دكتر احسان شمسي گوشتي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: دانشگاه علوم پزشكي شيراز مانند ساير دانشگاه هايي كه داراي بيمارستان هاي آموزشي و درماني هستند داراي مشكلات خاص خود است.
وي با اشاره به اين مشكلات كه ريشه در برنامه ريزي سال هاي گذشته دارد، اظهار داشت: چرخش نيروي انساني انترن ها و رزيدنت ها بر اساس تعداد نيروها در سال هاي دهه 70 برنامه ريزي شده است. در آن زمان به دليل كمبود تعداد دانشجويان، كشيك ها بيشتر بود اما در حال حاضر با اينكه تعداد دانشجويان بيشتر شده اما همچنان ميزان كشيك ها بالا است.
اين فارغ التحصيل رشته پزشكي راه حل اين مساله را حذف برخي از دوره هاي آموزشي دانست و يادآور شد: برخي از بخش هاي بيمارستان بار آموزشي خاصي ندارند و بهتر است از دوره آموزشي حذف شوند و براي اين بخش ها پزشك استخدام كنند تا مشكل اشتغال برخي پزشكان نيز به اين ترتيب كاهش يابد.
اساتيد به علت حضور نيمه وقت و فعاليت بيشتر در بخش خصوصي وقت كمتري براي دانشجويان مي گذارند و به همين دليل يك رزيدنت به دانشجو نمره دهد كه خود اين مساله، مشكلاتي را ايجاد مي كند |
شمسي ناچيز بودن حقوقي كه با عنوان كمك هزينه تحصيلي در اختيار دانشجويان پزشكي قرار مي گيرد را با توجه به ميزان فعاليت درماني كه اين دانشجويان در بيمارستان ها انجام مي دهند و نرخ تورم كشور را از ديگر مشلات اين بخش ذكر كرد.
وي در ادامه به عدم ساختار متشكل در دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور اشاره و خاطرنشان كرد: متاسفانه آيين نامه مشخصي براي شوراي صنفي در دانشگاه ها وجود ندارد و به علت مسايل سياسي در سال هاي اخير بسياري مواقع شوراهاي صنفي كاركرد سياسي پيدا كرده اند و به دليل برخي وابستگي ها از كارهاي صنفي خود بازمي ماندند كه البته اين مساله مشكل عام جنبش دانشجويي است.
عضو شوراي صنفي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شيراز در خصوص مشكلات دانشجويان در برخي از بخش هاي بيمارستاني گفت: برخي مواقع بدون هيچ آموزشي نيمه شب از دانشجو مي خواهند كه به بخش اطفال براي خون گيري مراجعه كند كه البته در برخي از بيمارستان ها اين گونه برخوردها از برنامه آموزشي حذف شده اما در مورد پانسمان هاي بخش جراحي هنوز اين مساله وجود دارد.
متن ها و منابع درسي موجود براي ايران طرح نشده است و به نظر مي رسد كه وزارت بهداشت بايد سرفصل هاي بومي را تدوين كند زيرا بيشتر كشورها داراي كتاب و سرفصل هاي مربوط به خودشان هستند و براي درمان بسياري از بيماري ها مسايل جغرافيايي را مدنظر قرار مي دهند |
وي عدم آشنايي كافي به مساله اقتصاد پزشكي را از ديگر مسايلي دانست كه موجب شده بخش هاي درماني و آموزشي كشور از نظر مالي آسيب ببينند و در اين خصوص تأكيد كرد: پروتكل هاي درماني با توجه به شرايط اقتصادي بيمار داراي شرايط خاصي هستند كه اين امر تاكنون در كشور ما انجام نشده است. به طور مثال سرانه درماني در كشور ما بسيار پايين تر از كشور آمريكا است اما با اين وجود در كشور آمريكا آزمايش سي تي اسكن بسيار كم توصيه مي شود در حالي كه در كشور ما اينطور نيست.
نظر شما