است.
حجت الاسلام سبحانینیا بیان کرد: از این رو تدوین مجموعه روایات رضوی در قالب مدون و تعیین میراث حدیثی شیعه از امام رضا(ع) بر تدوین و نشر حکمت نامه رضوی ضرورت بخشید.
وی ادامه داد: کتاب حکمت نامه رضوی، در چهار جلد، به زبان عربی و فارسی از سوی پژوهشکده علوم و معارف حدیث و تحت اشراف حضرت آیت الله محمدی ری شهری منتشر شده است.
معاون فرهنگی، ارتباطات و امور بینالملل موسسه دارالحدیث خاطرنشان کرد: این مراسم روز چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث واقع در قم، بلوار پانزده خرداد، انتهای شهرک جهاد، با حضور آیت الله ری شهری و حجت الاسلام قرائتی و جمعی از پژوهشگران، طلاب و دانشجویان برگزار میشود.
نظر شما