به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز بهداشت شهرستان خرم آباد ظهر سه شنبه در جلسه شورای سلامت خرم آباد در محل فرمانداری با اشاره به وضعیت جمع آوری زباله های خرم آباد اظهار داشت: ما هم اکنون شاهد دپو زباله در برخی نقاط شهر خرم آباد هستیم.
جواد عموزاده با اشاره به دپو زباله در برخی نقاط شهر خرم آباد مانند محل سینمای قدیمی این شهر در میدان امام عنوان کرد: زباله ها از طریق چرخ های دستی از سوی نیروهای خدماتی شهرداری جمع آوری و در برخی نقاط شهر خرم آباد ریخته می شود و بعد از چند ساعت اقدام به جمع آوری آنها می شود و این امر موجب آلودگی خاک، شیوع بوی نامطبوع و .. می شود.
وی با بیان اینکه شکایات مردمی فراوانی در زمینه دپو زباله در برخی نقط شهر خرم آباد از سوی شهرداری داشته ایم ادامه داد: همچنین ریختن آب زباله ها در مسیری که ماشین های حمل زباله اقدام به جمع آوری آنها می کنند نیز موجب نارضایتی مردم شده است.
رئیس مرکز بهداشت خرم آباد همچنین بر ضرورت شستشوی سطل های زباله شهر تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه شهرداری با یک شرکت خصوصی در رابطه با شستشوی سطلهای زباله قرارداد بسته با این وجود شاهد اجرای این کار در سطح شهر خرم آباد نیستیم.
عموزاده همچنین بر ضرورت افزایش تعداد سطلهای زباله در نقاط مختلف شهر خرم آباد تاکید کرد.
معضل نخاله های ساختمانی در خرم آباد
وی همچنین به معضل نخاله های ساختمانی در سطح شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در جلسه قبلی شورای سلامت خرم آباد مقرر شده که شهرداری اقدام به ساماندهی نخاله های ساختمانی از سطح شهر خرم آباد کند ولی هنوز ما شاهد تحقق این موضوع نیستیم.
رئیس مرکز بهداشت خرم آباد همچنین با اشار به وجود زمینهای بلا استفاده در سطح شهر خرم آباد تصریح کرد: این زمینهای بلااستفاده تبدیل به مکانی به برای جمع آوری نخاله های ساختمانی، آشغال و روییدن علف های هرز شده است.
عموزاده با تاکید براینکه طبق قانون شهرداری باید تذکر لازم را به صاحبان این زمین های بدون استفاده برای حصار کشی بدهد ادامه داد: این در حالیست که این قانون از سوی شهرداری اجرایی نمی شود.
تبدیل ساختمانهای مخروبه به پاتوق معتادان
وی همچنین به وجود ساختمان های مخروبه در سطح شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: این ساختمانها در نقاط مختلف شهر وجود دارند و باید هر چه زودتر از سوی شهرداری خرم آباد تعیین تکلیف شوند چرا که تبدیل به محلی برای زندگی معتادین و کارتن خوابها و همچنین افزایش جوندگان در این نقاط شهر شده اند.
رئیس شبکه بهداشت خرم آباد همچنین به موضوع لایروبی رودخانه شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: متاسفانه این امر از سوی شهرداری به خصوص از سمت استانداری به سمت اسدآبادی اجرایی نمی شود و این در حالیست که در جلسه قبلی شورای سلامت شهرستان بر ضرورت این موضوع تاکید شده بود.
وقتی زباله ها به جلوی مرکز بهداشت می رسد
محمد بهاروند مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت خرم آباد نیز در این جلسه با اشاره به دپو زباله در برخی نقاط شهر تصریح کرد: یکی از این مناطق روبروی مرکز بهداشت خرم آباد بوده که هر چقدر ما با شهرداری منطقه یک در رابطه با رسیدگی به این موضوع تماس می گیریم اقدامی صورت نمی گیرد.
وی با اشاره به کم بودن تعداد سطلهای زباله در برخی نقاط شهر خرم آباد ادامه داد: تعداد سطلهای زباله در برخی مناطق خرم آباد مانند خیابان علوی و قاضی آباد جوابگو نیست.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت خرم آباد همچنین با اشاره به وجود نخاله های ساختمانی در سطح شهر خرم آباد تصریح کرد: این نخاله های ساختمانی در برخی نقاط شهر خرم آباد مانند پشت مجتمع آموزشی گلدشت، پشت در اضطراری بیمارستان تامین اجتماعی، مسیر رودخانه کرگانه، میدان کریم خان، دره گرم، و ... وجود دارد که باید از سوی شهرداری جمع آوری و ساماندهی شوند.
عدم ثبات مدیریت شهری دلیل مشکلات
محمد فتحی بیرانوند معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری خرم آباد نیز در این جلسه مهم ترین علت در ایجاد مشکلات شهری خرم آباد را عدم ثبات مدیریت در شهرداری عنوان کرد و گفت: متاسفانه طی این مدت در شهر خرم آباد ما شاهد عوض شدن سه شهردار در خرم آباد بوده ایم.
وی با بیان اینکه شهردار تا می خواهد سیاستهای خود را در حوزه مدیریت شهری اجرایی کند عوض و شهردار جدید جایگزین آن می شود گفت: این امر موجب ایجاد مغایرت در تصمیم گیری های مدیریت شهری می شد.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری خرم آباد به موضوع دپو زباله در برخی نقاط شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: روزانه بیش از ۳۷۰ تن زباله در خرم آباد تولید می شود که جمع آوری آنها با توجه به محدود بودن امکانات و تجهیزات ما و انتقال زباله ها به سکوی اصلی با مشکل مواجه می شویم.
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی برای تعیین تکلیف زمینهای بدون استفاده
وی بر ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی خرم آباد در رابطه با تعیین تکلیف این زمینهای بدون استفاده تاکید کرد و گفت: همچنین برخی از این زمینها نیز مالک شخصی دارند که بر اساس ماده ۱۱۰ قانون شهرداری به مالکان اخطار داده می شود که در یک مهلت دو ماهه اقدام به حصار کشی زمین خود کنند.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری خرم آباد ادامه داد: در غیر اینصورت شهرداری می تواند بر اساس طرحی که به تصویب انجمن شهر می رسد اقدام به جریمه مالک این زمین و یا تعیین تکلیف آنها برای حصار کشی کند.
فتحی بیرانوند با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای اصلی شهردار جدید خرم آباد تعیین تکلیف این زمینهای بدون استفاده است بیان داشت: امیدواریم ظرف چند ماه آینده این زمینها از سوی شهرداری تعیین تکلیف شوند و یا اینکه آنها را برای رفع بخشی از مشکل ترافیک سطح شهر خرم آباد تبدیل به پارکینگ کنیم.
وی همچنین به موضوع لایروبی رودخانه خرم آباد اشاره کرد و گفت: این اقدام هر چند ماه یک بار از سوی شهرداری اجرایی می شود و این در حالیست که متولی لایروبی رودخانه بر عهده امور آب منطقه ای است.
فرهنگسازی در حوزه مدیریت شهری بر همه چیز است
فرماندار خرم آباد نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت اجرای مصوبات شورای سلامت از سوی دستگاههای اجرایی عضو این شورا اظهار داشت: مصوبات این شورا باید ضمانت اجرایی داشته باشند و زمینه اجرایی شدن آنها از سوی دستگاههای اجرایی عضو فراهم شود.
حبیب الله خجسته پور با تاکید بر اینکه آنچه در حوزه مدیریت شهری مقدم بر همه چیز است موضوع فرهنگسازی است ادامه داد: باید بین مردم فرهنگسازی صورت گیرد که رعایت مسائل بهداشتی در شهرها بر عهده آنها است و باید این امر از سوی آنها رعایت شود.
وی بر ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی مختلف در زمینه فرهنگسازی در این رابطه گفت: این اقدام باید از سوی صدا و سیما و رسانه ها و همچنین توزیع بروشورهای تبلیغاتی بین مردم عملیاتی شود.
فرماندار خرم آباد همچنین با تاکید براینکه رفع مشکلات و معضلات بهداشتی و شهری بر عهده همه دستگاهای اجرایی است گفت: نباید یک دستگاه تقصیر و مشکلات موجود در این زمینه را بر گردن دستگاه دیگر بیندازد بلکه همه باید همکاری لازم را برای رفع آنها داشته باشند.
خجسته پور با تاکید براینکه هر کسی در هر گوشه ای که مسئولیتی رابر عهده دارد باید همکاری لازم را در حوزه مدیریت شهری داشته باشد گفت: انتظار داریم مدیران از پاس دادن مشکلات به یکدیگر خوداری کنند و با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند.
زمین های بلااستفاده ظرف ۲۰ روز شناسایی شوند
وی به مشکل ساماندهی رودخانه خرم آباد اشاره کرد و گفت: یکی از مصوبات سفر هیئت دولت به لرستان مصوبه ساماندهی رودخانه خرم آباد از سوی وزارت راه و شهرسازی بود که قرارشد طرح مطالعاتی و جامع آن از سوی این وزارتخانه تدوین و اجرایی شود.
فرماندار خرم آباد با تاکید بر اینکه تبدیل رودخانه خرم آباد در گذشته به کانال آب یک کار بی برنامه و بی مطالعه بوده است عنوان کرد: آب منطقه ای نیز هزینه های میلیاردی برای تبدیل رودخانه به کانال آب کرده و این در حالیست که این رودخانه می توانست به لحاظ زیست محیطی و همچنین جذب توریسم برای شهر خرم آباد درآمدزایی داشته باشد.
خجسته پور تصریح کرد: امیدواریم که وزارت راه و شهرسازی هر چه زودتر طرح مطالعاتی رودخانه خرم آباد را به سرانجام برساند چرا که بر اساس مصوبه این وزارتخانه تعهد داده که تا پایان دوره اول ریاست جمهوری رودخانه خرم آباد را ساماندهی کند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به زمینهای بلا استفاده در شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: زمین سابق سینمای قدیمی خرم آباد که در میدان امام واقع شده باید در قالب جلسه ای با حضور دستگاههای اجرایی مرتبط تعیین تکلیف شود و مابقی زمینها نیز شهرداری خرم آباد مکلف است ظرف ۲۰ روز آینده این زمینها را شناسایی و به فرمانداری اعلام کند.
فرماندار خرم آباد همچنین به موضوع دپو زباله در برخی نقاط شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: در صورت مشاهده دپو زباله در برخی مناطق شهر مرکز بهداشت به صورت موردی آنها را به شهرداری خرم آباد برای جمع آوری اعلام تا نسبت به جمع آوری آنها اقدام کند.
نظر شما