به گزارش خبرنگار مهر، در حالی كه بسیاری از هموطنان با بارش برف و باران و نزول رحمت الهی و زمستانی شدن سیمای بصری اقصی نقاط كشور در چند روز گذشته شادمان بودند اما متاسفانه جمعه گذشته در گوشه ای از شمال غرب كشور و در محور سراب – بستان آباد برخورد یک اتوبوس مسافربری با یک دستگاه کامیون جان دو تن از هموطنان را گرفت و ۱۸ انسان بی گناه دیگر را نیز راهی بیمارستان کرد تا بار دیگر حکایت تکراری مسیرهای نامناسب جاده ای و عدم پاسخگویی بسیاری از مسیرهای استان در مقابل بار ترافیکی عبوری از آنها، چندین خانواده را داغدار عزیزان خود کند.
جاده سراب – بستان آباد كه مسئولان دولت قبل از آن به عنوان طرح مهر ماندگار سراب یاد می كردند و مرتب در مصاحبه های خود از افتتاح قطعی آن تا پایان عمر دولت دهم خبر می دادند، جاده ای است که هیچ یک از وعده ها و نسخه های مسئولان قبلی به حال وخیم آن كارگر نشد و احداث بزرگراه سراب - بستان آباد با دلایل كلیشه ای چون تعلل پیمانكار، فصل كاری كوتاه مدت، تزریق قطره چكانی اعتبارات به دولت یازدهم به ارث گذاشته شد تا شاید كلید این دولت بتواند قفل و گره این جاده را بازكند.
حادثه روز جمعه و كشته و مجروح شدن بیش از ۲۰ نفر از هموطنان در حوادث و تصادفات رانندگی این مسیر باردیگر زمینه ساز نگرانی مردم سراب و مسئولان این شهرستان و بهانه ای برای پیگیری خبرنگار مهر از آخرین وضعیت بزرگراه سراب – بستان آباد از مسوولان ذیربط شد.
در چهار سال گذشته تنها هفت كیلومتر از بزرگراه سراب – بستان آباد تحویل داده شده است
نماینده سراب که خود در روز تصادف اتوبوس با كامیون خاور در محور سراب – بستان آباد در محل این سانحه حضور یافته بود، به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه بارها در قالب تذكرات و مذاكرات و رایزنی های حضوری اهمیت این جاده را به مسئولان دولتی گوشزد كرده ام.
مهناز بهمنی با انتقاد شدید از ركود در این پروژه ملی اظهاركرد: از آذر سال ۸۹ تنها هفت كیلومتر از این مسیر تحویل داده شده و تاخیر بیش از این نمی تواند مورد قبول افكارعمومی و مردم قرارگیرد چرا که احداث بزرگراه سراب - بستان آباد مطالبه بحق و جدی مردم از مسئولان است.
این نماینده مجلس تزریق قطره چكانی بودجه به این طرح ملی را قابل قبول ندانست و افزود: كوتاهی در تسریع و شتاب نبخشیدن به این طرح جفای بزرگی به مردم است چرا که هر روز انسان های بی گناهی در این جاده به خون خود آغشته می شوند.
تردد ۳۰ هزار خودرو از جاده فعلی سراب – بستان آباد
فرمانده پلیس راه آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه بارترافیكی روزهای خاصی از سال در این جاده به بیش از ۳۰ هزارخودرو می رسد، بر اهتمام مسئولان به اتمام طرح بزرگراه سراب بستان آباد نیر تاكید كرد.
حسن فرجی از رانندگان نیز خواست برای رعایت جوانب احتیاطی كوشا باشند و با توجه به وضعیت نامطلوب این محور با احترام کامل به تمام قوانین و نیز حقوق دیگر رانندگان در این مسیر تردد کنند.
پیشرفت طرح بزرگراه سراب بستان آباد رضایت بخش نیست
احمد هاشم زاده رئیس اداره راه و شهرسازی سراب نیز در همین خصوص به خبرنگار مهر گفت: روند پیشرفت طرح بزرگراه سراب بستان آباد رضایت بخش نیست.
وی با اذعان به تاخیر در این پروژه تاكید كرد: متاسفانه انتظارداشتیم تا برای قطعه های مجزا پیمانكار جدیدی برنده شود اما هرسه قطعه طرح را به یك پیمانكار واگذاركردند در حالی که وسایل و امكانات كارگاهی پیمانكار جوابگوی اجرای هرسه فاز طرح نیست.
رئیس اداره راه و شهرسازی سراب در عین حال ابراز داشت: با تخصیص حداقل یک هزار تن قیر از محل معاونت راه های روستایی كشور به محض مساعد شدن هوا آسفالت جاده احداثی تا كیلومتر ۱۷ صورت خواهد گرفت.
مصدومان تصادفات جاده ای سراب – بستان آباد پای ثابت مراکز درمانی منطقه
حسین خداوردی زاده پزشك اورژانس سراب نیز در خصوص مصدومان سوانح جاده ای محور سراب – بستان آباد به خبرنگار مهر چنین گفت: روزهای معدودی داریم كه مصدوم تصادفی مربوط با سوانح و حوادث رخ داده در این مسیر نداشته باشیم.
وی با تشكر از كادر درمانی بیمارستان سراب در خصوص وضعیت مصدومان آخرین حادثه رخ داده در این محور ارتباطی نیزاظهاركرد: ۱۶ مصدوم حادثه روز جمعه به بیمارستان سراب اعزام شده و تحت مداوا قرار گرفتند.
راننده اتوبوسی که جمعه گذشته در این مسیر با یک دستگاه کامیون تصادف کرد و متاسفانه دو تن از هموطنان در این سانحه جان باختند نیز به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه عرض جاده طوری است كه با اندك انحرافی، تصادف وحشتناکی در آن اتفاق می افتد.
یك دانشجوی پزشكی كه در اردبیل درس می خواند و از بد حادثه در آن روز مسافر این اتوبوس بود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پیش چشم من فردی که در صندلی کنار دست من نشسته بود، جان خود را از دست داد و دیدن چنین صحنه هایی بسیار ناراحت کننده است و انتظار داریم با برطرف شدن مشکل راه های ارتباطی شاهد کاهش این صحنه های دلخراش و جان باختن هموطنان خود باشیم.
در مجموع باید گفت آنچه در نتیجه تعلل در اجرای پروژه هایی چون بزرگراه سراب – بستان آباد و حتی نمونه های پرخطرتر چنین جاده هایی یعنی مسیر اهر - تبریز یا همان جاده وحشت آذربایجان شرقی، نصیب هموطنان می شود، غم و اندوه وصف ناپذیر در قبال از دست دادن عزیزان خود بدلیل سوانح رخ داده نظیر تصادف روز جمعه سراب است.
و البته نباید فراموش کرد که این تنها بخشی از حکایت فرش های قرمزی است که با سوانح و حوادث جاده ای در مسیرهای استان پهن می شوند و از دست رفتن تدریجی اعتماد و اعتقاد مردم به مسوولان در خصوص تعهد به اجرای پروژه ها و طرح های وعده داده شده را می توان از دیگر نتایج بلند مدت چنین رخ دادهای دردناکی ارزیابی کرد، اعتمادی که سرمایه ای به مراتب گرانبهاتر از بسیاری از منابع و اعتبارات است و جلب دوباره آن به مراتب سخت تر از محقق کردن بودجه های عمرانی است.
گزارش از: جواد عباسزاده – حسن عبدالهی
نظر شما