سید مرتضی صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت برنامه بسیج آموزش همگانی تغذیه صحیح اظهار داشت: فقط ۱۲ درصد مردان و ۱۴ درصد زنان ۱۵ تا ۶۴ ساله در كشور میوه و سبزیجات مصرف می کنند یعنی روزانه ۵ واحد ميوه و سبزي می خورند.
وی بیان داشت: این در حالی که مصرف روزانه میوه و سبزی هر فرد باید حداقل چهارصد گرم باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: میوه ها و سبزی ها جزو مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند که مصرف روزانه و به مقدار کافی آنها می تواند نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای مزمنی چون دیابت نوع ۲، بيماري هاي قلبی- عروقی، سکته مغزی، سرطان و چاقی داشته باشند.
وی اضافه کرد: براساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، مصرف ناكافي ميوه و سبزي ها علت ۳۱ درصد از بيماري ايسكميك قلب و ۱۱ درصد از سكته مغزي، است.
صفوی خاطرنشان کرد: بدون شك، الگوي فعلي غذاي مردم يكي از علل عمده بیماریها است.
وی گفت: نقش الگوي صحيح مصرف غذايي در حفظ سلامت انسان و پيشگيري از بيماري هاي مزمن مانند بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت، افزايش فشارخون، افزايش چربي خون و انواع سرطان ها به اثبات رسيده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: اطلاعات موجود حاكي از آن است كه به دليل تغييرات الگوي مصرف غذا اين بيماري ها در كشورمان روند رو به گسترشي را طي مي كند.
وی ادامه داد: بررسي وضعيت موجود غذا و تغذيه در كشور حاكي از آن است كه از يك طرف، سوء تغذيه پروتئين انرژي در كودكان زير ۵ سال و كمبود ريزمغذي ها بويژه آهن، روي، كلسيم، ويتامين A و D سلامت جامعه را به مخاطره انداخته است و از سوي ديگر، بيماري هاي مزمن و متابوليك از جمله چاقي، ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي و انواع سرطان ها روند روبه گسترش را طي مي كند.
نظر شما