به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سعادت طلب قبل از ظهر یکشنبه در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه معماری شهر قم اصلا شرایط خوبی ندارد، اظهار داشت: اگر معماری را به سه قسمت قبل از اسلام، دوره اسلامی و معاصر تقسیم کنیم، کمترین امتیاز را دوره معاصر میگیرد و این زیبنده ما که ادعای پیشرفت داریم، نیست.
وی با اشاره به گذشته مردم قم در عرصه معماری ادامه داد: معماری اسلامی ایرانی در دورههای مختلف شاخصهایی داشته که امروز حتی ۵۰ درصد آن هم دیده نمیشود.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای شهر قم به مشکلاتی که انبوهسازان در عرصه معماری به وجود میآورند ابراز داشت: خانه سه فضای اصلی دارد. فضای باز، نیمه باز و بسته که حیاط، ایوان و اتاق است که در زندگی امروز حیاط و ایوان نداریم و همین اتاق هم از طرف سرمایهگذارانی که واقعا سودجو هستند، مورد بی مهری واقع شده است.
وی گفت: در حال تهیه گزارشی درباره مشکلاتی که کمیسیونهای ماده صد دارد هستم تا مشخص شود برخی از این مشکلات چرا به وجود آمده است.
سعادت طلب با اشاره به اینکه آییننامه سیما و منظر شهری در کمیسیون ماده پنج تصویب شده، اظهار داشت: پهنههای ویلایی هم اجباری شده اما باز در مسئله معماری اسلامی بسیار عقب هستیم.
وی افزود: به هیچ عنوان نمیتوان اسم معماری امروز را معماری اسلامی گذاشت و باید بگوییم معماری در جامعه امروز یک هنر فراموش شده است.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای شهر قم با اشاره به طرح شورای اسلامی شهر قم در رابطه با فضای سبز کنار مساجد ابراز داشت: در این طرح تلاش میکنیم هویتهای محلهای را بازیابی کنیم.
نظر شما