به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این جلسه غلامرضا شعبانی بهار، معاون همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این جلسه، عنوان کرد: هدف از برگزاری این جلسات، ایجاد همافزایی کمی در سطح کشور در میان دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی و غیردولتی در توسعه ورزش همگانی است تا در بعد کمی و کیفی به اهداف و چشمانداز خود دست پیدا کنیم.
وی تاکید کرد: در بعد کمی باید در سال 1404 به 40 درصد از افراد شرکتکننده در فعالیتهای ورزشی دست پیدا کنیم. نمایندگانی از وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت تعاون، وزارت علوم، شهرداریها، سازمان بسیج ورزش کشور، نیروهای مسلح و صدا و سیما در این زمینه با ما همکاری دارند. 146 تکلیف برای هشت دستگاه مشخص شده که اقدام به انجام آن کردهاند.
معاون همگانی وزارت ورزش و جوانان افزود: رویکرد گودرزی برای تشکیل واحد ورزش همگانی مختص بانوان بود و نکته مهم نیز در این موضوع این بود که بتوانیم در بحث ورزش کارکنان مصوبهای را داشته باشیم که در سال 74 یا 76 همه دستگاهها را موظف کرده متناسب با وزارتخانه برای ورزش کارکنان برنامههایی در نظر گرفته شود که اجرایی نشد.
شعبانی بهار با اشاره به بازوهای اصلی اجرایی کردن ورزش همگانی، بیان داشت: فدراسیونها، استانهای کشور و دستگاههای اجرایی سه بازوی اصلی برای اجرایی کردن برنامهها هستند. رویکرد حاکم بر وزارتخانه این بود که از خود فدراسیونها نیز بخواهیم در این قضیه ورود پیدا کنند و به توسعه ورزش کمک کنند که 10 درصد بودجه فدراسیونها مبلغی نزدیک به پنج میلیارد و 820 میلیون تومان برای ورزش همگانی فدراسیونهای کشور در نظر گرفته شد.
وی افزود: برداشت ما این است که این هزینهها از طریق هیاتها در بخش همگانی استفاده شود. در استانها نیز با برنامههایی همچون دوچرخهسواری، پیادهروی و کوهنوردی به اجرایی شدن طرح همگانی میپردازیم. در صدا و سیما نیز برنامههایی از جمله صبح و نشاط مربوط به پیادهروی عملی شد که همین جا، جا دارد از مسئولان این ارگان تشکر کنم. طرح ورزش رایگان برای همه نیز اجرایی شد.
معاون ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: ما اهمیت و تاکید ویژهای در بخش ورزش صبحگاهی داریم. طبق برنامهها در اکثر استانها مسئولان وزارتخانه و اداره کل استانهای کشور را موظف کردیم تا مدیران و کارمندان خود را در ورزش همگانی و کارمندی دخیل بدانند. در بحث جوایز هم وزارت ورزش و جوانان مشارکت داشتهاند. طرح ورزش رایگان از 11 مرداد تا 28 شهریور در هفت استان برگزار شد و استان اردبیل هم داوطلبانه این طرح را انجام داد.
شعبانی بهار ادامه داد: در استانهای مرزی هم مبلغی برای تجهیز خانههای ورزشی داریم و برنامههای حمایتی از دستگاههای اجرایی با برنامه ملی صورت خواهد گرفت. در بحث دستگاههای اجرایی با وزارت کشور ارتباط خوبی داریم و مشارکت جدی هم صورت گرفته و نزدیک به 900 میلیون تومان پول به ما ابلاغ اعتبار شده است. انتظاراتی که این حوزه از دستگاههای اجرایی دارد این است که رویکرد به سمت ورزش سلامت محور باشد. سازمان بسیج ورزشکاران هم در ورزش همگانی تاکید دارد و این خود جای تشکر دارد. از شهرداری تهران، آموزش عالی، آموزش و پرورش و همه ارگانهایی که ما را در رسیدن به اهداف خود در توسعه ورزش همگانی کمک میکند، متشکریم.
به گزارش مهر، در ادامه آقامیر، رئیس سازمان ورزش شهرداری کشور اشارهای به اقدامات این ارگان در زمینه توسعه ورزش همگانی داشت و سپس دارابی، سرپرست فدراسیون ورزشهای همگانی راهکارهایی برای توسعه این ورزش در عموم جامعه ارائه کرد. دیگر مسئولان حاضر در جلسه نیز برای دقایقی نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه کردند.
***برای توسعه ورزش همگانی نیاز به تغییر نگرش داریم
دکتر محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان نیز در ادامه جلسه عنوان کرد: خوشبختانه دستگاههای مرتبط در ورزش همگانی کار خود را به نحو شایستهای انجام میدهند. چند سالی است این نگاه تغییر کرده و جامعه پذیرفته است که ورزش عنصری برای سالم نگه داشتن آنهاست. درست است که فضا به نسبت این نگاه توسعه پیدا نکرده ولی در حدی است که بتوان از آن استفاده کرد.
وی افزود: این نوع جلسات برای همگون و متمرکز کردن فعالیتهای همگانی مطلوب است و باعث همافزایی در جهت بهرهوری بهتر به ما کمک میکند.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به ورزش همگانی، تاکید کرد: جذابیتهای این ورزش به اندازه ورزش قهرمانی نیست که نگاه رسانهها را معطوف خود کند. توسعه ورزش همگانی کاری بنیادین، دیربازده و سازنده است و قرار شده در طرح سرشماری مجدد، ورزش نیز با 4-3 سئوال در جامعه مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود در سبد هزینه خانوار چه جایگاهی دارد و ما نیز متوجه میزان اختصاص اعتبار در این خصوص باشیم.
گودرزی ادامه داد: روشها، سیاستها، نوع نگاه و برنامهها در این خصوص باید همگون و در یک راستا البته با تنوع متفاوت باشد. گزارش دکتر حمیدی در خصوص مدرسه پویا و فعال، گزارش خوبی بود. در شهر و محله نیز ایجاد فضاهای ورزشی متنوع برای حضور افراد و تحرک بیشتر در پارکها لازم است که هدف ما، کمک به توسعه سلامت و بهداشت جامعه است. آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز در این خصوص نقش زیادی دارند. حوزه بسیج نیز بسیار فراگیر است و گستره سنی بالایی دارد و با محدودیت مواجه نیست. دیگر همه دستگاهها به این باور رسیدهاند که ورزش عنصری فانتزی نیست. در محیطهای نظامی نیز افراد روزی حدود یک ساعت را ورزش میکنند و یا در بسیج کشور به لحاظ آمادگی جسمانی همه ملزم به انجام ورزش هستند.
وی افزود: در این خصوص مثالی میزنم؛ کارخانهای با سرانه درمان 38 دلار وجود داشت که مدیر این کارخانه دو دلار به ورزش اختصاص داد و در پایان سال بعد، سرانه هزینه درمان به 12 دلار رسید؛ یعنی حدود 24 دلار کاهش هزینه داشتند. ما نیز امیدواریم مردم ورزش را عنصری همچون غذا و هوای پاک بدانند و فرزندان خود را به سمت فعالیتهای ورزشی سوق دهند.
گودرزی تاکید کرد: برای توسعه ورزش همگانی به تغییر نگرش نیاز داریم تا مردم به جای ورزش کردن، ورزش دیدن را دنبال نکنند. باید تلاش ما برای تشویق مردم به ورزش کردن باشد. صدا و سیما میتواند چنین تاثیر شگرفی را بر عموم جامعه بگذارد. هر قدر به سمت ورزش برویم، سلامت ما تضمین میشود.
وزیر ورزش و جوانان خطاب به سرتیپ کاظم یزدانی، مسئول سازمان تربیتبدنی بسیج مستضعفین عنوان کرد: ما از سازمان بسیج خواهش میکنیم که به ما برای اتمام 4000 پروژه ناتمام در کشور کمک کنند و به جای اینکه مجددا پروژهای راهاندازی شود، بتوانیم به صورت مشترک به اتمام پروژههای نیمه تمام برسیم چرا که جامعه هدف ما و سازمان بسیج مشترک است.
نظر شما