به گزارش خبرنگار مهر، با گسترش ارتباطات در جهان امروز میتوان تعبیر بی مرز بودن انتشار اطلاعات را به خوبی لمس كرد، در حالی كه در گذشته ای نه چندان دور مردمان مناطق مختلف از رویدادهای حتی همسایگان خود به سختی اطلاعات كسب میکردند اكنون بشر با استفاده از علم توانسته تبادلات فرهنگی را سهل تر كند، امری كه اكنون برای كشورهایی با فرهنگهای سنتی به چاقویی دولبه تبدیل شده است.
سالهاست كه پخش شبکههای تلویزیونی از تكنولوژی ماهواره ای استفاده میکند امری كه با كاهش هزینه طیف وسیع وگسترده ای را فرا میگیرد و میتواند پیام را به بی امكانات ترین نقاط كره زمین نیز برساند، اما این تكنولوژی با قرار گرفتن در دست دنیای سرمایه داری كه به دنبال ترویج معیارهای خود در جهان است تبدیل به ابزاری برای استحاله فرهنگی و به خصوص كشورهای مسلمان و ایرا ن اسلامی شده به طوری كه در سال ۷۳ تنها سه شبكه فارسی زبان وجود داشت ولی اكنون تعداد آنها به ۱۶۷ شبكه رسیده و بیش از ۳۵۰۰ ساعت برنامه در هفته برای مخاطبان ایرانی پخش میکنند.
رهبر معظم انقلاب از خطر بزرگ ناتوی فرهنگی سالها پیش خبر میدادند چراکه قرار گرفتن این فن آوری پیشرفته در دست ابر قدرتها خود عاملی برای عدم توانایی مقابله سخت افزاری با این فن آوری شده است، اما آیا به راستی نمیتوان راهكاری برای خنثی سازی پیامهای نامناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی كه از دنیای غرب به پشت بامها ارسال میشود اندیشید؟
عضو ستاد احیا امر به معروف ونهی از منكر استان همدان در گفتگو با مهر ماهواره را یك نامحرم خواند كه در منازل ایرانیان وارد شده است.
سعید نظری در گفتگو با مهر با اشاره به اینكه دشمن دست از دسیسه چینی برنمی دارد و مهمان ناخوانده خانه ما بر پشت بامها شده است، بیان داشت: نامحرمان از پشت بام خانهها وارد میشوند و مالكیت اكثریت كمپانی های بزرگ تلویزیونی در دست یهیودیان كه سه درصد جامعه جمعیت جهان را دارند، قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه دشمن با جتگ نرم وارد شده است، اظهار داشت: در حالی که در تحریم هستیم،۱۶۷ شبکه فارسی زبان برای هر ماه ۱۶۸ میلیون تومان برای سرگرمی مردم ایران هزینه میکند و برای هر گروهی برنامه خاص خود را ساختهاند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: دشمنان با تمام قوا در حال برنامه ریزی هستند.
همه به باور خطر ماهواره نرسیدهاند وی افزود: باید ابتدا منشا آسیب را شناسایی کرد اما هنوز همه به باور خطر ماهواره نرسیدهاند و اگر شبکههای استانی در دسترس سیستم دیجیتال نیز قرار گیرد باز هم افراد بهانه برای استفاده از گیرنده ماهواره دارند چراکه مردم ما بیش از حد رسانه ای شدهاند و حتی ارتباط خانواده هابا فرزندان به ۱۷ دقیقه در روز رسیده است.
نظری اذعان داشت: غرب مروج جاهلیت مدرن است اما محتوای مناسب برنامهها در شبکههای داخلی میتواند مانع گرایش به ماهواره شود.
یكی از اعضا هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا نیز بر لزوم فرهنگ سازی استفاده از این وسیله تاكید دارد.
حسن رحیمی روشن بیان داشت: وجه عمومی هر انسانی در خانواده تبلور پیدا میکند و خانواده در ایران چه بعد اسلام و چه قبل اسلام کارکردهای ویژه و مختلفی را داراست.
وی ادامه داد: ماهواره ساختار خانوادهها را تحت تاثیر قرار میدهد و تکنولوژی مقصر نیست و آنچه که مهم است اینكه این رسانهها جریان سازی میکنند و تغییر واقعیتها روی میدهد و تغییر فرهنگی ایرانی همان خواسته دشمن است.
این كارشناس سیاسی با اشاره به اینکه به جای تسخیر نظامی آنان به دنبال تسخیر قلبها و ذهن ها هستند، اذعان داشت: استفاده از ماهواره توجیهی بیش نیست، چرا كه سرگرمی توجیه میخواهد و حال آنان چگونه هزینههای میلیاردی را برای سرگرمی ما هزینه میکنند.
رحیمی روشن اظهار داشت: ماهواره نه حلال است نه حرام بلکه مباح است و محصول تکنولوژی است اما فرهنگ بهره برداری از ماهواره را باید به دست بیاوریم.
وی با اشاره به اینکه غربیها اتاقهای فکر دارند و بیشترین تاثیر را هدق قرار داده اند، اذعان داشت: ابزار جنگ نرم ماهواره است و در بهترین ساعت برنامهها پخش میشود.
رحیمی روشن عنوان کرد: آسیب و اهدافی پشت برخی سریال هاست كه از جمله آن میتوان به عادی جلوه دادن خیانتها بین زن و شوهر اشاره كرد.
شبكه های ماهواره ای به دنبال رواج خرافات هستند وی اذعان داشت: شبكه های ماهواره ای به دنبال عقب نگه داشتن فکری و رواج خرافات هستند و دشمنان به دنبال تهی کردن افکار مردم از طریق افراد ظاهر صلاح در توجیه خرافاتند.
وی با اشاره به اینکه هدف برنامه ریزان غربی این است که فرهنگ ما را از درون تهی کنند، اذعان داشت: آنان از هر ابزاری استفاده میکنند و برای تاثیر گذاری با مقدسات وارد میشوند.
وی افزود: روشنگری در محیطهای آموزشی و پرستیژ زدایی داشتن ماهواره باید مدنظر قرار گیرد.
اما در این بین سپاه استان همدان نیز در اقدامی ابتكاری و خودجوش با روشنگری بین مردم در خصوص مضرات ماهواره به دست آوردهای عملی خوبی در عدم استفاده از این وسیله رسیده است.
فرمانده سپاه انصار الحسین(ع) استان همدان با اشاره به اینكه حدود شش هزار دستگاه ماهواره به صورت اغنایی در استان همدان توسط مردم تحویل داده شد و بسیاری از مردم پس از آگاهی از موارد و اهداف تولید برنامهها به صورت داوطلبانه دستگاههای خود را تحویل دادند، گفت: جنبههای منفی استفاده از این تجهیزات در جامعه به میزان کمتری مورد آگاه سازی قرار گرفته به گونه ای که افرادی از اثرات منفی برنامهها بی خبرند و از هدف اصلی برنامهها ناآگاهند.
سردار غلامعلی ابوحمزه اظهار داشت: اشاعه لاابالی گری، تجمل گرایی، از بین رفتن حرمت بین زن و مرد، مشروع و بدون اشکال نشان دادن ارتباط نا سالم زن با چند مرد و ارتباط مرد با چند زن و استفاده مشروبات الکلی و مواد غذایی حرام در طبخ غذاها و غیره از موارد هدفگذاری شده در شبکههای ماهواره است.
آنچه كه در این بین بدیهی به نظر میرسد اینكه این تكنولوژی به خودی خود بد نیست بلكه روش استفاده از آن میتواند هم جامعه را بسازد و هم جامعه را بسوزاند.
در سال های اخیر مجموعه صدا و سیما كشور با دریافت ظرفیتهای این فن آوری و با به را انداختن شبکههای مختلف انگلیسی و عربی توانسته تا حدودی پیام انقلاب اسلامی را به جهانیان برساند و این شبکهها در بین مردم جهان طرفدار پیدا كنند.
همه جامعه شناسان معتقدند با غنی كردن فرهنگ داخلی میتوان در برابر هجمههای فرهنگی نامتوزان ایستاد، پس به نظر میرسد علاوه بر لزوم آموزش به آحاد جامعه در خصوص محتوای شبکههای ماهواره ای باید مجموعه صدا وسیما به دنبال غنی كردن محتوای شبکههای داخلی باشد تا مردمی كه برای سرگرمی به این وسیله روی آوردهاند بر مضرات آن آگاه شده و به دنبال پیامهای سالم باشند.
اما در این بین استان همدان با داشتن قومیت و فرهنگهای مختلف نیازمند توجه بیش از پیش رسانه ملی در تولید محتوا در این بخش و وحدت بخشی است.
بدون شك فرهنگ پایه و بنیان هر جامعه ای را تشكیل میدهد و در حالی دشمنان این پایه را نشانه گرفتهاند كه در بین دستگاههای اجرایی در این بخش برنامه مدونی در جهت مقابله دیده نمیشود.
نظر شما