۱۶ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۲۷

بازتاب گزارش مهر/

کلید قفل اقتصاد تک محصولی شرق کرمان چرخید

کلید قفل اقتصاد تک محصولی شرق کرمان چرخید

بم – شیوع گسترده آفت زنجره و خسارتهای ناشی از پدیده خشکیدگی خوشه های خرما در سالهای اخیر خسارتهای جبران ناپذیری به بدنه اقتصاد تک محصولی شرق استان وارد کرده و مردم خواستار پایان این تراژدی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، شیوع گسترده آفت زنجره خرما که به دلیل توقف سم پاشی هوایی طی سالهای گذشته روی داده است این روزها دامان کشاورزان و نخلداران شهرستان بم و بروات را گرفته است این درحالی است که در دولت یازدهم توسعه اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است و با رویکردهای جدید مدیریتی در این مناطق و تیزبینی اقتصادی استاندار کنونی کرمان به نظر می رسد رفع چالشهای اقتصادی در دستور کار قرار دارد و در شرق استان کرمان نیز که اقتصاد برپایه تولید خرما قرار دارد و مرغوبیت خرمای مضافتی بم موجب شهره جهانی این محصول است رفع مشکلات کشاورزان در دستور کار قرار دارد.

چندی قبل خبرگزاری مهر در گزارشی تحت عنوان«نخلستانهای بم در سیطره حشره زنجره خرما/ اقتصاد شرق کرمان تهدید می شود» به بررسی وضعیت گسترش آفت زنجره خرما در این شهرستان پرداخت و خواستار رفع مشکلات اقتصادی ناشی از دو پدیده توسعه آفت زنجره خرما و کنترل خشکیدگی خوشه های خرما شد که در نهایت این پیگیریها به برگزاری جلسه ای در بم با حضور استاندار کرمان و معاون وزیر کشاورزی منجر شد.

خرما یک کالای لوکس جهانی است

علیرضا رزم حسینی  عصر دیروز در جلسه بررسی وضعیت خرمای منطقه شرق استان کرمان که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی،کشاورزان و بازرگا نان خرما در بم برگزار شد گفت: خرما کالای لوکسی است و در دنیا مشتریان خاص خود را دارد و شاید یک علت فروش نرفتن آن به این دلیل باشد.

استاندار کرمان فاصله بین کشاورز ،صادر کننده و بازار را از مشکلات این منطقه ذکر کرد و گفت: مکانیزم ورود به بازار پیچیده است و افراد اهل فن باید در این زمینه ورود کنند و نباید در بازار دیگران دخالت کنید.

وی با بیان اینکه ماموریت اتاق بازرگانی تنها تشکیل جلسه نیست افزود: اتاق بازرگانی باید هدایت، حمایت ،آموزش و راهنمایی کشاورزان را بر عهده بگیرد و در ایجاد بازارهای جدید تلاش کند.

خشکسالی و آتش سوزی نخلستانهای لامرد

فرماندار بم نیز در این جلسه با بیان اینکه آفت در محصول خرما به حد طغیان رسیده، گفت: دو سال است که سم پاشی موثری در این منطقه انجام نشده است.

۱۷ هزار و ۵۰۰ تن خرما صادر شد

رضا اشک با اشاره به آلودگی ۱۰ هزار هکتار از ۳۰ هزار هکتار نخیلات منطقه، افزود:تولید خرما در شهرستان های بم ،ریگان، فهرج و نرماشیر بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن است که آفت های موجود باعث کاهش ۳۰ درصدی تولید این محصول شده است.

وی تعداد سردخانه های منطقه را ۱۵۰ واحد با ظرفیت ۲۲۰ هزار تن ذکر کرد و گفت:۷۰ درصد خرمای امسال در سرد خانه ها باقی مانده و فروش نرفته است که باید برای جلوگیری از سود جویی برای این موضوع تصمیم جدی گرفت.

وی از صادرات ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن خرما در سال جاری خبر داد و گفت:باید خرد جمعی را بر بازار خرما حاکم کنیم و اجازه ندهیم با دخالت دلالان بازار از دست برود.

عمده محصولات کشاورزی کرمان صادراتی است

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در نشست بررسی راهھای مبارزه با آفات خرما در بم گفت: محصولات کشاورزی استان کرمان عمدتا صادراتی است و سهم عمده ای را در تغذیه سایر استانها و ارزآوری برای کشور بر عهده دارد.

محمدعلی طھماسبی ادامه داد: استان کرمان بیشترین تجربه را در ورود به بازار های جهانی بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه خرمای مضافتی بم باید صادر شود افزود:باید از محصولی که ارزش صادراتی دارد حفاظت کنیم.

خرما را حفظ می کنیم

وی ادامه داد: پس از زلزله بم به دلیل آنکه بنیان خانواده ها از هم پاشیده بود دولت برای مدتی کار سم پاشی خرما را انجام داد اما این آفت دوباره طغیان کرده است.

طهماسبی اضافه کرد:در زمینه مبارزه با آفت زنجره طرح هایی پیشنهاد شده است که باید با بررسی دقیق موثرترین آنها را انتخاب کرد.

خشکسالی و آتش سوزی نخلستانهای لامرد

وی گفت:امروز در بازدید از باغهای این منطقه متوجه شدیم در باغ هایی که کریدور نور و هوا برای درختان در نظر گرفته شده است و کشاورزان به توصیه ھای کارشناسان در زمینه سمپاشی و ھرس درختان عمل کرده اند طغیان آفت کمتر است.

باغهای رها شده تعیین تکلیف می شوند

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تعیین تکلیف باغ های رها شده گفت: آفت در باغ هایی که صاحبانشان آنها را رها کرده اند به شدت به چشم می خورد و این مسئله باعث ضرر زدن به سایر باغات می شود.

وی از آمادگی وزارت جھاد کشاورزی برای در اختیار گذاشتن تسھیلات ۱۷ درصدی به منظور خرید ماشین آلات و سم پاش های کشاورزی خبر داد و عنوان کرد:کشاورزان می توانند انفرادی و یا در قالب تعاونی اقدام به دریافت این تسهیلات و خرید ماشین آلات کنند.

وی درباره مشکل خشکیدگی خوشه خرما نیز گفت: در این زمینه علیرغم اقدامات بسیاری که انجام شده است اما هنوز نتوانسته ایم  عامل اصلی این پدیده را پیدا کنیم.

طهماسبی با اشاره به پایین بودن سطح پرداخت غرامت بیمه کشاورزی افزود:اصلاح این قانون را در جلساتی با مسئولان بیمه پیگیری خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در طرح های آبیاری تحت فشار ھیچ محدودیتی در پرداخت  تسهیلات وجود ندارد و بانک ها موظفند تمام پرونده ها را بپذیرند.

کد خبر 2458108

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha