به گزارش خبرنگار مهر، رویا کلیشادی ظهر امروز در مراسم افتتاح سمینار یافتههای نوین در تأثیر عوامل زیست محیطی بر سلامت و روشهای کنترل آن اظهار داشت: هریک از ما افراد به عنوان عاملان موثر در بروز آلودگی هوا می توانند با کاهش مصرف انرژی در استفاده از وسایل گرمازا و سرمازا، کاهش و یا حذف مصرف قلیان و سیگار، استفاده کمتر از مواد پلاستیکی و غیر قابل بازگشت به محیط زیست و غیره در کاهش آلودگی هوا و افزایش سلامت مردم سهیم شوند.
وی استفاده از آنتی اکسیدانها را برای کاهش عوارض ناشی آلودگی هوا بر بدن بسیار مؤثر قلمداد کرد و تصریح کرد: تحقیقات متعدد و مطالعات فراوانی بر روی آنتیاکسیدانها انجام شده که نشان میدهد مواد غذایی که حاوی آنتی اکسیدانها هستند میتوانند اثرات و عوارض آلودگی هوا را در بدن تا حد زیادی کاهش دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: آنتی اکسیدان ها شامل مصرف انواع سبوسها، سبزیها و میوهها مانند گوجه، کلم بوکلی، انار و همچنین سبزیها و میوههای با رنگ سبز تیره و یا زرد مایل به نارنجی، زیتون و روغنهای مایع، مصرف آب و شیر برای دفع سموم و استفاده از غذاهای دریایی به دلیل داشتن امگا ۳ است.
کلیشادی اضافه کرد: آلودگیهای زیست محیطی در بروز بیماریهای غیر واگیرنقش زیادی دارد و امروزه سبب شیوع این دسته از بیماریها در سطح استان شده است.
وی گفت: این سمینار توسط پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شده است که ضرورت برگزاری چنین سمینارهای در فضای کنونی الزامی است.
نظر شما